• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SMARTCHIN: To je teda zvláštní. Odepsali mi to z recepce při pokusu se objednat no :(.

MYJKA: Diky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Samotne nastrizeni casto neni dostacujici. Uzdicka se v podstate nastrihne a pak prstem dopara aby se opravdu uvolnila cela a tam, kde je vule.

Uzdička | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/uzdicka/
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: O doparavani uzdičky se nemůžu ničeho dogooglit, o co jde?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Aha, dobrá, moc děkuji
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KEMENTARI: dolní.. Na Dr. Rambovou jsem se obracela, má plno a nepřijímá další dětské pacienty :(
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Doporucuji na zaklade toho, ze je vyskolena mamilou. Je vyskolena asi tri tydny, nevim, jak stara jsou ta hodnoceni.
    Skoleni probiha teorii a pak i praxi. Na skoleni mela deti, ktere potrebovali uzdicku uvolnit a rovnou jim ji strihla a doparala, tak jak se to ma spravne delat.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAJKA: Horni nebo dolni? Horni “nam” strihala dr Rambova a byla fakt skvela.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Můžu mít prosím dotaz? Hledám někoho, kdo si poradí s krátkou uzdičkou mé holčičky. Doporučovala jsi dr. Zímovou. Koukám se na její hodnocení na Znamylekar.cz a má 2 dost negativní recenze z 5ti. Doporučuješ ji na základě nějaké osobní zkušenosti, nebo čiste jen na základě toho, že byla vyškolena mamilou? Jak školení probíhá / zaručuje to, že to bude probíhat dobře? Děkuju za bližší info...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Kdybyste mela nektera nevyuzite zasoby MM v mrazaku, nebo pravidelne odsavate, kamaradka hleda darkyni pro jeji dvojcatka. Napiste mi kdyztak zpravu. Diky moc!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Urcite to neni nic proti nicemu, na unavu pomaha treba horcik :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, ma cenu brat nejake vitaminove smesi, pripadne jake konkretne? Jsem dlouhodobe dost unavena, nekdy se i motam, jim dost. Napadlo me, jestli nemam malo zeleza, mam i docela svetlou stolici, nejim maso a malo zeleza jsem mela cele tehotenstvi. Diky.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Pripadne jeste tento

Dieťa prestalo priberať pri dojčení (kojení) | MAMILA, o. z. https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Muzes si precist tady

Prečo niektoré bábätká odmietajú dojčenie? | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/preco-niektore-babaetka-odmietaju-dojcenie/

A treba tady

Dojčenie (kojenie): Odmieta dojčenie, štrajk | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: A jak presne? Mas k tomu nekde prosim vice informaci? Kdyz jsem si to zjistovala, tak mi jen nekdo odkaz na naky ezoclanek o emocich na webu tusim mamila (myslim), ktery me odradil cokoliv dalsiho z toho webu cist
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: A cucani rukou, palecku/dudlik/flaska ovlivnuji negativne i vyvoj ustni dutiny do budoucna.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Vse dohromady muze vest k snizeni toku mleka a pozvolnemu odmitani kojeni. Tak je dobre tomu predchazet.
    To pousteni a cucani rukou - nahrazovani dudlani/uklidnovani na prsu muzou byt prvni signaly.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Prsty si jak olizuje, tak cuca. Proč je to problém? A proč je problém, že ji v noci nekojim? Prospívá dobře, přibírá pěkně a je to obecně hodně spokojené dítě. Děkuju za odpověď :)

Jo a dudlik pouzivam, ne moc, ale sem tam ano.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Ahoj, kdybyste věděly, kde se dá něco dočíst ohledně proměn složení mateřského mléka, nějaký výzkum, nebo ohledně délky kojení v různých kulturách, tak budu vděčná za odkazy. A sdílím, co jsem zatím našla a zaujalo mě (jestli to už bylo, tak se omlouvám, neumím to vyhledávání) :-) :

Knihovna - Belandy - Dítě pod Lupou
    Knihovna - Belandy - Dítě pod Lupou
    https://belandy-ditepodlupou.cz/knihovna/

What we don't know about mother's milk | Katie Hinde
    What we don't know about mother's milk | Katie Hinde
    https://www.youtube.com/watch?v=Bo8YN3oB0Cw

n
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Na jeji vek, jestli se v noci nekoji a pres den kojis a 3 hodiny, tak mi to prijde celkem malo. Zkusila bych urcite nabizet casteji a v noci ji zkusila nechat spat u tebe v posteli a kojeni pri vrteni nabidla, neni nutne ji budit.
    Ty prsty si vyslovene cuca/saje? Nebo jen olizuje a poznava si tak ruce? Dudlik teda nema?
    Urcite nic neskazis, kdyz vzdy u kojeni nabidnes i druhy prs.

Jinak to koukani kolem za zvuky a podobne, to je normalni. Bud to neresis, nebo muzes zkusit kojit nekde, kde je vetsi klid.
    Spis bych resisal to cucani rukou a malo caste kojeni.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Nezlobí. Jen když bych prs odendala pryč, to se dožaduje. Když nabídnu druhý v téhle fázi nevím, vyzkouším. Flašku velmi vyjímečně, v noci nekojím, ona v noci spí a buzení nesla blbě, tak jsem s tím rychle přestala. Spí v postýlce u naší postele. Přes den se kojí zhruba cca po 3 hodinách (zhruba). Ona si většinou neříká o jídlo, takže jí prostě dávám co tři hodiny přibližně. Prsty si cucá velmi náruživě a ráda - ale co s tím? A je to vůbec špatně?

Stlačovat moc nezabírá, ona se prostě ze začátku kojí docela poctivě a soustředěně, ale pak má časem dost, začne žoulat a u toho prostě kouká kolem a cokoliv ji zaujme, tak se pustí - může to být i zvuk. a často se pouští i jen tak, obhlédne okolí a zas se kojí dál :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam