• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IKARIE: Jo, to je husty. Ze je to takovy tema. Jedna se stydi dat miminku na hristi flasku a druhy je blby dat batoleti kozu... Ach jo, no.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KOTENCE: kazdy si do toho projektujeme to sve. ja jako clovek, ktery mel s kojenim potize od uplneho pocatku a byl to vice mene (ne)uspesny devitimesicni boj, zas vidim a ctu kolem sebe silenou propagandu a propagaci kojeni, vsude se o tom mluvi, vsude se o tom pise a kdyz to nejde, tak to asi malo chces, protoze to jit musi. takze me pak uplne sokuje, kdyz nekdo tvrdi, jaka je tu mala osveta a mala podpora.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IKARIE: Urcite. Ja nemyslim, ze to bylo s tim umyslem napsany. Jenze v tyhle republice koji zalostne malo zenskejch aspon pul roku a fakt nevim, cim to muze bejt. Mohlo by to bejt tim, kolik hejtu si prectou na internetu ohledne kojeni na verejnosti nebo kojeni chodicich deti nebo takovejhlech radoby vtipnejch textu?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KOTENCE: propagada pro matky, ktery nechtej kojit? neprojektujes si do toho neco?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KOTENCE: Jj, jasna bezplenkovka. :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    DISONANCE: A mě to tedy pobavilo dost! Protoze mateřství fakt neni jen o kojeni, jak by se z tohohle i jinych klubu mohlo zdat..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MYJKA: Taky se mi to nelibi. Jak propaganda pro matky, kterejm se nechce kojit (a premejslet nad potrebama mimina). Myslenkovej pochod ohledne curani je imho spravnej, i kdyz to tak autor asi nemyslel...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DISONANCE: To je spis smutne. Me to moc nepobavilo. Zahlidla jsem uz pred par dny na FB.
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    Na odlehceni. Ukradeno z fb, ale kdyz ja se fakt dlouho takhle nezasmala:

Milý deníčku, nechci být už kojená...

Našemu pejskovi a ségře se chce čůrat. Taky se mi chce. Aby ne, když mě něco mokrého studí na pipině. Dám mámě vědět. Plínu si sundat neumím. Chce se mi čůrat, musím ještě vydržet - plína ještě není dole. Není jednoduché trefit se - mám na to asi tak dvě vteřiny.

Máma sundavá plínu. Přichází moje chvíle.

Čůrám. Máma se usmívá a žertovně mi domlouvá. "Ty lumpice, ty se vždycky trefíš, když máš dole plínu."

Trpělivě mi sundavá počůrané bodýčko, punčocháčky, ponožky, dupačky... Líbá nožičky, ručičky, hlavičku, tvářičky.

Řvu ať mě nechá...

Vysvětluje si to jinak, vyndavá prso a cpe mi ho do pusy...SAJU

Pokládá mě do kolíbky a pouští hrací kolotoč. Ta melodie se mi moc nelíbí.

Začíná mi svítit sluníčko do obličeje. Kdyby mě aspoň nehoupala.

Upozorňuju na to mámu - vyndavá prso, cpe mi ho do pusy ... SAJU

Pokládá mě zpět do kolíbky a pouští hrací kolotoč. Ta melodie mi začín lízt na nervy - upozorňuju na to mámu. Máma mě houpe - dělá se mi z toho blbě. Ozvu se - máma znovu pouští tu stupidní melodii. Hlava mě bolí jak střep, je mi zle od žaludku. Řvu...

Máma vytahuje prso, cpe mi ho do pusy... SAJU

Snídaně.

Kontroluju, co jí ostatní. Máma čerstvé pečivo se sýrem. Ségra jogurt, chleba s máslem, pes šunkovej. Tak proč jen já mám mlíko.... Stěžuju si na svůj úděl. Dostávám prso. Cpe mi ho do pusy, co můžu dělat...SAJU.

Jedeme do města. Chce se mi čůrat. Musím ale vydržet. Plína ještě není dole. Mám na to jen ty dvě vteřiny.

ČŮRÁM. Máma se neusmívá, shovívavě mi hubuje. "Ty dneska tý mamince dáváš, zase se musíme převlíknout." Netrpělivě mi sundavá počůrané bodýčko, punčocháčky, ponožky, dupačky a Obléká to samé mikinu, kombinézu, čepici, rukavice. Líbá mě na hlavičku.

Řvu, že je mi vedro. Vysvětluje si to jinak, svléká mě a .... vyndavá prso. Cpe mi ho do pusy, tak co mám dělat ...SAJU.

Maminka bere klíče od auta, ségru a psa. Béďa štěká, máma a ségra křičí.

Nechápu, že jim taky někdo nenacpe prso do pusy. Vyjíždíme. TMA. Asi jsme nikam nejeli. Probudím, se na přebalováku. Sleduju, v které jsme fázi převlíkání. Málem jsem to prošvihla. Čůrám. Máma se mračí, rozlobeně mi spílá. "To snad není možný, ty na to snad máš radar." Máma ze mě rve bodýčko, punčocháče, tepláčky, .... Nic nelíbá.

Oběd.

Máma a ségra maj brokolicovou polévku. No pane jo, to bude veselo. Nese na stůl druhý chod. No to nemyslí vážně - hrachová kaše s opečenou cibulkou, volské oko a párek. Zastavte někdo tu ženskou! Vždyť tohle mě roztrhne. Řvu - ať to nejí. Vysvětluje si to jinak a Samozřejmě vyndavá prso....SAJU (blbej sací reflex).

Řvu, saju, řvu, saju, - mlíko mi leze i ušima...

Máma si lehá na sedačku, ukotví mě polštářem, nacpe mi prso do pusy, nemám šanci se pustit. Počkám si, až usne a pak jí to vrátím, za tu brokolicovou polévku.

Spí - počkám ještě pár minut, až spánek bude tvrdší. Spouštím. Máma zmateně vyskakuje, řvu co mi síly stačí, snaží se mi nacpat prso do pusy, bráním se. Pochoduje se mnou po obyváku. Já ti dám spát. Řvu co mi plíce stačí. Já ti dám hrachovou kaši. Takovej hnus...

Jdeme ven. Máma mě dává do kočárku. TMA.

Probudila jsem se na přebalováku. Asi jim do toho něco vlezlo, že se nikam nešlo. Čekám na svou chvíli

Máma si připravuje plínu, koukáme si upřeně do očí - napětí by se dalo krájet - tak kdo z koho... Máma během jedné nanosekundy, jedním pohybem vytahuje plínu, nadzvedává

zadek, podkládá čistou plínu, tváří se vítězně a... Stejně jsem to stihla, ale bylo to těsně.

Máma brečí. Máma mi nechává počůrané bodýčko, tepláčky, .... "já se z tebe poseru..." poslednímu slovu rozumím víc než dobře a jo - dneska jsem málem zapomněla... Musím ale počkat na čistou plínu...

Nic nehubičkuje, řve na tátu ať si mě vezme, nebo že mi něco udělá. Nic horšího, než mi nacpat prso, udělat nemůže, takže jsem v klidu ...

Maminka říká u večeře našemu tatínkovi.

"Pane bože, už abych přestala kojit. Malá je takový žrout. Ona mě snad vysaje. Neustále řve - že má hlad."

Tak pane bože, vysvětli mámě, že to není z hladu, že už nechci bejt kojená, nebo aspoň udělej něco s tím sacím reflexem..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Natálka se taky neuměla přisát, zničila mi bradavky do krve a pak jsem ji nechala šmiknout uzdičku a mnohem lepší to přisávání. V praze to dělá pan doktor Černý v Nuslích..

Jinak já stále kojím (4,5 měsíce), stále v bolestech, ale KOJÍM :)) už jsem přejela stanovenou hranici 3 měsíců, ted mám hranici půl rok a pak třeba na noc mlíko a prsa si odpočinou, aby přes den a ráno mohly zase kojit.. třeba to vyjde a tímhle stylem budu kojit do roka.. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Taky se opakuju, ale neodkladej tu LP. Poradi i s odsavanim vs. tvorba mleka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AOTEAROA: dneska jsem byla poprve na pediatrii a doktorka rikala, ze trochu kratsi uzdicku ma, ale jen trosku, takze neni potreba to nejak resit. pak mi ho zase zkousela prikladat k jedny koze, k druhy koze, ze uz rozkojili kde koho, znelo to, ze si dost veri a zase nic. zkousely jsme ruzny polohy a nic, vrchol vseho bylo, ze opet jen dudlal. doufam, ze to neznamena, ze je blbej. :) zkusim mu kozy nutit po tech delsich pauzach, kdy je hladovej, on jinak behem dne obvykle hladovej moc neni.

ted mam prave trochu jinej problem, mam strasne moc mlika, ona se mi ta laktace jen rozjela pozdeji zrejme kvuli vyvolavanymu porodu, ale je to mazec, odsaju, ulevim kozam a za hodinu mam zase pocit, ze mi upadnou. jenze on prave tolik jist nechce, musim ho budit a je schopnej bejt o hladu klidne 5 hodin a vzbudit ho je docela porod. :/ tak odsavam a odsavam a lednice za chvili zacne praskat ve svech. byla jsem uprimne hodne v soku, kdyz nas dneska pochvalila, jak hezky pribira, cekala jsem, ze naopak dostanu pojeb, ze pribira malo.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    POZITRON: Nenech se oblbnout, ty muzes jit domu, kdy chces. Nejsi ve vezeni. Jestli ti to udela takovou radost, ze bys brecela, tak nevidim duvod tam zustavat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Dneska vyplazoval jazyk, wtf, to jsem u nej videla poprve, takze nadeje zase trochu svitla a nalily se mi konecne kozy, slava! Takze sestra sama rikala, ze bych mozna mohla dneska domu, to bych se asi rozbrecela radosti. Dala mi letak na nejakou pujcovnu odsavacek, vah atd., kde jsou i o vikendu, takze nez koupime vlastni nadobicko. Vidim svetlo na konci tunelu. :)
    KYO
    KYO --- ---
    Měli by to strihnout hned v porodnici.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Ja na tu LaLi nechci nadavat, ale... proste nam je to tady i dle popisu pres net “jasny” a ony tam na vas koukaji dva dny a nic. Drzim palce at co nejdrive nakdes orl, co bude ochotny to strihnout. Moc se jim do toho nechce u miminek.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA:
    KYO: tyvole a dost, ted je tady na noc zase jina a ta mu koukla do pusy a rika, no jo, kratka uzdicka. achjo, snad dvacatej clovek, co na nej tady koukal...
    KYO
    KYO --- ---
    POZITRON: Špatně saje? Koukni se mu do pusy, jestli nemá moc krátkou uzdičku u jazyka. My s tím měli také problémy. A hodně sil. Sestry dokážou být pěkně neempaticke mrchy.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    POZITRON: na mekky patro mu koukali? muze tam mit mini diru, coz mu znici podtlak. zkousej ruzny polohy, kamaradka kluka se submukoznim rozstepem uspesne kojila, ale mela uz zkusenosti ze dvou deti.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Kdyztak si najdi na fb skupinku ambulantni porod. Good luck. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: jo, strikackou vedle malicku, navic doma neni clovek vystreslej, rano reknu, ze bych rada domu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam