• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: a koukam, ze ses ptala jaky je tandemovy kojeni. Ze zacatku mi to bylo celkem neprijemny, protoze novorozene saje uplne jinak nez batole a pak mas na kazdy bradavce jinej pocit. To jsem se snazila kojit kazdou zvlast. Ted uz mimino taky pritvrdilo a ja si nasla pohodlnou polohu v posteli, takze nekdy uspavam obe najednou u prsou. Jsou sladky, kdyz tak usnou a nekdy starsi holcicka mimino hladi nebo drzi za ruku :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TRAMIN: to bych se taky urazila :DDD
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: a ze takovy "partneri" jsou, bohuzel....
    jinak mam podobny pocity a kdyz se obcas podivam na fotku ze zacatku tehotenstvi (fotili jsme +- co 14 dni nahou fotku), tak zamacknu slzu, ale urcite ve mne prevazuje pozitivni pocit z toho, ze my prsa plni ucel...:)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KAMPA: ja jsem s tim srovnana celkem. dokonce kdyz mi ted vyretusovali bricho na fotkach do katalogu,tak jsem se urazila :-D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TRAMIN: za rok vetsina z toho bude pryc nebo hodne vybledle,telo se srovna..ta linea negra cara pres pupek mi jeste chybela nakonec :))

TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ja mam po porodu jizvy od kolen po bradu vsude. fialovy, siroky. k tomu vse ostatni jako tmavy pupik a pruh pres nej, znicene bricho, priserny drzeni tela... leve prso asi o cislo vetsi nez prave. a chvala bohu to chlap nekomentuje. naopak rika at na to kaslu. jak budu vypadat za rok netusim
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: to jo, to bych se asi rozbrecela. I kdyby to byla tisickrat pravda.
    Je to neuveritelny, jak skvely je v tomhle zensky telo. Cely tehotenstvi a kojeni. Skoda, ze kult mladi a krasy ten pozitek takhle kazi. Fakt mi to prijde super, ale presto se obcas kouknu do zrcadla a reknu si ach jo...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: se ho schvalne zeptam, jestli by nechtel zacit setrit.. :)
    (ja myslim ,ze on to tak i bere, ze je to vklad do naseho ditete, byl by hloupej, kdyby mi nakonec pak rekl, ze mam povisly , osklivy prsa)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: no jasne, kojis preci jeho deti. Taky by manzel mohl za odmenu zene vydelat na plastiku :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    mno, tak to neni moc optimisticka prognoza toto....to abych se na to zacla psychicky pripravovat. nastesti mam doma chlapa, kterej tohle neresi a je rad, ze kojim. no a ja se s tim nejak snad casem srovnam, ale nejaky hura akce koupani na Ádu radeji tedy ne....
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: nic hezkyho. Pri kojeni ubyde ta tukova tkan a nahradi ji mlecna zlaza. Ta pak splaskne, ale ten tuk se nevrati :-(
    Trochu me to stve, nechci nadosmrti nosit praskacku, ale rikam si, ze ty prsa jsou primarne ke kojeni a ne na okrasu...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: mnooo, já nikdy neměla mega prsa (spíš lentilky pod kobercem), po prvním dítěti šla sice pevnost do háje, ale velikost šla o jedno nahoru oproti předtěhotenskému stavu, což mi vyhovovalo...po druhém je to ovšem katastrofa, už teď mám prsa menší než za bezdětna a to ještě kojím, tak počítám, že po odstavu mi z nich nezbude vůbec nic a to nic si budu rolovat do podprdy :/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: tak rikam si, ze se zmensej tak o cislo....a doufam DOUFAM, ze je nebudu rolovat do praskacky....(jako pevnost uz nakou ztratily nooo) :))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: hele, fakt to chceš slyšet? (to s těma prsama) ;)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: se mas, moji holce je jen neco pres dva roky....:DDD
    ja jsem vymekla a urcite ji necham do samoodstavu,a to byl jsem tvrdila, ze max rok budu kojit.
    ted jsem si objednala na netu plavky, tak snad mi ten vrsek aspon jednu sezonu vydrzi...:)

(co se stane s prsama po skonceni kojeni?)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tys mě teďka neskutečně potěšila tím, že "prirozeny samoodstav nastava kolem tretiho roku a dal", protože to mi dává naději, že by se mladší mohl v horizontu pár měsíců odstavit :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: ted narychlo nic po ruce nemam, ale napr. na strankach laktační ligy nebo mamila.sk se o tom pise v odobornych clancich, staci se tam trochu porozhlidnout. divala jsem se na tu laktacni ligu a tam dokonce uvadej, ze prirozeny samoodstav nastava kolem tretiho roku a dal. http://www.kojeni.cz/odborne-clanky/navod-postupne-ukonceni-kojeni/ a pak jeste neco tady: http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-dieta-byt-dojcene/ a pak se da najit toho spousta v aj.
    moji sestre se odstavila sama dcera, taky nevedela vubec cim to mohlo byt a pak zjistila , ze byla tehotna napr. nemusi to tedy byt chyba "tva", ale proste okolnosti kolem, ktery neovlivnis.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: jsou od sebe 25 měsíců. Mě bolela prsa na začátku, ale to jsem nějak překonala, jen jsem přestala kojit v noci. V tom druhym trimestru už pila jen před spaním a ani ne každej den a mlíko jsem asi ztrácela i kvůli tomu. Určitě to jde udržet, já neměla takovou motivaci. Kdyby bylo starší míň než rok, tak bych se asi snažila víc.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: uvidíme :) zatím to není ani potvrzené od doktora, tak to neberu ani jako danou věc - každopádně pokud to vyjde, budeme muset doufat, že bude č. 2 stejné zlatíčko jako č. 1. No, momentálně je v čínském horoskopu znamení ohnivé opice, to se máme na co těšit :)
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: vsak ja te neznam, tak nikomu ani rict nemuzu, ale pekny teda :))) bude to asi mazec, ale zase budou blizko sobe a muzou si spolu hrat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam