• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: měla to kamarádka a tvrdila že dobrý, osobně jsem zkoušela akorát koloidní stříbro a teda nefungovalo to. Mne fakt zabrala až ta gencianka a lanolinem
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Někdo zkušenosti se stříbrnými kloboučky?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GERTRUDA: dcerka mi dělala tyhle drýle při kojení, kdykoliv se udála nějaká změna, nové pyžamko, jiná poloha, ten den nějaká změna...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SIMCIIQ: Tam jen pozor na pokles mnozstvi tvorby mleka, polid davas cely den jen jedno prso...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOLEI: ne, není to potreba
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Díky, tak já to dneska v noci po kojení zkusím.. zítra jdeme na kontrolu, tak nechám zkontrolovat uzdičku a moučnivku..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SOLEI: mam to pred kojenim smyvat?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: neredit, po kojení až bradavka zaschne to potri pomocí vátičky do uší a nech zaschnout. Barví to, to vyřešiš obyčejným papírovým kapesníčkem nebo trikem určeným k likvidaci. Potiras 2x denně (já potírala i víc). Počítej že miminko bude mít Modravou pusinku. Lanolin dávej dle svého uvážení
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BALAENA: a jak se to tedy používá? mám to ještě ředit?
    to zkusím, mi stejně nic jiného nezbývá už.. ta jedna ragáda je už rozštěpená.. do toho malá ječí a já si myslím, že asi ječí hlady :( dneska jsem kojila naposledy obě prsa 25 min a přesto byla po kojení uječená :(
    den ji střídám jen jedno prso, aby si to druhé odpočinulo a asi ji to nestačí, byla zvyklá pít dvě prsa kolem 20 min..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SIMCIIQ: hlavně počítej s tím, že to intenzivně barví a nevypere se to
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Tak mam doma tu violet, prinesla mi to mamka z lekarny. Nevim, jestli to mam jeste nejak redit s vodou nebo to rovnou kapnout na bradavku. Pred kojenim myt?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MYJKA: ne to neudelala a mamilla.sk to byla.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Takze koukala i ty uzdicky? Ale jestli byla mamila, tak predpokladam, ze ano.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    LP jsem volala kvuli tomu, ze se mala neumi prisat a ja nemam mleko. Bylo to hned po prichodu z porodnice. LP z mamilla, kazdopadne zhodnotila, ze se mala umi prisavat.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MYJKA: ve stredu se na ni chci zeptat.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    SIMCIIQ: ahoj, píšu i sem. jak jsem psala v jiném auditku, problémy s kojením mám podobné, naštěstí posledních pár dní už se malej naučil správně přisát aspoň k jednomu prsu, takže bolest mám vždycky jenom každé druhé kojení. Nevím, jak je možné, že u jednoho prsu se přisát umí a u druhého to buď strašně bolí, anebo se bez kloboučku nepřisaje vůbec (klobouček jsem dostala v porodnici, jak pediatra, tak laktační poradkyně z toho byly docela zděšené...).

Mažu krémem od Motherlove - byl dost drahý, ale řekla bych, že pomáhá - minimálně to každé kojení bolí stejně a dál se to nehorší. Pro inspiraci složení krému je: olivový olej, včelí vosk, bambucké máslo, proskurník, měsíček.

Jinak laktační poradkyni bych taky doporučila: byla u mě 2x a nepomohla sice se vším, ale celkově se to celé dost posunulo (hlavně se snažila vymyslet, jak to udělat, abych já z kojení měla co nejmíň stresu, protože dítě to vycítí a celé se to pak dál horší).
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    SIMCIIQ: SIMCIIQ: Ja naopak hydrogelove polstarky doporucuju. Velmi osklivou ragadu mi zhojily behem par dnu. Jeden polstarek jsem roztrihla na 4 ctverecky, a pouzivala jsem je opakovane dokud nebyly uplne hnusny. Bylo moc prijemny si je nachladit v lednici. Vsechny problemy s prsama mi behem sestinedeli nejeefektivneji pomohla resit moje porodni asistentka -laktacni poradkyne, kterou jsem mela permanentne na telefonu i na par osobnich navstevach doma. Muzes samozrejme zkusit gyndu, obvodaka ci jeste porodnici. Ale za me stejne radsi vyplaznout par stovek z vlastni kapsy a nechat se omrknout v klidu doma porodni asistentkou/laktacni. Tyto problemy resi furt, tak maji podle me lepsi prehled. Plus zkontroluje techniku (i kdyby te mela jen ujistit, ze technika je ok). Doporucuji seznam pa/laktacnich na strankach unipa.cz, nebo mamila.sk a proste si vybrat a kontaktovat. ;)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Ma skontrolovane uzdicky?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MYJKA: kojení ano s tím souhlasím, ale se zbytečným ukazováním kůže ne. Jsem přesvědčena že její postup propagace kojení na veřejnosti názoru na tuto činnost neprospívá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam