• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    GLOBALISTA: Mam podobny problem, nejdriv ucpany mlekovod, po vyreseni pekelne bolava bradavka.
    Vygooglila jsem si na to Hemagel, ale zatim bez zlepseni. Stridam to s hydrogel. polstarky a lanolinem, ale zatim nic nezabralo.
    Jak jsem to prso setrila a nabizela az jako druhe, tak jsem si zpusobila pekelnou retenci v pulce prsa.
    Pokud najdes zpusob, jak bradavku vykuryrovat, podel se prosim. Trpim jak zvire.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GLOBALISTA: U retence to chce nezvysovat frekvenci kojeni, ale nabizet to prso jako prvni a snazit se, aby se co nejlepe vyprazdnilo (ditetem, pripadne tomu nasledne pomoci odsavackou), polohu pri kojeni nejlip takovou, aby brada ditete smerovala k zatvrdlemu mistu.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GLOBALISTA: Tvaroh je na vytazeni horkosti, kdyz mas zanet a horecku. Muze to byt i tim masirovanim. Obecne by se pred kojenim melo prso nahrat, aby to lepe teklo, a mezi kojenim ledovat. Prikladat ano, ale cim casteji prikladas, tim vic mleka se v prsu bude delat (nabidka / poptavka), takze je lepsi podle me mezi pdstrikavat do ulevy, teda ne hodne, aby se to mleko dal neucpavalo. Taky me to na zacatku trapilo, byl to boj a vzdycky to 3-4 dny trvalo a 3x se to vratilo. Cca po 6 tydnech se mleko uz nebude tvorit tolik. Kdyby se to nezlepsilo, ale zhorsilo, tak bych vyhledala lekare. Na ty bradavky bych zkusila Purelan, Bepanthen a nebo hydrogelovy polstarky, muze to byt i tou zatezi z vyssiho kojeni.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Zdravím všechny vespolek a jdu si pro radu.
    V sobotu ráno jsem se probudila s tím, že mě bolí prso. Brzy se přidala horečka. Vyloženě žádnou zatvrdlinu jsem nenašla, ale žláza byla jedním směrem trochu zvětšená, takže jsem se snažila v tom místě masírovat ve sprše a dávala si obklady z tvarohu. Večer už mi bylo lépe, druhý den už jsem byla prakticky v pořádku. Ale objevila se ta zatvrdlina, byť prakticky nebolestivě. Snažila jsem se mládě (5 týdnů) k tomu prsu přikládat co nejčastěji. V pondělí večer jsem se dočetla, že to je zřejmě ucpaný mlékovod a ne zánět, jak jsem si myslela dříve. Tak jsem se naložila do sprchy a zase masírovala, taky jsem promnula dvorec, kde jsem si myslela, že je to ucpané, bylo tam jedno místo, které reagovalo citlivě na dotek. Včerejšek zase ok, jen bradavka trochu citlivější, myslela jsem si, že jsem si to způsobila nešetrnou masáží večer předem. Stále jsem často přilkládala. A dnes ráno jsem zjistila ale dnes jsem se probudila s tím, že mám šíleně citlivou bradavku, při kojení i každém doteku bolí. Předpokládám, že je to součást té ne úplně rozmasírované zatvrdliny (nedoléčeného zánětu?), takže bych měla zase nasadit pravidelné sprchy a tvaroh.
    Ale co ta bradavka? Zatím jen větrám (což nepůjde dohromady s tvarohem). Tvaroh na ní samozřejmě nedávám, ale nevadí jí to mokro (ať už pod plenou, tak ve sprše)? Mám jí mazat? Mám přikládat méně a na delší dobu?
    Omlouvám se za sloh, spoustu věcí jsem si při psaní uvědomila sama. Starší dvě děti jsem kojila bez nejmenšího problému přes rok, tak jsem docela zmatená.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Medela ujde, jeste chci zkusit tyhle. Slysela jsem na ne strasne super recenze
    Multi-Mam Compresses 12nelep. Bio-aktivní náplasti za 368 Kč | Pilulka.cz
    https://www.pilulka.cz/multi-mam-compresses-12nelep-bio-aktivni-naplasti
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    AOTEAROA: sím tě, jaké gelové polštářky máš na mysli ?
    KYO
    KYO --- ---
    MYJKA: :))) me to dere srdce uz ted, tak si prihod polinko, no :D
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KYO: a nebude ti to pak pri nemoci chybet? :)
    KYO
    KYO --- ---
    25 mesic a furt kojim. Myslela jsem si, ze ji cca pred mesicem odstavim. Zacala jsem postupne, ze budu krmit nejakou dobu jen rano a vecer. to bylo slz. nakonec se to stabilizovalo a pochopila, ze prso bude vecer nebo rano. Pred tydnem onemocnela a samozrejme nechtela nic jist. tak nastoupilo zase kojeni. ted uz je zdrava, tak to zkusime jeste jednou. rano a vecer zatim a postupne odstav. uf....
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    kdybyste mel nekdo zajem, tak prenecham nove nenacate
    2x MEDELA hydrogelové polštářky 4 ks
    Mast MEDELA PureLan 100 - 37 g
    vse za 700kc
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SIMCIIQ: ne. ucpání mlékovodu alespoň u mě bylo nalité a bolestivé prso v jeho jedné malinké části, té, která ústí do jednoho mlékovodu. poté, co dítě pilo, byla na bradavce vidět bílá tečka, kterou jsem propíchla. tečka se ukázala být nějakou blankou na povrchu bradavky, kterou byl mlékovod jakoby překrytý, po propíchnutí začalo mléko stříkat proudem a "vypustilo" se to.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Ne.
    Muze na tom prsu byt proste jen slabsi tok/spatne se na neho prisava. To, kolik odsajes, nevypovida vubec nic o tom, kolik z prsu dite vypije.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    holky, jak to jako myslíte, že něco propíchnete, já teda asi moc dobře nechápu, jaký problém mám já a myslela jsem si, že mám problém ucpání mlékovodu.
    Jedno prso mi prostě teče mín, za 10 min jsem z něj odsála jen 10 ml a je vidět, v porovnání s druhým prsem, že skutečně teče méně, avšak je pořád těžší a cítím, že ho malá nevypije do konce, jako to druhé prso.. takže tohle není retence a ucpání mlékovodu?
    SISTA
    SISTA --- ---
    Holky, jdu si pro radu. Kojim přes 10 měsíců a poslední mesic se mi co par dni ucpaná porad ten samej mlekovod. Vždycky to odspuntuju sterilní jehlou, odstrikam a zbytek dam dopit malymu. Tušíte, proč se to porad opakuje? Už mě ty noční operace docela přestávají bavit:/
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    AOTEAROA: jsem myslela, ze to musi byt sprcha. Chodim pred kojenim do sprchy a masiruji. Tece to lepe, ale postizene prso ne. Jinak polstarek mam na jeji brisko.
    Dneska to je zase sila, snad si to vycucne. Nekde to tam blokuje neco. To je jasny.

