• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MYJKA: ve stredu se na ni chci zeptat.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Ma skontrolovane uzdicky?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MYJKA: kojení ano s tím souhlasím, ale se zbytečným ukazováním kůže ne. Jsem přesvědčena že její postup propagace kojení na veřejnosti názoru na tuto činnost neprospívá.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SOLEI: Ja ji neobhajuju, pisu, ze se nema za co obhajovat. Kojeni je normalni vec.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MYJKA: jde o dekorum, za "normálních" okolností by v práci nikdy tolik kůže neukázala, není důvod to měnit jen proto že kojí, s kojícím šátkem budou sice všichni vědět že tam má mimino a okolí si nebude rikat že si to má nechat na doma. A tady nevěřím že by to bylo tím že dítě šátek nesnese. Nemusíš ji obhajovat, ona je politik ona si to musí obhájit sama.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Co ty krytky od medely? A univerzalni mast?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SOLEI: Ne kazde dite pres sebe satek snese. A kojeni je normalni. Neni proc se zakryvat.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GERTRUDA: ty jo fotbalistu jsem zkoušela včera a řvala jsem bolestí víc, než jak jsme zvykly vleže..
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    SIMCIIQ: Mela jsem podobne stroupky uz v porodnici (a i retenci mleka). Na retenci jsem si pred kojenim davala vatovy tamponek namoceny v oxytocinu do nosu, coz je ted pro tebe asi rada na nic. Na zahojeni bradavek mi ale pak dost pomahalo stridat klasickou polohu s fotbalovou a mazat je materskym mlekem.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SAAYURI: A nebo jeste kozni.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SIMCIIQ: No jedna vec je co ma ona, to je pediatr, ja bych si zavolala ke gynekologovi a poptala se tam, popr. obvodni lekar.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SAAYURI: a jakého? gynekologa? Ve středu jdeme na kontrolu s malou, tak se chci optat doktorky, jestli mi ji nezkontroluje v puse.. třeba má tu moučnivku jinde, než na jazyku a já to nepoznám..
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SIMCIIQ: Tak ja uz bych po tydnu navstivila lekare.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SOLEI: malá aha :D já nevím, nikdy jsem to neměla, ale bolí to jako čert :)
    bojuju s tím týden a je to horší a horší :( poslední 3 kojení jsem už měla slzy v očích :(
    na ostro chodím doma furt.. mám kojící tílko a kozy mám pořád venku :( jen když potřebuju malou uspat v nosítku nebo jdu ven, tak si prsa přikrývám..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: technikou to nebude. Spíš máš nakombinovanou ragadu s retencí a nějakou tou kvasinkou.
    Je na čase mazat a chodit na ostro
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: a teď se neuraž...taková malinka ragada , by se měla hojit rychle a skoro sama. Na hydrogeologie polštářky zapomeň, na tohle se nehodí.
    Zkus tu gencianku, a protože ta vysušuje rak pro změnu pak namastit třeba lanolinem. Pár dní to bude trvat, ale půjde to.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Zde přisáté dítě: https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...0210_o.jpg?oh=3dc5d55997abdd5184ca64cd09200fe4&oe=595357FA
    Bradavka před kojením: https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...2007_o.jpg?oh=7183a3f251853076dc16e61ff67050e6&oe=595273E5
    Bradavka po kojení: https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...0011_n.jpg?oh=eddaa94901d108260e87cf8cf72a03b5&oe=595346A7

Toto jsem fotila cca 4 dny zpět, dneska je to mnohem horší to bílý je všude.. pak to zaschne do stroupku a do takového žlutohnědé věci.. Podle mě má malá špatnou techniku, začala jsem ji tu pusu víc otvírat, když se přisává..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BALAENA: ježííš a já ji v heřmánku včera vykoupala :)) ty woe matka prvorodička
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SIMCIIQ: z heřmánku bych radši měla respekt, je to alergen jak blázen, byla by škoda si zalergizovat mimino.
    možná zkusit místo heřmánku řepík? na díru po zubu a podobně se to zaměňuje velmi účinně, mělo by i na prso fungovat. a nealergizuje
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: nemusí mít moucnivku.

Na hodně rozbité bradavky jsou ty pojď Arky k ničemu, akorát ti k nim prischne strup a budeš mít bolest navic
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    lanolin mám z lékárny.. gencianovou violet mazat v na prsa?? dítěti dávám do pusinky i probiotika, pozítří jdu k doktorce, tak se jí zeptám, jestli ji zkontroluje pusu, jestli nemá moučnivku, každopádně na jazyku nic nemá..

taky mě napadlo ještě vyzkoušet drahé hydrogelové polštářky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam