• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GERTRUDA: Bohuzel.
    WHO bola prekvapená tým, ako USA odmietli podporiť dojčenie a uprednostnili zisky pred zdravím | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/media-trump/
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    MYJKA: diky, stridam prsa i polohy, nekdy ji to prestane bavit v leze, ale zmena ji trochu zklidni

LAUDAM: v noci pije krasne, ale pravda, ze jinzas vyhoje to mene plne prso, protoze z toho druhe ten proud casto nestiha a kucka se
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    DISIMA: Od začátku kojím pokaždé z obou prsů, jedno je rychlejší, jedno plnější....tak to prckovi střídám, ale laktační poradkyně mi radila, ať začnu přes den tím méně plným a v noci naopak - tam má tendenci zůstat déle a vytvořit tak větší poptávku.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DISIMA: Prijde mi, ze to, co delas, delas dobre. Vic, nez nabizet, nejde. Muzes zkusit prsa treba za jedno kojeni prostridat i vickrat.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    Nema nekdo napad co bych jeste mohla udelat s tim, ze mam pocit ze mi vyrazne klesa produkce mlika v jednom prsu. Vim, ze nejaky rozdil je vzdycky, ale ted mi prijde ze se to zhorsuje. Tohle prso jsem od zacatku mela trochu vic problematicke, bolave a 3x jsem v nem mela vetsi bolavou zatvrdlinu. Poslednich par dni vzdy jako prvni prikladam k tomu prsu vzdy jako prvni, ale musim dokojit i z druheho a holcicka je vetsinou trochu vic neklidna nez dokud ji nedam k tomu s vetsim proudem. Obcas kdyz si vzpomenu tak si to horsi prso pred kojenim nahreju polstarkem z pecicek a nejak nevim co dal
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    KLAIR: taky jsem ho davala jen sporadicky a pak poridila vitashine, kterej se aplikuje sprejem, coz mi vic vyhovuje, striknout a je to, lepsi nez se snazit strefit kapatkem. Ted v lete uz ho ani nedavam.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Ja ho nedavala, krome zimy, vubec. A v zime, kdyz jsem si vzpomela. Zadny prusvih to neni.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    k výživě... zapomněla jsem úplně na vigantol... jak moc velký je to průšvih?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SIMCIIQ: Tak, a myslim, ze je to ta spravna cesta :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SAAYURI: Ano, kojila jsem dobrý měsíc jen 1x denně ráno před snídaní.. Nicméně předtím jsem dlouho kojila 2x denně, takže taky nic závratnýho.. nemám pocit, že by mě prsa extrémně bolela nebo byla nalitá, proto zatím jednám tak, že nic nedělám a čekám, co bude dál..
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SIMCIIQ: Jestli jsem spravne cetla, tak uz jsi kojila jen jednou? Na tom jsem koncila ja, nez mleko zmizelo, trvalo to dva mesice, tlak byl, ale ne moc, jako kdyz treba se ti preplnujou prsa u kojeni vickrat denne. Nebylo to ale neprijemne a brzo to zmizelo.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SIMCIIQ: myslím, že se ta prsa za chvilku přizpůsobí nepoptávce...? Jak zastavit tvorbu mléka při odstavu ale nevím, mě nic nebylo, takže vlastní zkušenost nemám..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PETEKKA: taky jsem výhradně kojila do půl roku, možná o chlup dýl, až pak jsem zkusila první příkrm, ale oddalovala jsem to, co to šlo :)
    Jako je to pátý den, pořád každý den nabízím a stejný scénář, hlavou ne ne ne a semknuté rty, pokud ji s tím prsem déle obtěžuji, začne ječet..

Co se ted s tím mlíkem v prsu děje? cítím, že tam něco je a lehce mě bolí prsní žláza, ale je to v pohodě.. odejde to samo nebo pro to mám něco dělat?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SIMCIIQ: Moje dcerka se taky sama odstavila téměř ze dne na den,a to ve 12 měsících. Místo pití mě hryzala a smála se tomu :D Od té doby jako když utne a už si nikdy na prso ani nevzpomněla. A to jsem jí kojila do půl roka výhradně. Prostě jí to už stačilo a musím říct, že mě to přišlo taky akorát:)
    Takže si užívej pocitu, že jsi kojila takhle dlouho a zároveň, že do budoucna nemusíš řešit odstavování :)
    A s tím celonočním spaním klobouk dolů... naší je teď 20 měsíců a budí se stále jednou za noc.. a v 6, někdy i dřív už je ready úplně :D :(
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    SIMCIIQ: Já myslím, že se o mléko ve vztahu k druhému děcko obávat nemusíš. Mně se vždycky po odstavu dělalo mlíko ještě 2-3 měsíce po. Nebolelo to, jen v prsech bylo. No a dost často se mlezivo tvoří už v těhotenství, tak myslím, že se ti mléko spustí pro nové děcko dobře.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GOLDBERRY: kravsky jsem zkousela a prijde mi, ze ji moc nechutna, ale zkusim znovu..
    Ja jsem prave stastna, ze od roku zacala celou noc spat.. proto by me ani nenapadlo budit.. vim, ze spoustu maminek ma problem i se starsimi, ze nespi, takze si toho vazim..
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    SIMCIIQ: A nebo opatrně vyzkoušet trochu kravského, jestli ho v pohodě stráví?

Jinak pohled z druhého pólu: v roce bych se ukončením kojení fakt netrápila a byla bych ráda, že spí celou noc.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: V tomto veku zacinst s um je naprosto zbytecne. Staci snidane.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    No takze to spis vypada, ze si to nerozmysli a navic po 2 dnech nekojeni nemam ani bolavy prsa.. tak se toho moc asi ani netvorilo..
    Tot tedy otazka, mam ji rano dat UM a nebo jen snidani? Byla prave zvykla, ze si dala prso a cca za pul hodinky mela snidani..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam