• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LAUDAM: Drzim palce at po narocnem zacatku si to budete uz jenom uzivat. :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    GALE: Ahoj, nám se syn narodil 33+2tt, byl krmený sondou do žaludku, pak mi narvala sestra rovnou klobouček, protože byl prý moc malý, aby uchopil bradavku (nepatřím mezi obry, ale co, jsou snad profíci, ne)... pak klasická lahvička s velkou dírou, nic jinýho neutáhl....domů jsme šli po 6 týdnech v rytmu - váha - kojení s kloboučkem - váha - zbytek z lahvičky s klasickým dudlíkem, uložit, odsávat elektrickou odsavačkou a za 2 hod. to samé.

Když dosáhl cca 3kg, přešla jsem na Calmu od Medely a po poradě s laktační poradkyní jsem klobouček ze dne na den vynechala (absťák byl neuvěřitelný - pláč, křik, jídlo co půl hodiny, bradavky už tak do krve byly ještě víc, zánět prsa - no 3 týdny pekla). Nyní nejprve Calma asi 15ml s fortifikací a pak kojení.

Hodně mi pomohlo upravit techniku a kojit tzv. přirozeným kojením. Každé další kojení je lepší a lepší, ale to odvykání od kloboučků bylo peklo. Chtělo to hodně trpělivosti, laskavosti, povzbuzování a utěšování - jakmile jsem byla v pohodě já, snažil se i syn. Taky pomohlo šátkování - rozjela se laktace a dítě se hodně uklidnilo.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: To je jasny, to jsou kecy ty, co by ted vsechno zpetne udelala jinak :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: tak neasi, ale kdyz ses v obdobi po porodu najednou vypsychla, ze neco pokazis, tak se tim ridit nedokazes :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Hlavni cestou k uspechu je to, vysrat se na to, co si mysli ostatni. :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GALE: se mu nediv, jíst je dřina. onehdy po operaci mě strašně vyčerpalo sníst ani ne půl porce polívky, musela jsem se pak prospat. pro nedonošeňátko je to dřina tuplem.
    GALE
    GALE --- ---
    ENDEE: Dávám flašku, protože Max hrozně hltá, což způsobuje, že při krmení stříkačkou naloká vzduch. Má koliky, což mu bere dost energie, kterou by jinak využíval interakcí se světem. On pořád spí a aktivní je tak hodinu ráno a pak večer, když má koliku.
    GALE
    GALE --- ---
    GALE: Update situace. Max se pomalu vzdává a dnes se mu povedlo se dvakrát nakojit. V devět ráno a v šest večer. Pokoušela jsem se ještě v poledne a ve tři, ale v poledne se nepovedlo ho dostatečně probudit a netahal, flašku vzal. Ve tři naopak opět hysterak a mlíko dostal z flašky. Je na něm vidět, že ho kojení vyčerpává a dá to, jen když je odpocinuty. Musí ještě zesílit. Zbytek mléka odsavam a v noci dostává umělé.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: "ajeje, dalsi chudera, co nema mliko, to znám...." si rekne rozumnej clovek, ja jsem byla ze zacatku pod vlivem toho hormonalniho koktejlu v hlave dost ovlivnena tema agresivnima damama tady na nyxu. zpetne si rvu vlasy, ale tehdy jsem to fakt dost obrecela a myslela si, ze jsem spatna matka, kdyz nekojim a fakt jsem jak idiot kazdy 3 hodiny i v noci odsavala a odsavala a odsavala a i presto jsem se za sebe stydela.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    POZITRON: ja se taky dost stydela nekde vytahnout flašku, ze co tomu reknou lidi. a oni si treba reknou: ajeje, dalsi chudera, co nema mliko, to znám....
    UM neni jed. mam treba za lonsky rok v okoli narozenych rekneme 8 deti. pouze jedna matka nema problem s kojenim, ostatni jsou bud na dokrmu nebo celkove UM.. vsechny matky zkoušely vsechno mozny i nemozny a proste mliko neni/tece pomalu/dite se neprisaje. takze to me utvrzuje v tom, ze kojeni JE věda!
    stejne jako kdyz se ptam mamy, tchýně a jiných, jak kojily ony nás.. vetsima rekne, ze nekojila nebo kojila jen dva, tři měsíce a pak hned sunar nejlépe s krupičkou. a neprijde mi, že ja, pritel, kamaradi jsme nejak nemocný nebo ve stresu nebo proste nějak poznamenaný.

ale jo, co bych dala za to kojit normálně, nemuset se obsirat s lahvema, utracet za mlika atd..
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: tak to je dost podobny i s radou, ze ma clovek travit sestinedeli polonahy s ditetem v posteli, to lze asi u toho prvniho akorat.

jinak ti rozumim, ja kojila od zacatku s dokrmem UM a v te hormonalni bouri asi prvni tri mesice jsem se stydela vytahnout na verejnosti flasku. pak me to nastesti rychle preslo a zarekla jsme se, ze kdyz to u druheho opet moc nepujde, uz si temahle kojicima harakiri odmitam kazit prvni mesice zzivani se s miminkem a dam mu tu flasku rovnou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    uz jsem premejslela, co budu delat, kdyz se neprisaje ani pripadny druhy dite, protoze presne jak rikas si neumim predstavit, ze tady marek pobiha, chce si hrat a ja co tri hodiny (ze zacatku, ted uz to takhle casto nedelam, by mi hrablo) odsavam mliko. sama za sebe bych se na to s chuti z fleku vybodla a dala umely, jenze se nemuzu zbavit toho "co by tomu rekli lidi", napr. tchyne. ja vim, je to padly hlavu, ale mam to trochu i ted, v podstate se stydim, ze jsem mu tech 2x 40ml umelyho mlika dala.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GOLDBERRY: ja u toho vzdycky delam jeste neco dalsiho, vetsinou sjizdim internet, coz bych delala tak jako tak, takze me to od niceho nezdrzuje. :) s dalsim ditetem bych se na to ale asi vykaslala, to mas pravdu.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    POZITRON: Pokud se ti do toho chce, tak jasne, ale treba se druhym dítětem si to nedovedu představit. To ten cas raději venuju tomu starsimu..
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GOLDBERRY: nebo se da plne odsavat, i kdyz je to trosku vopruz, uznavam. ja to dala plne 3 mesice a teprve za posledni 4 dny jsem si ted 2x pomohla na noc umelym, pokazdy 40ml, jinak furt jedu matersky mliko z flasky.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MYJKA: To žádná.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SARGO: Je super, ze to klaplo. :) Jen to neni univerzalni rada.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GALE: A když to fakt nepujde, na um neumre. ;-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOLEI: fakt to zkus, když to prokaucujes a budeš to odkládat bude to později mnohem horší.
    Můj první se plně chytil až skoro ve třech měsících. Teď už vím že jsem se s tím moc mazala a trápila nás oba.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: vždyť je ještě malinkej. Vydržet.
    On evidentně potřebuje tréning.
    Nepotřebuješ laktační poradkyní, potřebuješ čas.
    Mlíko máš, on se potřebuje naučit se chytit. Dělej všechny tanečky kolem aby měl aspoň nějakou snahu se chytit - uvolnit prso, natvarovat bradavku, začít krmit dřív než bude rozervaný hlady. Některé děti prostě nemají na začátku takovou sílu aby se nakrmily snadno a bez pomoci. Za sebe hlasují proto ještě týden saskovat aby trošku vyrostl přes předpokládaný termín porodu a pak - nabídnout prso, prso prso prso. On za den bez jídla neumře a pochopí že už není na ofuky nálada. Do konce šestinedělí by ses měla dostat na kojení z obou prsou na střídačku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam