• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    100POURCENTPU: A jak se obecne chova u kojeni? Jak se ty bolesti briska projevujou?
    100POURCENTPU
    100POURCENTPU --- ---
    Hledala jsem příčinu skokového zhoršení bolestí břicha svého 10ti týdenního syna. Přijde mi, že jím pořád to samé, jen jsem teď měla jednorázově velké množství salátu s majonézou a napadlo mě, že by to mohlo být tím. Nevěděla jsem, že kojící diety jsou mýtus.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    100POURCENTPU: Ahoj, co konkretne s majonezou? Zda ji muzes jist? Pri kojeni muzes jist normalne jak jsi zvykla. Neni potreba se preventivne nicemu vyhybat.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KEMENTARI: první mě napadlo na prsa na zánět místo tvarohu, ale tvoje interpretace asi bude správná :-D
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    100POURCENTPU: Ja jim uplne vsechno. :) Pokud jsou v tom syrova vejce, zamysli se nad zdrojem a skladovanim, salmonellu samozrejme nechces... Ale jinak nevidim problem.
    100POURCENTPU
    100POURCENTPU --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti s majonézou při kojení?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    moje dcera je důkazem, že ke kojení nejsou potřeba vystouplé bradavky. když má chuť, přicucne se kamkoliv, ke krku, paži.. A jsou z toho fakt takové ty typické cucfleky :-D to jsem u prvního neznala
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SAAYURI: Ja se nebojim o kojeni, to by urcite vikend off prezilo.
    Bohuzel je ale u nas jaksi nastoleno, ze beze mne to dele nez par hodin (a zejmena vecer a v noci) nejde... Reseni je na delsi dobu a sabotuje ho covid. Ale to uz je asi do jiny diskuse. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: jasny. byt matka neznamena, ze by se mela zena navzdy upozadit, to ani nahodou.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KEMENTARI: Ja odjela do Pardubic za kamaradkou, v hlave spokojenej vitr a tim, ze rok uz stacil kdyby neco ,) uprimne - co si sama nezaridis, to nemas :) Navic se tim rozhodne neurcuje laska / nelaska k diteti ;)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SAAYURI: Omg, vikend pryc, to zni jako sen. Sice ho (je) miluju, ale... :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Po narkoze nemusis odstrikavat a vylevat. Muzes hned kojit. Ohlidej si jen leky na bolest aby byly slucitelne s kojenim. Neni duvod cekat az dokojis.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: tehdy v 15 letech se taky odstranil hned, to jsem chodila jeste k detske lekarce. navic jako spravny hypochondr jsem se ted docetla, ze se z lipomu muze stat zhoubny nador, pricemz nadory mekky tkani opravdu nejsou nic, o co by clovek stal, takze budu rada, kdyz to zmizi co nejdriv.

mimochodem v Krci me chteli hnat po sestinedeli na presiti nastrihu v celkove anestezii a tvarili se, ze z hlediska kojeni nic neriskuju, kdyz ten cca 1 den kojit nebudu, ale na to jsem se vykaslala a nesla tam. a to by byl o dost vetsi zakrok, navic v celkovy anestezii, lipom by byl pouze v lokalni. nedava mi to smysl, to je cely.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    POZITRON: tohle je zajimavy, mně třeba praktik řekl, že když se lipom nezvetsuje ani nebolí, tak je zákrok vyloženě esteticky a je to na mne. Mám ho už několik let... tvou diagnózu samozřejmě neznám, ale možná je to jen o tom, že při kojení je s tím zakrokem větší otrava? Možná by byla vhodná další konzultace s doktorkou a zeptat se, proč to chtěla odstranit co nejdřív, aby člověk věděl, jestli se tím odkladanim neco riskuje.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BALAENA: to určitě, pokud to jde :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GUDRUN: jestli by nebylo lepší nejdřív konzultovat s pracovištěm, které by zákrok provádělo. nikdo jiný než oni neví, kterou používají anestezii, například.
    klidně je možný, že samo pracoviště nebude v kojení spatřovat překážku
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: nechceš to konzultovat s nějakou LP? Co ta meditace znamená pro kojení a přerušení kojení?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Taky nerozumim. A blizsi informace o rekonvalescenci, lecich, prubehu zakroku, casovou narocnost, kontraindikace nerekla? Obcas jsou nektery obvodaci fakt sileny...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: ja jenom jednoduse nerozumim, proc mam podle obvodacky cekat, az prestanu kojit. nejdriv mi rekne, ze to nechame odstranit hned, potom ze teda kvuli kojeni az nekdy, ale nejlepe brzy, pri potizich hned, tak proc ne rovnou i pres kojeni. na jednu stranu naznaci, ze cim driv to bude pryc, tim lip a za minutu to z meho pohledu zbytecne odsune. tak co mi unika.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Prave proto se ptam, protoze za jeden den se laktace nezastavi. :)
    Ja bych asi volila na zaklade toho, co muze zpusobit neleceni te veci. Ja byla v roce dcery vikend pryc, kojila jsem, ne tedy plne, ale asi dost, a za ten vikend se nic nestalo ani ji, ani me (teda pravidelne odsavani bylo potreba kvuli plnejm kozam), ale po navratu se vesele pokracovalo dal.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: resim, jestli na zakrok nejit hned a necekat, az prestanu kojit. nevidim duvod, proc by to mel byt problem. mliko se mi neztrati, pisu, ze bych odsala pred i po, tim se udrzi laktace a mliko odsaty nekolik hodin po bych samozrejme vylila kvuli obsazenym lecivum.
    nejdriv me tam chtela hnat jeste ten den, nez jsem rekla, ze kojim. sice jsem ji odpovedela, ze budu kojit jeste pul roku, ale je klidne mozny, ze to bude dyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam