PROMETHEA: Hned na uvod pisu, ze pokud jsem nevidela nazivo kojeni, jsou to pouze me spekulace a mohlo to byt uplne jinak, takze me ber s rezervou. Dulezite je pro me vzdy videt, jak se dite koji realne ve chvili, kdy se to resi a podle toho postupovat.
Podle popisu mi ale napada, ze prvni dcerka mohla mit prirostlou uzdicku a nedokazala si proto dobre regulovat tok mleka na prsu a treba pila mene mleka, nez by mohla. Ale take to mohl byt proste uplne normalni novorozenec, ktery se rad a casto koji. Ano, to s prednim a zadnim mlekem je opravdu mytus. Neni zadna voda s cukrem a smetana. Mleko se meni kazdou chvili, kazde kojeni a neni to vubec dulezite jak dlouho dite pije a ze by melo pit dlouho aby melo lepsi mleko. I piti casto a po troskach je normalni. A to spani taky muze byt spis dcerkou a povahou, nez kojenim. Zaspavani na prsu je funkce kojeni, ale opet je potreba videt jak detatko pije. Protoze novorozenci treba na prsu usinaji i v momente, kdy jim netece mleko/nepiji a je potreba rozeznat, kdy je to to spominane mlecne koma a kdy usnuti, ze nic netece.
A to same k druhe dcerce, opet si myslim, ze to bylo spis povahou. Kdyby nebyla rezimova prirozene, na rezim ji nenaucis. :)
Mleko se tvori primo pri piti na prsu, pri kojeni. Nedela se do zasoby a netvori se v prsu mezi kojenim, takze ta teorie o vyzivnejsim mleku po delsi pauze neni spravna. Opet jen spekulace, mohla mit tu uzdicku lepsi a lip se ji pilo, ale myslim si, ze vic za to mohla povaha.
Vzdy je dobre kojit dle potreb ditete, dite nijak neomezovat a kojit tak dlouho, jak potrebuje a chce.
Pokud je zena ve stresu a neco se ji nezda na kojeni, vzdy je fajn si pozvat poradkyni i kdyby ji mela jen ujistit, ze je vse ok. Tim se neda nic zkazit. Poradkyne se podiva na kojeni, zhodnoti piti, poradi s upravou polohy a prisati, podiva se na uzdicky. Nevim, jestli si si tehdy poradkyni volala nebo ne? Mozna kdyby vas nekdo videl, neco by ste mohli upravit, zmenit ke zlepseni u prvni dcerky.