Dneska nahrivam, mala cuca, zkusila jsem i odsat po sprse, ale jen 10 ml, po kojeni tvaroh.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: tečku na bradavce propichování špendlíkem a před kojením hodně nahřát.

Průšvih je že mne to zmizí a za dva dny to mám zpátky. Ale tohle prso zlobilo už při kojení prvního. Asi je stavěné na nižší výkon, staršího jsem kvůli tomu musela kojit celou dobu na obě.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SOLEI: tak ja nemam zanet, ale asi se taky ucpavam. Maly to dobre netece a ja mam pocit exploze. Neumim si to odsat rucne a odsavacka hrozne boli a taky to a ni moc nejde. Nejaky tip, kdyz uz to mas po nekoikate. Prso boli, ale da se to.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SOLEI: Resila jsi s LP prisati? Muze to zpusobovat nespravne prisati. Pozvala bych si ji domu. Z mamily.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jak řešit dlouhodobou retenci? Jde to nějak? Vždycky to dva dny vypadá dobře a pak fuk zase bílá tečka a bolestivé místo uvnitř prsu.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Pribeh s kozama pokracuje. Ragady mam stale a k tomu bonus zanet s horeckou. To je bolest :((((((
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Já pro změnu už měsíc bojuju s retenci, už mne to nebaví, malá má evidentně malo, kojim po hodině.

SIMCIIQ: to se zlomí neboj. To mlíko má oproti umělému spoustu výhod, tolik, že to za to stojí.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SOLEI: mam je 2.den pujceny od LP. Tak uvidime :) podam report.
    Az tuhle bitvu vyhraju, tak si budu pripadat jako bohyne :))) uz mesic trva tenhle bolestivy boj..
    Nekdy premyslim nad UM, ale kdyz uz bojuju tak dlouho a zazila jsem porod, jaky jsem zazila, tak to vzdat nemuzu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam