• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PROMETHEA: Naprosto chápu, že když u kojení někdo nespí, tak to nepůjde tak hladce. Doma taky není vždy nalakováno na růžovo, ale dá se to, ráno vstáváme kolem páté každý den a chodím k tomu do práce 4x týdně i s prckem....zombie stavy znám, díky nim spím při kojení, respektive tuším, že se kojí, ale neprobudím se pořádně.... držím palce, ať se zadaří a najdete si nějakou střední cestu :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PROMETHEA: To tak neber. Dyť ty jí nebudeš separovat, budeš tam s ní a akorát jí nedáš k dispozici svoje prsa. Hlady neumře a ani nebude někde plakat samotinká bez mámy...
    Mně se pokaždý hrozně ulevilo a s radostí jsem mohla kojit další dlouhý měsíce. Nevyspalá jsem akorát přežívala od kafe ke kafi a na všechny prskala :-/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIMCIIQ: tak to je snad jasný. Jen mi přijde dávat mezi to rovnítko aka dítě se budí co 45 minut, takže trpí šílenou separační úzkostí, trochu zjednodušující a dost zavádějící

Teď zpětně si říkám, že u nás to zhoršení nočního spaní souviselo spíš se zavedením příkrmů
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PROMETHEA: ne vsechny deti trpi separackou.. natalka ji skoro nemela.. neznam to
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Ještě teda k tý separační úzkosti: co nekojený děti a kojený děti, co spí celou noc? Ty tou separační úzkostí netrpí? Prostě ji zaspí? To mi na tý teorii vůbec nesedí...
    A děti, co se odstaví a buzení redukují za tři dny z třeba 12 na 3 za noc taky prostě ta separační úzkost přejde?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAUDAM: já vím, je to moje druhý dítě, který přesně v tomhle období zvyšuje noční intenzitu kojení, a nutí mě tak odstavit. S první dcerou jsem to, právě kvůli tomu, aby chudák neměla nějaký traumátko, vydržela až moc dlouho-tak dlouho, že ze mě byla zombie, a začala jsem jí nesnášet, protože mě buzením co 45 min fakt nelidsky týrala. Tak daleko to s druhou nechci nechat zajít, zvlášť, když vím, že u první stačily tři noci, aby spala 4-6 hodin v kuse. Fakt už nejsem prvomatka-sebevrah, zvlášť, když mám přes den ještě spoustu jiných povinností.
    Jinak v noci je u mě, jsem tam s ní, jenom prostě prso nebude.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    LAUDAM: ja taky kojila a u toho spala.. doufam, ze to pujde praktikovat i s druhym :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAUDAM: Jenže tohle se zpravidla lépe praktikuje s prvním dítětem, než s kterýmkoli dalším. Do postele se dostanu nejdřív v jedenáct. Pětkrát za noc jsem kojila a v 6:30 vstávám, aby byl starší syn včas ve škole. Po dvou týdnech tohohle režimu jsem v šest večer seděla na gauči s výrazem uslintaneho idiota a nebyla schopná odpovídat na otázky - v čase, kdy má prvňák dělat připravi do školy, se kterou potřebuje pomoct.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ENDEE: hlavne u nas jde i o starsi dite: je ted doma, a ja na ni nechci byt neprijmna z nevyspani - to je strasne nefer
    ENDEE: nejhorsi je, ze ja pak vzdycky v rozespalosti to prso dam, protoze se bojim, ze ma hlad, nebo uz chci proste klid
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    LAUDAM: To me vzdycky fascinuje, ze nekdo o tom kojeni v noci ani nevi. Ja se vzbudim kazdym zasustenim a u kojeni jsem fakt nikdy neusnula (krome sestinedeli, kdy mi klimbala hlava) a vetsinou jsem pak jeste hodinu koukala do stropu a pocitala ovecky. Myslim, ze nevyspala, zpruzela matka muze dite traumatizovat mnohem vic nez nocni odstav.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    PROMETHEA: To presvedceni, ze v noci kojit nechces je nutny, zvlast jestli se nemuze v tomhle zapojit muz. U nas to bez muze neslo, protoze ja po hodine chovani a mazleni pak proste vymekla a nakojila jsem a pak jsem byla vztekla, protoze ja mam pak strasnej problem znovu usnout a klidne hodinu a vic koukam do stropu...
    takze par noci k nemu chodil muz, malej plakal asi 1-2 noci cca pul hodiny, par dalsich noci zafnukal a vetsinou usnul driv, nez jsem k nemu ja nebo muz prisla.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PROMETHEA: Předem upozorňuji, že jen přidávám pohled, asi - jak to tam bylo - laktační aktivistky? - jen názor, nic víc :) Mezi 8 - 12 měsícem se vývoj dítěte dostává do stavu, kdy si uvědomuje nepřítomnost matky intenzivněji a dostává se do separačních úzkostí. Častější noční kojení pomáhá k překonávání úzkostí, eliminaci nočních děsů, nočních můr a podporuje zdravý rozvoj seběvědomí . Cíleným odmítáním kojení může dojít k traumatizaci dítěte. Dávání lahve může zase vést ke kousání do bradavek(jak které dítě) ...

Tady trochu pohled z jiné strany, syn má 13 měsíců a za noc pije klidně i 5x, zvlášť, když lezou zuby, většinou o kojení ani nevím, sám si stáhne triko, nakojí se, uvelebí a spí dál. Ráno normálně vstává a snídá. Když už je mě kojení nepříjemné, dá se udyndat poplácáváním na zadek a broukáním oblíbené písničky - do pár minut je tuhej, když není hladovej.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    TAPINA: Mám v plánu to udělat stejně..ale já mám asi v plánu odstavit v půl roce úplně, leze mi to na mozek.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Mejm dětem vůbec nevadilo, když byly pár dní bez maminky. Spaly celou noc a pak seke mně zase přicucly a nic se nezměnilo...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Děkuju, nějak si to snad poskládám :) tatínek u nás bohužel nepřipadá v úvahu..
    Jinak ještě mám problém, že v noci a ráno jsem odhodlaná s tím něco udělat, a večer a v noci zase tak strašně unavená, že jen v polospánku kojím..je fakt, že tohle zhoršení je za posledních 14 dní, tak snad by to s tou “cestou zpět” nemuselo být tak strašný
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    TAPINA: Když byla ta naše větší (asi 9-10 m?) a chtěla se kojit 5 x za noc, dala jsem jí místo toho jednu plnou láhev UM a do rána byl klid. Jinak bych byla za pár týdnů asi jako zombie ..:) Dnes jsou jí dva a spí celou noc. Ovšem k tomu velice dopomohlo odstěhovat se na týden do podkroví a nechat malou tatínkovi. Přesně, jak tam nebyla máma, nebyl důvod se budit na mlíko:D. Po týdnu jsem se vrátila a dítě od té doby spí jakoby nic..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROMETHEA: Laktační aktivistky se z toho zvencnou, ale u obou dětí jsem aplikovala postup nahradit noční kojení mlékem z flašky a u obou byl průběh takový, že během prvního měsíce se zpátky ustálil počet nočních buzení na 2 cca po 3 - 4 hodinách, během druhého měsíce na jedno cca po 6 hodinách a za nějaký další měsíc syn spal celou noc, dcera tak daleko ještě není, ale třeba taky bude. Jakýkoli pokus uspat probuzené dítě jen povídáním, hlazením, bez mléka, skončil hodinovým řevem a mou rezignací, já na to nemám, abych bojovala s miminem v noci místo spaní psychologickou válku, když vím, že můžu dát mlíko a jít spát :o)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    dala bych dítě tatínkovi.
    syn u muže problém nemá. prostě máma není, není mlíko, když je fakt hlad, je kaše...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PROMETHEA: A vysvetlovala jsem, ze uz jsem z nocniho kojeni u navena. Ale to spis tak pro svoje svedomi. Hlavne jsem rikala, ze chapu, ze je to tezky bez mlicka, ze jsem tam s ni a budu ji chovat, nez usne, ze chapu, ze je to tezky bez mlicka....

Ja bych si mimino vzala k sobe na takovou tezkou noc, bude potrebovat hodne podpory.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PROMETHEA: Lampicku bych urcite zkusila, to vypada jako dobrej napad.
    Ja jsem u starsi dcery ruzne zkousela nahradit kojeni UM nebo cajem/bananem... abych jako mela jistotu, ze dite netrapim hlady. Vubec to nepomohlo, dite si nic nevzalo a akorat se stupnovala jeji frustrace, ze jako nechapu, co chce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam