• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Chtela bych se zatim jen teoreticky zeptat, jestli je mozny si pri kojeni vzit neco na uklidneni? Kdyby bylo potreba?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MYJKA: jj tohle vim, ale tak honily se mi hlavou ruzny scenare. Diky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Takhle jednoduche to neni, ze kdyz budes kojit, neonemocni. Ale kojeni obecne snizuje rizika nekterych nemoci do budoucna jak tobe, tak diteti. Kdyz jsi ty nemocna, dite dostava protilatky. Ale neznamena to, ze neonemocni, ale muze mit lepsi prubeh.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MYJKA: Me samozrejme ted napada v tehle situaci kde co. Myslela jsem to tak, ze kdybych kojila, tak se treba nemuze nakazit.
    Ale ne, jednou jsem se rozhodla a proste po 3 letech kojeni uz s tim chci seknout. Zdravotne jsem uz uplne rozhasena.
    Jen me samozrejme po tolika letech napadaji ruzne veci, ktere me rozhodnuti podkopavaji.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Jak to myslis? Kojeni chrani tebe i dite. Kdyz jsi nemocna, predavas mlekem protilatky, mlekem jdou i kmenove bunky. Kazde jedno kojeni “navic” ma velky smysl.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Je nejaka studie, ze bych kojenim ochranila dite? Ale jako on se uz stejne kojil 1x denne cucik..
    dnes to je 4ty den bez kojeni..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Nechat byt a neresit pokud se nijak nenalevaji.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    poradte, prestavam kojit, ted je to 24 hodin a prsa zatim nejsou bolava ani natekla.. mam je nechat byt a neresit? nebo neco jako prevenci?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    POZITRON: jak pise Myjka...ja tohle resila u mladsiho, kdyz nekakal 3 tydny tak uz jsem byla ponekud na nervy, ale pediatr me uklidnil, ze je to uplne normalni
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Je to v poradku. Jsou i pripady, kdy kojene deti nekakali i mesic. Pokud je v pohode, prdi, nemusis resit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LAUDAM: ok, diky, 3 dny jsou tedy jeste nic.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    POZITRON: nemusí denně, limit je snad 10 dní, pak už může mít bolesti
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Dnes je synovi 6 tydnu a uz 3 dny nekadil. Za tyden pribral 350gr, tento tydenni prirustek si drzi od zacatku.
    Je to ok? Pise se, ze kojene deti nemusi kadit denne, protoze dokazou stravit mleko temer beze zbytku. U 1. syna (100% MM ale z flasky) uz si nepamatuju, jestli byl taky nekolik dnu bez.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: zajímavé čtení:)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Pridam i sem - moc hezky rozhovor a krasne fotky. :)

Jak se kdysi kojilo. :)

Etnologička Katarína Nádaská o rodinnom živote našich predkov: Dojčilo sa dlho, aj šesťročné deti - AhojMama.sk
    https://ahojmama.pravda.sk/clanky/etnologicka-katarina-nadaska-o-rodinnom-zivot/12342-clanok.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: beru B-komplex, pyridoxin, Floradix - železo a listovku. asi to není tak komplexní, jako kojící vitamíny, ale je to levnější. mám pocit, že zvlášť ten pyridoxin pomáhá.
    KAI
    KAI --- ---
    Jo a ten jód je taky dobrá připomínka, prý ho tu všichni máme nedostatek.
    KAI
    KAI --- ---
    PETEKKA: já jsem po nějaké době kojení začala být rozbitá jak prase teda. Vytáhla mě z toho mužova směs vápník + magnesium + kolagen.
    Teď jsem někde narazila na lékárenský produkt s vápníkem z drcených skořápek a taky tam bylo doporučení pro těhotné a kojící, takže tentokrát půjdu možná rovnou do tohoto a nebudu čekat na fázi totální rozlámanosti (ta mužova směs mi děsně pomáhá, ale ještě víc mi nechutná...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam