• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    EIRAM: pokud mi pes zvrací tři hodiny a je apatický, už bych byla dávno u veta.. ale odborník nejsem.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    ale ta bouřka ještě nezačala, prozatím jenom hřmí..je mu špatně už asi tři hodiny
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    TAPINA: a může zvracet i z velkého stresu?
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    EIRAM: v tom případě může nejspíš zvracet i kvůli té bouřky. Můj druhý psek, když se při bouřce chová stejně (kromě toho zvracení teda) - nervózní, dýchá otevřenou tlamou, více pije, ale sedí nebo leží na místě (v přepravce).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EIRAM: Taky radím pohotovost. Nemusí to být zrovna otrava, ale je to podezelé. Pes když se potřebuje vyzvracet, tak se prostě vyzvrací, leda by mu v tom bránila závažná překážka.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    EIRAM: Uz jsem to psala vedle, ale zopakuju se - jsem kockar, ne pejskar, ale v tomhle pripade bych se taky bala otravy a zvire odvezla k vetovi.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    a co by bylo na podporu vyzvracení? můžu mu dát jídlo, myslim, že by si i dal třeba kousek ryby na chleba co ted citi..
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    no jenom bile sliny zvraci trosku malinke hromadky a chodi sklesle..ted se i hodne napil vody a je jeste nervozni z toho jak hrmi tak nelezi v klidu,
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    EIRAM: zvrací jen žaludeční šťávy? Bála bych se otravy, měla jsem fenku jednou otrávenou a zpočátku to bylo podobné. Zvracela víc než popisuješ teda, ale byla pak na kapačkách 3 dny, takže toho asi sežrala víc.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    trosku u toho i chodi ale trapi se, napada me hermankovy caj mu trosku davat na jazyk?
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    pradite mi prosim cim lecite pejska, je mu spatne, bych rekla od zaludku obcas trosku ublinkne, lezi a funi pusou, rekla bych ze neco spatneho snedl a potreboval by se vic vyzvracet, ale nejde mu to. co na to davate prosim??
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABO: Jediný důvod je finanční.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TABO: A tady myslím celkem výstižný článek ze psího prostředí:
    Canine Caviar - holistické krmivo pro psy a kočky - Články - Chondroprotektiva (kloubní výživa) v kompletních krmivech pro psy
    http://www.canine-caviar.cz/cz/clanky/chondroprotektiva-kloubni-vyziva-v-kompletnich-krmivech-pro-psy/
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TABO: nemůžu stopro říct, že je to u psů stejně, ale takhle je to u lidí:

    Léčba i prevence onemocnění kloubů je velmi zdlouhavá. Z toho důvodu se obecně doporučují tříměsíční kůry užívání chondroprotektiv, které tvoří synoviální plochu chrupavky a synoviální tekutinu. Farmakodynamika je velmi pomalá, jinými slovy - dlouho trvá, než se účinná látka do kloubu dostane a dlouho v něm přetrvává. Proto je možné udělat tří - až šestiměsíční přestávku v užívání uvedených látek a potom kůru opakovat, nebo tři měsíce užívat ve vyšších dávkách a další tři měsíce v nižších.

    Jinak řečeno nemělo by vadit trvalé užívání, ta pauza je možná, ne nutná a její důvody jsou obvykle hlavně ekonomické - když je možné tu přestávku udělat, aniž by došlo ke zhoršení stavu (látky jsou stále v kloubu) - proč ji při ceně těch preparádů neudělat.
    TABO
    TABO --- ---
    Poraďte mi prosím. Nevíte někdo, jestli je nějaký důvod k té pauze při braní Alavisu? je nutná?
    WAMI
    WAMI --- ---
    KAMPA: OT k původní diskuzi... taky netuším, jak je to časté jinde, ale u nás epi záchvat začíná právě silným nutkáním ke zvracení, a často to ke zvracení dojde, těsně před záchvatem. Vzhledem k tomu, že jde o vrozenou epi a u jednoho sourozence to má stejný průběh (s tím zvracením), přikládali jsme to zvláštnosti "naší" idiopatické epiny, ale možná, že to zas takovej atyp nakonec taky nebude...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KEVIN00: zkus před odchodem k veterináři doma získat moč, bez moči vet bude stejně nahraný. Ale neměla by byt starší než 6 hodin a skladovat v lednici.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    CAMELLA: Děkuji, zajdu s Kometkou k veterináři a uvidím, co mi řekne.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIAPAKA: Do koček se dá velké množství fízáku narvat i podkožně a ony to vstřebaj - Salovi to na veterině dali takhle (měl pak tři obr boule za krkem), abysme nemuseli kapat. Jako kapačku to úplně nenahradí, ale taky to dost pomůže. Ale teda některý kočky se tomu taky bráněj.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    KAMPA: no on je rozdíl mezi psem a kočkou, ta vytasí drápy když jí to leze na nervy. Nakonec jsme kapali jen hodinu a půl, víc to nešlo a pak jsem ho napájela vodou ze stříkačky. Dneska na kontrole jsme dostali rehydratační roztok. Je taky možný, že má nějakou srdeční vadu a včera v tom horku se to takto projevilo. Snad to bude dobrý a nebudou zasaženy ledviny na který jsou kočky dost náchylný, na rozdíl od psů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam