• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Nechat byt a neresit pokud se nijak nenalevaji.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    poradte, prestavam kojit, ted je to 24 hodin a prsa zatim nejsou bolava ani natekla.. mam je nechat byt a neresit? nebo neco jako prevenci?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    POZITRON: jak pise Myjka...ja tohle resila u mladsiho, kdyz nekakal 3 tydny tak uz jsem byla ponekud na nervy, ale pediatr me uklidnil, ze je to uplne normalni
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Je to v poradku. Jsou i pripady, kdy kojene deti nekakali i mesic. Pokud je v pohode, prdi, nemusis resit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LAUDAM: ok, diky, 3 dny jsou tedy jeste nic.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    POZITRON: nemusí denně, limit je snad 10 dní, pak už může mít bolesti
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Dnes je synovi 6 tydnu a uz 3 dny nekadil. Za tyden pribral 350gr, tento tydenni prirustek si drzi od zacatku.
    Je to ok? Pise se, ze kojene deti nemusi kadit denne, protoze dokazou stravit mleko temer beze zbytku. U 1. syna (100% MM ale z flasky) uz si nepamatuju, jestli byl taky nekolik dnu bez.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: zajímavé čtení:)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Pridam i sem - moc hezky rozhovor a krasne fotky. :)

Jak se kdysi kojilo. :)

Etnologička Katarína Nádaská o rodinnom živote našich predkov: Dojčilo sa dlho, aj šesťročné deti - AhojMama.sk
    https://ahojmama.pravda.sk/clanky/etnologicka-katarina-nadaska-o-rodinnom-zivot/12342-clanok.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: beru B-komplex, pyridoxin, Floradix - železo a listovku. asi to není tak komplexní, jako kojící vitamíny, ale je to levnější. mám pocit, že zvlášť ten pyridoxin pomáhá.
    KAI
    KAI --- ---
    Jo a ten jód je taky dobrá připomínka, prý ho tu všichni máme nedostatek.
    KAI
    KAI --- ---
    PETEKKA: já jsem po nějaké době kojení začala být rozbitá jak prase teda. Vytáhla mě z toho mužova směs vápník + magnesium + kolagen.
    Teď jsem někde narazila na lékárenský produkt s vápníkem z drcených skořápek a taky tam bylo doporučení pro těhotné a kojící, takže tentokrát půjdu možná rovnou do tohoto a nebudu čekat na fázi totální rozlámanosti (ta mužova směs mi děsně pomáhá, ale ještě víc mi nechutná...).
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    LAUDAM: já jsem právě padesátikilová vegoška nad 30 a cejtim, že je to potřeba:)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    POZITRON: pokud jsi zdravá, mladá a máš hodně pestrou stravu, tak asi není třeba, ale pokud jsi nad 30, v těhu si něco zobala a nebo jsi vegetariánka, veganka, něco nejíš, alergie..., tak za mě určitě ano. Pak záleží, na co cílíš, zda mulťak nebo ti něco chybí. Určitě ale pravidelně, tělo se chvíli učí doplňky zpracovávat.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: mne napsala dr v dia poradne v podoli jod s tim, ze ho mam pak brat i po porodu po dobu kojeni. pry casto chybi, ale vic jsem po tom pravda nepatrala
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    POZITRON: já beru Gravital, k tomu vápník, omega tři a teď v zimě i zvýšeně céčko
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: chtela jsem napsat ve vitaminech pro kojici, ne tehotne, ale ono je to oboji v tech i tech.
    BALAENA: a neco dalsiho ma smysl? myslim jestli je pri kojeni neceho nedostatek? treba vapnik je blbost a staci nejak normalne jist?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    POZITRON: nic tím imho nezkazíš, pokud ti teda železo neudělá zácpu. železa budeš mít spíš málo než hodně a listovka je rozpustná ve vodě, čili případný přebytek se vyloučí
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ma cenu brat nejake vitaminy pri kojeni? Mame doma zbytky zeleza a kyseliny listove, tak jsem si rikala, ze bych obcas neco z toho sezobla. Obe tyto latky byvaji obsazene ve vitaminech prodavanych specialne pro tehotne, takze by to nemelo vadit a aspon se vyuzijou.
    Neco dalsiho kdyztak?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LA_BETE: Kontaktuj poradkyni z mamily. Pomuze ti a poradi. Verim, ze zmaknete i to, ze kojeni nebude neprijemne. :) kdyztak napis do spravy odkud si a muzu ti poslat kontakty na kolegyne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam