POZITRON: pediatra na to upozornovala, vc. moznosti boleni briska, ale u nas naprosto bez problemu.
Maltofer jsem v tehotenstvi mela a mne teda problemy nedelal (zato treba Tardyferon velmi, tohle asi bude mit kazdej jinak).
vzhledem k tomu, ze nedostatek zeleza u kojencu a batolat je pomerne vazna vec, u plne kojenych nejedliku bych s odberem nevahala (aspon ma pak clovek klid). me by to samotnou ani nenapadlo (nemuzu byt encyklopedie a predchazet uplne vsemu), moje dite je od zacatku poradne vypaseny, akcni, nepusobi dojmem, ze by mu neco schazelo (byla jsem na to upozornena tady na nyxu, kdyz jsem resila, ze stale nic neji). ale kdyz jsme ten odber v roce udelali a zjistila jsem, ze toho zeleza melo velmi malo, byla jsem na sebe nastvana (i na tu doktorku, vzhledem k cetnosti navstev behem toho prvniho roku a opakovanym dotazum kolik toho sni, si myslim, ze nejpozdeji v tom roce to mohla klidne navrhnout sama).
od te doby, co mame to zelezo pokryty, jsem v klidu a nemam nervy, ze neji. jeste mu prilezitostne davam Dcko (v tom nedokazu byt dusledna) a sama se snazim kvalitne stravovat a uzivam nonstop Laktavit, jeden cas jsem i pila sumivy kalcium (klidne at je to placebo, je mne to fuk).
S_V_E_T_Y_L_K_O: mnam! dik zes to postla, to musim zkusit
s tim makem bych jen doplnila, ze to musi byt kvalitni, idealne cerstve mlety mak, ne ten predem pomlety, nasackovany sranec ze supermarketu (vsimam si, ze ne kazdy to vi)