• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KLAIR: Jako že budu ještě deset měsíců ob dva, tři dny bojovat s boulema v prsou a příležitostně čtyřicítkama horečkama? Uuuf, to mě teda čekaj světlý zítřky. :(
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KEMENTARI: jo, zlepší... mně se to ustálilo asi v roce
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Malymu uz jsou dva mesice a mne zatim porad nesplaskly prsa, mam je porad takovy nality, pred kazdym kojenim uz se celkem nemuzu dockat, az mi z nich to mleko odpije. A porad se mi opakuji retence mleka. Je to tim, ze mam porad nality prsa – zlepsi se to, az se tvorba mleka ustali? Nebo je mozny, ze delam neco spatne?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: jee, ta se mi libi podle fotky. proste takova pani, mysleno dobre. :) diky.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    POZITRON: já můžu doporučit Hanu Kudelovou, kontakt tady:
    Laktační poradna | Studio pro těhotné
    http://studioprotehotne.cz/laktacni-poradna/
    Nejsem příliš alternativní rodič (na pražskou bublinu, na maloměsto, odkud je manžel, jsem alternativní až moc, protože třeba nenechávám děti vyřvat, když nemůžou usnout... konec ot) a přišla mi skvělá. Její doporučení byly vlastně dost podobný, jako tady píše Myjka. Přišlo mi dobrý, že jasně řekla svůj nejlepší názor a zároveň nic nenutila. U prvního bych bez ní určitě nekojila.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    POZITRON: Nemám úplně radu měsíc před porodem, ale napodruhý mi s kojením hrozně pomohlo, že když jsem ležela na šestinedělí, tak měla noční službu dvakrát za sebou naprosto skvělá sestra, která mi opravdu hodně pomohla. Vím, že to se zařídit nedá, ale zpětně mi přijde, že mi vlastně neřekla nic novýho, akorát jsem v tom poporodnim nevyspalym hormonálnim stavu nebyla schopná žádný racionální úvahy. Tak by třeba pomohlo si předem domluvit laktační poradkyni, která by došla do porodnice, případně byla ochotná po telefonu poradit mimo návštěvní hodiny, třeba i v noci.
    Šlo o rady tipu, jak často kojit, kolik dát dokrmu (měly jsme ho rychle, dcera za 24 hodin ztratila 10% porodní váhy, odcházely jsme už bez něj), jestli spíš nakrmit, nebo nechat vykrkat (dítě mi pořád blilo) apod. Fakt věci, který bych třeba o dva měsíce později byla schopná řešit sama, ale v té porodnici s bolavýma bradavkama a s dítětem, který mě nenechalo ani chvilku vyspat (spala jsem asi 2 hodiny za 24 hodin) mi to přišlo neřešitelné. Tak prostě mít dopředu zajištěnou podporu pro případ takovýhle situace.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: tipuju, že podruhý už budeš silnější v kramflecich :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    v ty porodnici bylo nejhorsi, ze co tvrdila jedna sestra, uz u dalsi sestry zase neplatilo a takhle porad dokola. nejlepsi bylo, kdyz mi jedna dala pro syna jejich erarni dudlik, ale sestra z nasledujici smeny na me pak jecela jak na malyho haranta, jak jsem si vubec mohla dovolit mu dat dudlik. tak pak novopecena matka nevi uz vubec co a jak a jeste je z toho vynervovana.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    POZITRON: zkus Jitku Vávrovskou...nevím jaká je, dá se vygooglit
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Prahu 4 muzes margaritu preucilovou, katku zelenou, marii pultarovou, simonu moravcovou.
    Ja odobni poradenstvi ted kvuli detem nedelam. Ale delam jednou mesicne v hernicce lumpik podpurnou skupinku do budoucna.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: praha 4.
    muj plan je nenechat se v Krci odbejt jako posledne, kdy nemel nikdo na nic cas, ale na vsechno se zeptat opakovane, vsechno si nechat znova a znova ukazat a kdyz to nikam nepovede, tak si zkusit jeste zavolat poradkyni primo tam. plus ihned zkontrolovat uzdicku a pripadne ji nechat smiknout.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Jaka mestska cast?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: já teď dostavila, že jsem si dala naplasti
    už přes týden jsem nekojila... je to super
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: ups, pardon, deloha uz tlaci na mozek! :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: Pelanova je pediatra, Katy Šrubařova je LP. https://bytsiblizko.weebly.com/ a Myjka třeba :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: projela jsem seznam pro Prahu a mam desnej problem s tim, ze jakmile si nekterou nejak dohledavam, tak je to na muj vkus uz moc, hypnoporod, homeopatika atd., pres to ja se nedokazu prenest. :(
    nemate nekdo typ na nejakou normalni laktacni poradkyni, prosim? treba ta Pelanova, co pises, na seznamu neni, takze on existuje jeste nejaky jiny seznam?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: ok, musím rict, že nemohla rozdejchat blw je silný slovo. zvedla obočí, upozornila mě na riziko udušení a že mimino na to není připravený. takže bych řekla vlastně, že byla asi docela respektující. Mě odkázala na laktační ligu s tím, že si najdu sama info na netu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: My take. :) vim, ze hodne podporuje kojeni, ale nevedela jsem, ze sama dlouhodobe kojila. Diky za info. Priste se ji zeptam. Musim se tam stavit s letáčky o skupince, rikala, ze si je tam muzu povesit. :) jinak ja ji o BLW moc nerikala. Ona se nikdy moc neptala, jen jestli prikrmujeme a ja ze jo.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: k Pelanové. prý moc dcera nechtěla jíst a pak ji v ruce a půl nasla ve špajzu s rukou po loket v cukru :-))) blw jsem zmínila, ona mi přednesla postupný zavádění a mixování podle pravidel a dál se jen ptala na škálu potravin a už jsme to neřešily. přijde mi fajn.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: proto asi já i Myjka doporučíme jedine Mamilu. Zachranila nám jejich LP Katy Šrubařová kojení a teď mám problém odstavit :-))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: prave v Krci ta jejich Laktacni liga taky nic moc, alespon tedy v roce 2017. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam