• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: zapomínáš, že je taky bude muset někdo předepsat. a LP to nebude, ta na to nemá oprávnění. a pokud v SPC těch AD bude, že se při kojení nesměj, nesmí to napsat nikdo z těch, kdo AD předepisovat smějí.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    LISTICKA: zkontaktovala bych LP! myslim, ze se da kojit a brat AD.
    INXS
    INXS --- ---
    Konecne!
    Zas mi rval a mlatil do ruky, odvracel se. Tak jsem ho hodila na kozu tam rval taky. Tak zkusit krknout a nic, rozbalila jsem ho at ty prdy vykope a zacla mliko ucucavat sama, on zvedave koukal a ejhle vysledek :) sice studeny a mozna hraje roli taky to, ze kojim v leze a nabizela jsem mu ho v sede

INXS
    INXS --- ---
    LISTICKA: mne rekl psychiatr, ze se dostanou do mlika a neni vyzkouseny co to s kojencem dela. At se rozhodnu, bud kojit nebo AD
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Uf, ten podzim mi nějak dává zabrat, takže zvažuju nasazení antidepresiv (koncem 2.trimestru těhotenství jsem je vysadila). Konkrétně se jedná o Cipralex. Jenže se mi nechce přestávat kojit (syn necelých 9 měsíců). Nemůžu se rozhodnout. Doktorka předepisuje matkám, které potřebují brát AD a chtějí kojit, Zoloft, protože je víc vyzkoušený. Jenže mně je po něm zle, zkoušela jsem ho už dříve. Je to docela psycho, mám zároveň výčitky svědomí, že jsem staršího syna kojila jen 9 měsíců, ale zároveň pak bylo v pohodě, jsem mohla brát léky. Teď jsem chtěla kojit dlouho, ale nevím, jestli to bude možné... :-( Máte někdo zkušenost s AD v kombinaci s kojením? Co vám doporučili vaši lékaři?
    INXS
    INXS --- ---
    Tak dnesni pokus si vzal vic a zaclo ho to kopat na zvraceni :( tak nevim jestli zejtra vymenit znacku
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    INXS: ja zkousela davat mliko po lzickach. Neofrnoval se a neuhybal, takze jsem vedela, ze mlikem to neni.
    INXS
    INXS --- ---
    ATARKA: nesmrdi to vic nez moje premrazeny mliko. Ok tak tenhle tejden budem zkouset hipp, kdyz to neveme...kua jak zjistim ze to neni flaskou? Odsavacku jsem si do krkonos nevzala.
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: medela dělá takový sosaky co suplujou bradavku, daj se našroubovat na skleněnou lahev, takhle sem učila jonyho dodat po tejdnu co měl jen sondu v nose
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: no třeba celej tejden, on si musí na tu chuť zvyknout a to nebude ze dne na den...umělý mlika vcelku i smrdej, jonys Hipp rovnou plival treba
    INXS
    INXS --- ---
    VENIKA: to nevim. My zkouseli flasku v prvnim mesici, to ok...ted z ni nebral moje premrazeny mliko a dnes nechtel ani um
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    INXS: A ma problem s mlikem, nebo flaskou?
    INXS
    INXS --- ---
    ATARKA: a kolikrat to mam zkouset nez dam jiny?
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: no ono taky ne každý mliko chutná každýmu miminu .) Je dost možný, že jich pár vyzkouší, nez mu začne smakovat,,,jonas se chytl až na bebu
    INXS
    INXS --- ---
    ATARKA: ted jsme zkusili hipp, no krenil se jakoze nema hlad, kostnul tak 10, tak jsme jeli na kozu a tu saje s radosti
    Tohle nebude zadnej med :(
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: nejdřív to natrenuj doma s dostatecnym predstihem, um příprav stejně dávek jako když kojis, lepší víc než min, um většinou zasytí na delší dobu, ale samozřejmě záleží na značce a apetitu .)
    INXS
    INXS --- ---
    Ahoj potrebuju najet na um pres den, odchid do prace 7:45, ranni kojeni tedy 7:15. Navrat 17:15 a kojeni
    Jak mam rozdelit cas a davky UM pro miminko v patem mesici?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: no teoreticky - mliko je sladké a v noci je méně slin, které by ty zoubky umyly, ale když vezmu, že malé děti ji skoro pořád a zubní kaz vzniká 24 hodin, tak ani čištění po každém jídle situaci nezachrání a mělo by stačit jednou denně večer. A řeklo mi už víc zubařů, že ranní čištění zubů je hlavně pro vonný dech.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SOLEI: no to jsem taky slysela a naprosto s tim nesouhlasim, nema to naprosto zadnou logiku....
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SANCHA: pídi je taky ten typ co si po probuzení dá nejradši kousek ovoce a "slušné" jídlo až za hodinu či dvě později.
    Pečeme Máslové sušenky, perníčky, musli tyčinky, vařila jsem mrkev na sladko s máslem .....já neměla trpelivost a čas sedět doma dokud nedostane hlad takže jsem měla krabičku se svacinkou nachystánou v kočárku do ruky. Den je dlouhý, sezeneni u jídla se dá provozovat i jindy.

KYO: dobrý, já když dám hroznové víno tak se nají a napije tím vínem a mám odbyto.
    Ale je to výborná věc, nepatla to a chutná to. Používala jsem to jako úplatek když jsem potřebovala aby seděl a koukal, třeba u doktora.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam