• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: Nesouhlasím tam teda se vším, ale ten počáteční popis mi připadá fakt důvěrně známej a autentickej. Jinak zajímalo by mě, odkud jsou ty informace o soudech a jestli něco podobnýho fakt probíhá, celkem mě to vyděsilo. Ale je fakt, že nešťastný otcové asi napovídaj ledacos - stejně jako nešťastný matky.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Otevřený popis jednoho příběhu o kojení: http://a2larm.cz/2016/08/kojeni-neni-alternativni/
    "Z úzkostných stavů měla ale nevytrhla jen fakta, ale především respektující přístup Königsmarkové, okamžité nastolení atmosféry pochopení a úcty, díky kterému jsem takřka okamžitě po jejím odchodu strčila váhu pod postel a ulehla s děckem do postele."
    Vzpomněla jsem si u čtení na svoje těhotenský peripetie s gynekologem... Někdy stačí fakt jen blbě komunikačně vykročit, a je z toho celkem velký neštěstí.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEMESISS: ja mam tohle ve vlnach. Zrovna jsem zase jednu krizi prekonala a neodstavuju. Taky mi je nekdy neprijemny, jak saje zhurta. Nocni kojeni bych teda uz nedala, hodne to reguluju ja a davno nedavam na (kazdy) pozadani. Kolem druhyho roku se narodila segra, takze to byla krize celkove :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ale tak, nechala sem si to ulezet, ja to tu proste sdilim, at si muze udelat nazor kazdej sam.
    namitky prosim vznasejte na webu prirozenekojeni.cz
    Me to prijde prave uzitecne a me osobne by to pomohlo...A treba je takovych vic.

KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SAAYURI: to jsme se asi nepochopily. Ja mam na mysli neco jineho. Jejich doporuceni ohledne vyzivy kojencu.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MARKYSHA: jestli tu nahodou spis neprevlada teror ze strany vyrobcu umele mlecne vyzivy...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    bylo to mysleno v dobrym...smazano, kdyby nekoho zajimalo tak v poste....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KLEVKA: to je klasický mléčný teror, já byt některou z nešťastnic, co udělaly pro kojení první poslední a tohle si přečíst, tak těm dámám jdu rozbít hubu.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    prosim ty, ktere koji "dlouho" - zazily jste take krizi kolem 2. roku veku ditete? jsem ve stavu, kdy jsem uz nekolik mesicu tak vycerpana (ten posledni mesic to tedy opravdu graduge), kdy prestavam mit z kojeni radost, v podstate me obtezuje a zvazuju (nocni) odstav. plne rozhodnuta nejsem, furt se v tom placam...
    nejde jen o kojeni, mame ted obdobi zmen - nespi nekolik mesicu s plenou a v noci 1-2x potrebuje na nocnik, pricemz se u toho totalne probereme oba (tohle dost prispiva k mymu vycerpani, a je to zacarovany kruh - pije z prsa-potreba curat-buzeni na nocnik-prso na usnuti), smrt v rodine, otec casto mimo domov, syn hodne mluvi a vyzaduje porad se mnou o necem komunikovat. dost me vycerpava taky to, ze syn ted saje s obrovskou silou a v podstate porad mu musim jistit hlavu zezadu, aby mi moc netahal prso, protoze me to boli. pres den ho uspavam posledni dobou tak na 3x, pricemz pokazdy vysosa z obou prsou, co muze. posledni 4 stolicky v nedohlednu...
    poprvy za tu dobu, co kojim, mam pocit, ze pro nas zacinaji pomalu prevarovat negativa nad prinosy, zejmena jde teda o nevyspani obou, me vycerpani a v dusledku toho snizena odolnost vuci frustraci, snizena trpelivost a mnohdy nevstricna komunikace s ditetem.
    zaujalo me, ze hodne kamosek co kojily "dlouho", vnimala 2. rok jako podobne zlomovy...mate to tak/mely jste taky? je sance, ze to pomine? :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KLEVKA: Promiň ale v obou letácích jsou nesmysly....

Budu si muset přečíst něco o autorkách....
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    PISISKVOR: diky!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRAMIN: Prodavaj zasobniky na tri davky, tam to nasypes a jak pisou holky vedle tak termosky a namichas vodu jak bude potreba :) Ctyri mesice jsou super, urcite neves hlavu, udelala si maximum a dulezite je se nestresovat :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    hned příští vikend vyzkousim. jedeme opet na sraz Miniku do rekreačního arealu a budeme spat v chatkach.
    zatim nam zustava nocni kojeni a uvidim jak dal. prikrmy se blizi :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRAMIN: Super přístup!!! čtyři měsíce jsou bezva...udělalas co šlo...a nelámeš to, když to nejde... :-)

Já teda kojím...ale co jsem tak pozorovala (a když jsem brigádovala coby chůva) , tak termoska s horkou, petka se studenou...flaška a nádoba na odměřenou sušinu (mám zkušenost s DM a Avent)...to poměrně pohodlně jistí... :-)
    Ta horká a studená voda umožňují míchání v různém poměru a tím zajistit několik krmení za sebou.... :-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TRAMIN: Buď v klidu, snažila ses a snažíš se. Na cesty doporučuju vzít jednoduše termosku s vodou o trošičku teplejší, než má mléko být (záleží, jak je cesta dlouhá, ale mám zkušenost, že většinou se voda po pár hodinách trochu ochladí a vždycky jde kdyžtak, když je moc teplá, trochu naředit studenou kojeneckou vodou) a odměřenou dávku mlíka v uzaviratelný misce. Mně se třeba povedlo asi před rokem koupit v Tesku sestavu asi patnácti pidimističek za pár šupů a využíváme je fakt pořád.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LABARCHA: Zatím jsem to nezkoušela, ale víc zdrojů mi tvrdilo, že a ukončení laktace je dobrá konzumace máty a šalvěje
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KYO: tak to vypada, ze uz to nezachranim. prijde mi, ze cim vic se snazim, tim rychleji mliko mizi. behem dne uz odsavackou obcas neodsaju vic jak tri kapky. takze z jedne davky UM uz mame za den tri. beru to tak, ze jsem to zvladla ctyri mesice a nevzdala to hned. a piďala pochopila jak zachazet s flaskou hned druhy den a kdyz ji vidi, tak se na ni viditelne tesi. ze konecne bude neco poradneho k jidlu. A alespon muzu zacit chodit plavat, kdyz jedno krmeni zvladne tatinek. predtim by to sice taky slo, ale nechteli jsme ji prozradit existenci flasky zbytecne.
    tedka ale nevim, jak to udelat s chozenim venku. byla jsem zvykla, ze kojim kdekoliv na vylete a zase pokracujeme dal. Koupila jsem si par sacku Nutrilonu v DM s jednou davkou "na cesty". Ale zatim si neumim predstavit jak ohrivam vodu a kde :(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: tak jsem se zaradovala a sla to hned vyzkouset, ale to vetsi dite mi uplne masi prso a zrovna v miste ty zlazy...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Tyden kojeni uz je sice v cudu, ale proc se jeste nepotesit krasnym kojenim beze strachu z cehokoli (treba tech uprchliku)

KYO
    KYO --- ---
    Tak se mi to nase dite rozjedlo :) kralik zabral a uz vcelku ji, aspon ochutna, kdyz nic jinyho :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam