Tak tady je krátký report jak se mi po dvou měsících zahojily šílené ragády na obou bradavkách. Asi týden po porodu mi rozpraskaly obě bradavky hluboko a do krve a v kombinaci se zánětem, první v jednom a týden na to v druhém prsu, to byl horor. Levá bradavka byla v takovým stavu, že jednoho dne prostě odpadla její polovina (zůstala mi tam otevřená rána a boleo to jak blázen). Na pohotovosti mi poradili kojit s kloboučkama a dávat bepanthen. Hned po prvním kojení s kloboučkem bylo úplně jasný, že to je na nic, ba snad i horší, tak jsem se na klobouček vykašlala, nechala si od laktační poradkyně spravit techniku přikládání a aspoň kojení přestalo bolet - špatným přikládáním jsem si ty ragády způsobila. Nicméně mi na levém prsu chyběla polovina bradavky a já měla dojem, že už se to nikdy nemůže zacelit, byla to centimetrová otevřená rána, která se neustále namáhla. Po konzultaci s praktickou lékařkou, gynekoložkou, kožní i laktační poradkyní jsem zkoušela všechno možný (genciánovou violeť, bepantehn, purelan a další různý masti, stříbrný náplasti etc). Vůbec nic z toho nepomáhalo a bylo to teda drahý a dost frustrující. Jak jsem z toho byla pořád zoufalá a začla jsem se smiřovat s tím, že už se to nikdy nezahojí (nebo aspoň ne dokud budu kojit), tak jsem se prostě rozhodla, že už mě nebaví se pořád starat jen o prsa a přestala jsem to potírat vším kromě mateřského mléka po kojení, jednou denně jsem si bradavku máčela v řepíku (rada od babičky) a ono se to po pár dnech začlo hojit tak, že mi do dvou týdnů úplně jednoduše dorostla celá ta chybějící část bradavky. Tak pokud někdo řeší něco podobného, potvrzuju, že tělo zcela zázračně zahojí i něco, co se jeví jako nazahojitelné.