• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Ja ted premyslim nad mozna blbosti. Nicmene maly denne pri, ne kazdem, kojeni ublinkava. V noci kojim vleze a malej spi se mnou.. nasla jsem na prosteradle fleky od mlika od blitek.. nemuze se zvratkama udusit? Ted jsem teda zkosusela nakojit a dat do postylky, pri procesu ukrknout a dat do zavinovacky se vzbudil a spat prej nejde.. takze jsme zpet v posteli a prdim na to, nase osvedcene spani az do rana a otevreny mlecny bar fungoval i na dceru.. jenze dcera ublinkavala nahodne.
    Je muj strach opravneny??
    Ja jsem proste lina matka, co chce v noci spat a mlecny bar mi maximalne vyhovuje..neumim vstat, nakojit a dat do postylky :(
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    NUDLINEK: a neni to tim, ze mas rozjetou laktaci a na par cucnuti vypije mlika jako ekvivalent matky kojici jedno dite? musela bys prevazit, ale to je zbytecny, hlavne kdyz prospiva.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    NUDLINEK: ja tez pridam, maly sice super savec, ale prvni 2 tydny u prsa furt spal! Mel teda zloutenku, ale spal fakt porad.. ted uz nespi, tak vyckej :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    SANCHA: jj ja si taky myslim, jen jsem z toho byla nejaka vypleskla rano.. A behem dne dneska krasne sala.. On byl schopnej bejt na koze i hodinu a pul tak to ted je tezsi srovnani :) dekuji :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    KATIA: nema prave vubec.. Celkove je uplne ok i porod byl super.. A hlavne jen jsem to napsala sem tak dnes krasne sala i pul hodky.. Jen je to spinkacek no.. Tak uvidime dalsi vyvoj, vlastne by mi po tom rvounkovi nevadilo klidnejsi detatko :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    NUDLINEK: Mně taky přišlo v porovnání se starší, že mimino pije strašně málo ale stačilo mu to. Je to asi v pohodě
    KATIA
    KATIA --- ---
    NUDLINEK: nemá třeba trošku žloutenku?
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    MYJKA: jo ja jsem asi fakt zbytecne ted jenom z toho na nervy.. jsem se dneska realne zhodnotila :D dekuju :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jo a ma skoro 8kg v necelych 5m, tak i hezky roste. :D
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    NUDLINEK: Jo, druha neni tak kojici jak prvni (taky kojim obe). Mam vzdy pocit, ze se koji malo casto a ma dlouhe pauzy. Ale cura a kasi dost a je spokojena, tak neresim. :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    jdu si sem pro uklidneni, jestli nejsem nahodou hystericka, pripadne pro radu :)
    syna jsem kojila doted 20 mesicu a kojim i po narozeni mladsi, je ji tedy aktualne sest dni.. kojim ho jen tak dvakrat denne na moment a pred spanim vecer..

ale! nase mala Josefina je proste proti nemu nesavec.. nevim, zda si to jiz nepamatuju, ale na sestidenni miminko mi to prijde ze vetsinu casu spi a musim ji na kojeni budit, coz by bylo ok.. ale po trech az peti minutach u prsa usina.. mam nastudovanou techniku, pauzu v brade, slysim jak polyka, ale proste se prisaje, parkrat cucne a bud kouka a prd nebo za chvili zase podudla, no a takhle vetsinou maximalne kojim pet minut..
    pak se ji snazim budit a zase tak tech pet minut vydrzi.. pocuranych plen i pokadenach mame dost, jen mi prijde ten interval prilis kratky.. nechavala bych ji se kojit kdykoliv to jde, ale vetsinu casu pres den i v noci spi..

tak budim cca po dvou hodinach, kdyz je naahodou vzhuru hodinu tak furt nabizim.. meli jste nekdo z pocatku taky takoveho klidneho novorozence ktery dost spal? k pediatrovi jdeme az v pondeli, tak jsem zvedava kolik pribere..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    K ránu kojení jako náhrada dudlíku, jinak řev...kojim jen proto, aby nevzbudila starší sestru. Kojit klidně budu dál, ale tohleto fakt ne...začíná mi z toho být špatně. Tipuju zuby, ale co s tím?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PISISKVOR: díky za tip, kouknu se na to!
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: 100% to k necemu je.
    pokud mas cas cist, v "Aha rodicovstvi - sourozenci" najdes spoustu konkr. tipu jak s tim nalozit uz v dobe tehotenstvi. koukni na to, treba te to oslovi
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SIMCIIQ: jasný... je fakt, že na příchod prvorozené jsem se taky velice připravovala, těšila, představovala si to, atd atd a pa,k když nám opravdu vstoupila do života, byl to pro nás všechny obrovský převrat, který jsem si neuměla představit ani v tom nejdivočejším snu... takže malé dítě na tu změnu asi rodič těžko připraví,,..
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: jinak tedy ještě technická... jak sleduju těch diskuzí víc, nevšimla jsem si, že jsem v té o kojení. Vedle v "psychice" se obdobné téma probírá taky a mělo to patřit tam. Pardon.)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PETEKKA: ja az v poslednim mesici, zacala rikat, ze braska prijde a ze pujdu do porodnuce a chvili se neuvidime a pak privedu brasku.. hysteraky mame stejne :))
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: masivne, opravdu masivne a vedome, nemas predstavu jak moc (troufam si rict, ze mam v tomto smeru nastudovano, a taky jsem dostala par tipu od skvelych zen tady z nyxu).
    zaroven ne prilis dopredu, aby to nevzbuzovalo uzkost z ocekavani neceho, co prijit ma, ale stale to neprichazi.
    na nektery veci se muzes maximalne pripravit, ale pokud jde o maly dite, kterymu do te doby akcni a pritomnou maminku bere nejdriv nadmiru vycerpavajici tehotenstvi, a nasledne mimino, tak nektery veci proste predem neosetris a nezbyde ti nez se opet masivne a vedome (=aby neujely nervy) vyrovnavat s nasledkama a to starsi dite u toho nezmrzacit (emocionalne; no, nekdy i fyzicky:D). ale to nebude zadny pravidlo, neboj, urcite v tom hraje roli i povaha a temperament toho starsiho (tusim jsi taky v ocekavani + uz 1 mas, ze?). btw ja jasne vidim, ze kdyby ten vek. rozdil u nas byl mensi nez toho 2,5r, mozna i ten pulrok by stacil, bylo by to ted uplne jiny.
    MYJKA: dik:)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Nabízí se otázka, jak jste své děti připravovaly na příchod sourozence?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Mne to nemusis vysvetlovat. Prosla jsem a prochazim si podobnym od zari (aktualne 4m a 2 a ctvrt). A obe kojim, takze masakr. :) jen informuju o rizikach dudliku.
    V kazdem pripade neboj. Ono si to fakt sedne i kdyz je to strasne klise. Zkus uzivat magnesium. Mam tip na i-treonat od dr. Mercoly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam