MYJKA: Cévku už mám, tak to začnu zkoušet.
MYSKAZBRISKA: Kloboučky mi dali v porodnici asi při druhém pokusu o kojení – a byl to jediný případ, kdy mi poranila bradavky, takže jsem je rychle zavrhla. Mně se tam ty dudlíky při vztyčení nedělají, takže musím prsty vytvořit kožní řasu
LAUDAM: Po prstu jsme přikrmovali doteď, tak teď uvidím, jestli se mi to bude dařit s tou cévkou.
Za těch pár dnů se to výrazně zlepšilo. Vypadá to, že to jde, pokud je tu manžel, asi protože jsem klidnější. A nesmím se zabývat žádnými věcmi navíc, jako třeba kojicím polštářem, protože mě stresuje, že mi nejde dát tak, aby nám výsledná poloha byla oběma pohodlná. Takže si ji prostě jen držím na břiše, a pokud nemám ze stresu stažená ramena a nedržím ji tím jinak, celkem dobře se přisaje. Dneska po 20 g z každého prsu. Jenže to sání fláká, usíná u toho, těch 20 g trvalo vždycky asi 20 minut… Abych do ní dostala dost mléka jen kojením, to abych kojila skoro nonstop.
No a tohle jsem zapomněla odeslat a o den později je to zase naruby, zaboha se nepřisaje, odstrkuje mě a řve, takže zítra dorazí laktační poradkyně. Už po telefonu mi řekla, že dostává moc jídla – sestřičky v porodnici říkaly, že mám dávku zvyšovat o 10 ml denně a pak se ustálí asi na 100 ml, takže dneska dostávala 90 ml, ale podle poradkyně jí prý na její hmotnost stačí 50, může dostat až 70. Po první 50ml dávce už sice není tak spavá, ale teď se stejně znovu nepřisála… Tak uvidím zítra. :(