• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRAMIN: mne to přijde škoda, zkusila bych přidat denní kojení a ještě měsíc vydržet pokud viditelně nestrada, a možná když ti bude připadat , že to vážně nestačí tak jednu dávku Sunaru na noc, pro lepší spaní. Co se týká UM můj alergologrosazuje Sunar, jako nejpovedenější.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    na stredecnim ockovani jsme mimo jine zjistili, ze pidala nepribira jak ma. Doktorka doporucila dve davky UM denne. priznam se, ze s tim mam trochu problem. v prvnim momente jsem mela pocit selhani, ze prece do ted bylo vsechno ukazkove. pak se taky bojim, abych ji nejak nerozhodila. do dneska zadne problemy s bolavym briskem atd. kojim po dvou hodinach cca 15-20 minut. to prislo doktorce nejak moc casto. v noci 21-03-06 zhruba.
    snazim se podstatne vic pit. vcera jsem kojila skoro cele odpoledne, protoze mala mela 39 teplotu a bud mi spala na rukach nebo chtela jist. nevidim samozrejme kolik vypije,ale je to pohodove usmevave miminko. hodne živé. obcas pred kojenim bojuje nebo behem se cela "snazi" mava nohama, chyta se rukama, dela mi u toho skrabance, krouti paleckama a funi. tak nevim, jestli to vydrzet jeste mesic a zacit prikrmy nebo koupit to UM. pak nevim jaky je nejlepsi. a ona nema byt po kom velka. ja vazim idealne 64kg a pritel 72kg. pri porodu mela 3820g a ted ukonceny treti mesic 5100g
    KYO
    KYO --- ---
    KOTENCE: hele ja si myslim, ze ta klinika je soukroma a maji treba i nadstandart, ze si priplatim za mimino na pokoji, teda doufam v to ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: Tak to je fajn, ze to bere statecne. Stejne bych to neodkladala, kojeni muze byt na par let a celou dobu se tim stresovat je imo pitomy. Akorat si myslim, ze maly se bude vic styskat po tobe, nez po "jidle". Obzvlast, jestli bez tebe jeste nebyla pres noc. Zase uz neni miminko, tak to zvladne. Ja nasi davala spat k babickam uz nejak po roce a tam spala celou noc a usinala v pohode,;i kdyz doma se budila na kojeni mnohokrat a bez prsa neusnula. Drzim palce!
    KYO
    KYO --- ---
    KOTENCE: Ted jsme to resili a on je v klidu vic nez ja. :) to me trochu uklidnilo.
    NEMESISS: My vicemene nemame zadnou krizi, jsme v klidu, ale nerada bych, abychom se sobe odcizili. Na druhou stranu po letech muze prijit znovuobjevovani :D :D

Jinak nevim, jestli se to sem hodi, ale znate estrogenni terapii? Muze se pri kojeni a vicemene pomaha hojeni poporodnich ran, bolesti pri sexu a inkontenenci. Divim se, ze mi to nikdo z lekaru nenabidl, clovek si musi vicemene vsechno hledat sam. Zajdu na gyndu, necham si to napsat a asi se objednam tento tyden na nejaky vysetreni a musim se s nima domluvit. Uz to nechci vic odkladat...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: U nás teď totéž, dcera krmí mě, muže, kocoura, plyšáka... Sebe nikdy :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    MARKYSHA: asi jo, děkuju :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    NEMESISS: a terapie pomaha? ja jsem zjistila, ze mi jakýkoliv intimní život přijde úplně nereálný. v podstatě spolu bydlíme, ja uspavam kojenim v devet a casto uz zůstanu. on chodi spat tak v jednu.rano vstavam s miminem v sedm, on tak v devet.prijde mi divne i se vzit za ruku. krome psychických vln mam docela obavu i z fyzické stranky. jizva sice údajně ok,ale bojim se to zkouset. další dite nechci,takze i nekde blika kontrolka pozor nechci otehotnet...hodne mi hrablo.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KYO: Ja vim, cetla jsem v diskuzi o porodech, cim jste si prosli... Moc na Tebe myslim a drzim palce, nepochybuju o tom, ze to zvladnete,)
    Nevim, jestli Ti to pomuze, ale treba ja, ac jsem fyzicky po porodu ok, jsem mela opravdu velky psychicky trauma z porodu a nas vztah utrpel velmi hluboke rany. Ackoli by se dalo rict, ze je to ted mezi nami jakztakz stabilizovany, v podstate uz 2 roky ceka opodal (tim stabilizovanym mam na mysli, ze nejsme zrali na rozchod a jsme na sebe mili, schopni domluvy). Myslim, ze laktacni hormony (+ stare zname nevyspani) hrajou take svou roli:) Tim chci rict, ze chapu, ze Tvuj soucasny fyzicky stav Ti veci neulehci, ale na druhou stranu nemyslim, ze je nutny mu prisuzovat az takovou vahu, kdyz jsou vzdy ve hre dalsi neopominutelny aspekty.
    Nas intimni zivot trpi taky moc, chodim ohledne toho na terapii, co jinyho delat...
    V prirodnich spolecnostech je normalni, ze chlap "se stahne" behem prvnich mesicu nebo let do ustrani... Treba to je normalni :)))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYNA: já si myslím, že si tělo řeklo, že už se chce soustředit jen na těhotenství a tak bych ho poslechla a nevyčítala si to:-) Hlavně, že je s tím srovnaný malý :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: já si rikala, ze budu kojit rok, pak rok a pul, pak dva a ted kojim dva roky a ctvrt a rekla jsem si, ze to nebudu resit. v roce dcerka pila hodne, ted uz jen rano (na prazdno cuca prso) a vecer na uspani a tak jednou dvakrat za noc. nekdy me stve to uspavani, rada bych aby usnula bez prsa. ovsem to odmita - kolikrat jsem si rikala, ze jsem neco zanedbala a ze je na to naucena atd. vlny pochybnosti, jak to bude dal atd. Pak mi dojde, ze je to naprosto prirozene a ze to me dite potrebuje, az se nasyti, tak to opusti....( a uz se to usinani , zda se, uci, protoze se hoooodne nazunka a pak se otoci a usne, sice tak jednou za tyden, ale evidentne k tomu pomalu , ale jiste speje)
    takze vydrz, potrebuje te a porad svemu diteti davas silene moc dulezitych zivin. tech par let je nic ve srovnani s celym lidskym zivotem....:)
    co se tyce jidla, tak se rozji...ma svy tempo asi tak stejne, jako kdyz nejaky dite chodi v roce a jine v roce a pul. nabizej, nenut...vsak casem bude jist. neni na skodu zkontaktovat LP a zeptat se na jeji nazor, at mas nejake relevantni informace.
    na pediatry a jine dr v tomhle moc nedat, usmat se a myslet si svy...
    RYNA
    RYNA --- ---
    Já teď tedy řeším zase jiný problém - asi pomalu odstavuju dítě a je mi to trochu líto. Miminu bude za pár dní rok a já jsem doufala, že ho budu kojit déle, nicméně v jeho 8m jsem znovu otěhotněla a od té doby je to s kojením jak na horské dráze - na začátku těhotenství to bylo hrozné, produkce mléka se zničehonic hrozně snížila, cca po měsíci si to ale nějak "sedlo" a našli jsme si pěkný příjemný rytmus, kdy jsem ho stále kojila párkrát denně. Brala jsem to spíš jako důležitý fyzický kontakt než zásadní živiny, už tak v tomhle věku jedl hromadu jiného jídla denně. Poslední měsíc ale přišla další krize a s kojení pro mě začalo být fyzicky úplně nesnesitelné - začala jsem to nenávidět a vyhýbat se mu a momentálně to došlo tak daleko, že už skoro nekojím. Dítěti to, zdá se, nevadí, prsa se nedožaduje a v tomto směru je vše ok, já se s tím ale ještě nemůžu úplně smířit. Beru to trochu jako vlastní selhání, nevím, zda jsem někde nedělala chybu, možná to ale v těhotenství je normální a není nutné se takto bičovat výčitkami.
    Je tu někdo s podobnou zkušeností?
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: Tohle taky slýchám - přijde mi, že jsou na kojení hrozně vyhraněný názory a každý si musí říct ten svůj. Náš pediatr (jinak velký sympaťák) se na 10m prohlídce taky podivoval, že stále ještě kojím a řekl mi, že jsem zasloužilá matka :) Haha. Mám kolem sebe na jedné straně matky, které respektují takový ten český úzus, že normální je kojit 6-12 měsíců (cokoliv mimo tuto dobu je špatně) a na druhé straně prokojící aktivistky, které zase odsuzují odstav dřív než třeba ve dvou letech. Taky se pořád cítím tak nějak pod tlakem, i když vím, že nejlepší je se na okolí vykašlat.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KYO: nemam osobni zkusenost. Ale svagrova sveho syna vyhradne kojila neco malo pres rok. S tim, ze prvni lzicky prikrmu ochutnal az tesne pred tim rokem a mel s tim opravdu velke problemy. Neumel to tou pusou zpracovat, o kousani nemohla byt rec. Trosku jist zacal az tak v roce a pul. Vaha byla ok, ale ziviny uz nemel tak dobre, hlavne zelezo. Je taky casteji nachlazeny a nemocny, ale neni jiste ,zda z tohoto duvodu.
    MORPED
    MORPED --- ---
    KYO: no ja starsiho syna taky prakticky jen kojila do roka. Z prikrmu snedl vzdycky jen par lzicek,max tretinu sklenicky...no vysilovalo to dosti,zvlast to nocni kojeni. Pak jsem otehotnela,odstavila a on zacal vic jest,neji nijak zavratne moc,ale je statny a vysoky a tak. Takze asi bud budes kojit az do te doby,nez da prednost klobasce,nebo to utnes. Ja tenkrat desne zavidela kamaradce,ktera kojeni postupne zacala nahrazovat tema prikrmama,ja ani houby. To je proste deckama. Tak treba si dej budu kojit do operace,tu si zvolis,az bude trosku vic rozumet a budes ji to moct vysvetlit. Drzim pesti.
    KYO
    KYO --- ---
    Ja ty homeopatika a olejicky moc.... no nevim, jsem strasne exaktni clovek a mam k tomu dost skepticky postoj. Nicmene v sestinedeli jsem brala a fungovali, nicmene jen proto, ze jsem jim verila. U me je to jen o tom.
    KYO
    KYO --- ---
    NEMESISS: Uz jsem se docela uklidnila, obcas potrebuju slyset, ze to, co delam, je spravny, protoze tlak okoli je casto neprijemny. Diky. :) No, co se tyce toho nocniho kojeni, to je takovy zrovna jeste relativne ok, protoze se budi presne o pulnoci, kdyz jdu spat. To bych jeste prezila. Ale prave ze trpi nas intimni zivot, protoze cekam na tu operaci. mam z porodu peknou paseku dole a je potreba plastika. :( Takze mam pred sebou vahy, jedno je spokojeny vyrovnany partner, ktery vicemene rok chudak ceka nekde opodal, az se dam operaci do poradku a na druhy strane dite :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KYO: Ja Te chapu. Synovi budou za par dni 2 roky a STALE se koji nekolikrat za noc a nekolikrat pres den. Na lidi a jejich mineni uz seru, ale jsem obcas vycerpana, ackoli mi to, jak to mame, v zasade vyhovuje. Vzdycky jednou za cas prijde obdobi, kdy toho mam plny kecky a spis ted tak rozjimam nad tim, kde je vlastne ta hranice, kdy to uz prekracuje mnou unosnou mez a je to na ukor mych vlastnich potreb (coz povazuji za nezdrave pro oba). Navic mam pocit, ze u syna to nocni kojeni prechazi z faze potreby do faze zvyku, respektive neumi jinak usnout, i kdyz by rad a je pak treba rano podrazdenej z nevyspani, kdyz se budi vickrat za noc a je zavislej na mame, ktera pribehne/prikuli se s prsem. Nemluve o tom, ze potrebuje casto za noc curat, jak furt sosa a ta potreba curat ho zase znovu budi.
    Zacinam zkouset bachovy esence a mozna casem i homeopatika, abych nam pomohla prirozene omezit kojeni v noci.
    Nemyslim si, ze by se dite nenaucilo kousat atp., na to vsechno prijde. Viktor zacal jist v dobe, kdy mel vlci hlad (9 mesicu) a ja kvuli kratke, ale vydatne nemoci malem prisla o mliko...
    Rok veku je jeste takovej mininecci, je jeste "mala"... Dala bych ji jeste cas, ale chapu, ze mnohdy muze byt treba odstaveni nocniho kojeni diky par nocem stravenym s tatinkem dobrym resenim pro vsechny...
    Nepremyslela jsi nad tema bachovkama, popr. homeopatikama?
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: Ja ted byla v nemocnici na chirurgii a doktor chytrak se strasne podivoval, ze ji JESTE kojim. clovek si pak pripada jako idiot.... jako kdyby to bylo neco nenormalniho. Pritom je to normalni, jen v dnesni dobe bohuzel neobvykly.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: To jo , chapu, zen co koji je jako safranu...
    Doporucim aspon tohle http://bytsiblizko.weebly.com/podp366rnaacute-skupinka.html
    Myslim, ze na to kousani si prijde, nebo takhle uz prisla...pokud sem tam neco pochroupe...Treba okurku, jablko, nebo nejakou krupku...
    S tou operaci...Drzim pesti at dobre probehne..! Asi bych si vypujcila v lekarne odsavacku(elektrickou) a snazila se neco malo odsat, ale v jejim veku bych to klidne rizla i mlekem ryzovym...A odsavacku bych si i pribalila s sebou at te prsa neboli a udrzis nejakou tu produkci...
    Ale je to myslim, na tvem odhodlani, jak se k veci postavit...Jestli kojit dal a zvladnout tuhle situaci , nebo to vyuzit k odstavu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam