MYJKA: dotaz (po 4 letech mi stále vrtá hlavou): dokázala bys to rozšifrovat?:
první dítě jsem kojila, jak píšeš. na požádání, někdy co hodinu, maximálně dvě. mlíka jsem měla strašně moc, že bych mohla kojit další dva následníky trůnu, a bylo to dost nepříjemný, mít celý byt ulepený od mlíka. jakmile jsem kojila z jednoho prsa, musela jsem do hluboké misky chytat z prsa druhého, vopruz na n-tou :( teď viděno zpětně se dcera nikdy pořádně nenapucla, protože furt ucucávala. mám pocit, že se nikdy nedostala na tu “zadní” smetanu a furt ucucávala “přední” vodu z cukrem (vím, že přední a zadní mlíko je asi taky mýtus, ale u nás to sedělo). ve výsledku z toho bylo strašný i spaní, kdy se pořádně nevyspala, protože hned měla hlad a pořádně nenajedla, protože u toho vytuhla. kojit ve spaní jsem fakt nemohla, protože pořád teklo to mlíko. to se sice spravilo tak kolem 4.-5.m, ale špatné spaní už zůstalo....
u druhé dcery jsem (hlavně kvůli spánku) dbala na režim, hlavně ale na to, aby se při kojení opravdu najedla, nebyla u toho unavená, když usínala, tak jsem ji jemně probouzela..a měla krásný předpisový rozestupy 2-3 hod (ve spurtech menší), spala dobře, nebudila se hlady, a vyspalá měla zas sílu se najíst. i to mlíko imho mělo čas “se vytvořit” výživné, a nebýt jen voda s cukrem (první dcera byla, dokud byla jen kojená fakt na hranici nadváhy).
za vyjádření z pohledu LP budu fakt vděčná.