• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: mne napsala dr v dia poradne v podoli jod s tim, ze ho mam pak brat i po porodu po dobu kojeni. pry casto chybi, ale vic jsem po tom pravda nepatrala
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    POZITRON: já beru Gravital, k tomu vápník, omega tři a teď v zimě i zvýšeně céčko
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: chtela jsem napsat ve vitaminech pro kojici, ne tehotne, ale ono je to oboji v tech i tech.
    BALAENA: a neco dalsiho ma smysl? myslim jestli je pri kojeni neceho nedostatek? treba vapnik je blbost a staci nejak normalne jist?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    POZITRON: nic tím imho nezkazíš, pokud ti teda železo neudělá zácpu. železa budeš mít spíš málo než hodně a listovka je rozpustná ve vodě, čili případný přebytek se vyloučí
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ma cenu brat nejake vitaminy pri kojeni? Mame doma zbytky zeleza a kyseliny listove, tak jsem si rikala, ze bych obcas neco z toho sezobla. Obe tyto latky byvaji obsazene ve vitaminech prodavanych specialne pro tehotne, takze by to nemelo vadit a aspon se vyuzijou.
    Neco dalsiho kdyztak?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LA_BETE: Kontaktuj poradkyni z mamily. Pomuze ti a poradi. Verim, ze zmaknete i to, ze kojeni nebude neprijemne. :) kdyztak napis do spravy odkud si a muzu ti poslat kontakty na kolegyne.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    jdu na doporučení s dotazem i sem

prosím vás, potřebuji poradit/podpořit.
    malý měl horší start a skončil na jipce, kde zezačátku dostával lahvičku. Mě pak už to kojení úplně nenaskočilo a on začal ztrácet váhu, tak mi doktorka doporučila dokrmovat UM. Potud dobrý. Ale teď je mu 2,5 měsíce a novinka posledních dní je, že z kojení se stalo utrpení. Trvá to nekonečně dlouho, prsa mi vyplivuje a různě žmoulá bradavky a mě to šíleně frustruje. Mě od začátku kojení nebylo moc příjemné, ale teď je to fakt za trest. Navíc mě ty prsa bolí. A teď nevím, jestli se pokoušet rozkojit i za cenu značného psychického vypětí nebo být krkavčí matka a dávat mu UM. Samozřejmě jsem zmítaná pocitem selhání
    ADITU
    ADITU --- ---
    DASIK: po zkušenostech z šestinedělí nedám dopustit na hydrogelové polštářky na bradavky.
    DASIK
    DASIK --- ---
    Jo, bez moznosti kojit z druheho je to tezky :( Jeste to zkusim a uvidim, jak to pujde.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    DASIK: možná seženeš lépe než v cz (já bych ho fakt vyvážila zlatem:)
    jen z jednoho prsa - aha, tak to možná trochu mění situaci :) u mě se to fakt za ty 3 dny nekojení a dezinfikování krásně zatáhlo a klidně bych už asi tehdy mohla začít zas kojit, ale po 3 dnech se pro změnu adaptovala produkce mléka, takže jsem tomu hojení dala ještě pár dní navíc a začala zas bez problému kojit az po úplném zahojení.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: (laktační) PA mi říkala; nepřestávat kojit a tři týdny hojení. A já se ptala:co by udělalo zvíře? Samice, která má bolesti? :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DASIK: to je asi rozhodující fakt. Taky jsem chtěla napsat, že jsem při takové rance na prsu (když jsem viděla, že kojení to v podstatě pokaždé znovu otevře a brání hojení), i proti doporučení PA z toho prsu fakt přestala kojit-zahojení snad do tří dnů, podchytla jsem to ale fakt včas..
    DASIK
    DASIK --- ---
    GONCCHA: Diky, kouknu, jestli se da sehnat i tady - jsem v UK.
    Jo a zapomnela jsem napsat jeden maly detail :) - kojim uz jen z jednoho prsa, takze nechat hojit znamena prave prestat kojit uplne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DASIK: Jinak na bolest muzes klasicky ibalgin vnitrne, kdyby to bylo moc bolestive a na prso par minut pred kojenim ibalgin gel. Neni potreba smyvat.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    DASIK: naprosto nedám dopustit na tento krém: https://detska-kosmetika.heureka.cz/...sh-and-thrush-balzam-na-opruzeniny-30-ml/specifikace/#section
    2x mi zachránil kojeni (poprvé v šestinedělí kvůli kvasinkám, podruhé při kojení 1r a čvrt, tam to bylo nějakým špatným přisátím/omylem kousnutím, už nevím).
    Pokud je tam otevřená rána, tak bych dezinfikovala a nechala vysušit (ja použila vysokoprocentní alkohol z lékarny), pro dohojení a kvůlu kvasinkám pak ten krém v odkazu výše. Když se mi to stalo tehdy u staršího dítěte, tak jsem na týden přestala z toho zraněného prsa kojit. Sice jsem teda musela jako bonus řešit strašně nalité prso, ale jinak to tehdy nešlo, protože ta rána se pořád zvětšovala a já u kojení brečela bolestí.
    držím palce
    DASIK
    DASIK --- ---
    MYJKA: Diky, napisu zpravu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DASIK: Hlidej hlavne aby byla dobre prisata. At se to misto nenamaha.
    Na ranu doporucuji jednou denne mazat gencianu 1%. A po kazdem kojeni roztok z kapek z vytazku z grepoveho seminka. Naredit do 30ml vody 15 kvapek vytazku. Nechat uschnout na vzduchu.
    Kdyztak napis vic do spravy. Jestli je tam i nejake zarudnuti, svedeni. Jak rana vznikla.
    Nic s lanolinem nedoporucuji.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DASIK: tohle myslim
    DASIK
    DASIK --- ---
    KLAIR: to bude ten Purelan, ne? Z ovci srsti je lanolin. Nebo maji jeste jiny?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DASIK: od medely i ten krém s tím mazem, co je v ovčí srsti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam