• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    EIRAM: máš docela odvahu, ale hlavně že to dobře dopadlo. Mně tehdy řekli, že kdybych dojela o hodinu později už by jí to mohli jen urychlit.

    Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tím, jestli psi, kteří mají demodex jsou náchylnější na takovéto alergické reakce (tráva, postřiky apod.)? Je to tím, že mají sníženou imunitu?
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    děkuji za rady :) ,.. tak už je zase v pořádku,v noci ještě vydával sem tam nemohoucí zvuky, ráno ještě mátoha, ale v pololedne už snědl první jídlo a ted už zase pobíhá čilej a zdravej :) tak asi z toho horka..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Tak to byla prej alergická reakce dostala injekci a každý druhý den ji mám koupat v nějakým šamponu s peroxidem. Nějaký doporučení? Paní chtěla dát Máje šampon za 400 (doma mám nějaký na demodex, písnu sem třeba bude stačit mám ho ještě půlku) a to jsem tedy kámošce řekla ať odmítne :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SATHIK: se byla koupat v rybníku a protibleší spot on dostala asi před 14ti dny.. no doufám, že to je alergie, v pátek jedeme k moři a ona moře a vodu celkově miluje, by byla škoda, kdyby se nemohla koupat..
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    SIMCIIQ: spíš bych řekla alergická reakce na něco (tráva, postřik, krmení, nový protibleší obojek..), při demodexu se neosypávají bolákama..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    V pátek jedeme k moři a Mája se mi osypala přes noc takovejma bouličkama - trošku jak beďárky to vypadá, může to být zas demodex? (trpěla na to když byla malá)
    TABO
    TABO --- ---
    ZMYJKA:
    TAPINA: Děkuju!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak bílá pěna obvykle není žaludeční problém, ale často právě psincák nebo srdce (toho bych se vzhledem k počasí bála víc, na psincák navíc nejspíš neumře), někdy překážka v jícnu. Žaludečí šťávy jsou žluté.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Taky to může být psincový kašel, to vypadá dost podobně a většina laiků to od zvracení nerozezná (dá se to poznat tak, že pes reaguje záchvatem při tlaku na hrtan - třeba přitažení obojku, ale někdy to chce spešl hmat). Nehledě na to, že v tomhle vedru to může být i nastupující srdeční kolaps.

    Zkrátka veterinář je nezbytnost.

    Z diagnostických postupů bez veta doporučuju test kožní řasy (dehydratace), otestovat prokrvení periferií, změřit teplotu a tep. Zvracení se dá vyvolat roztokem peroxidu, ale to má smysl jen tehdy, pokud víš, že pes sežral něco, co má smysl aby vyblil - obecně psi nemají problém se vyblít, když je jim blbě - v tomto případě bych to považovala spíš za blbej nápad to zkoušet.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    to nebylo zvracení ale ublinknutní a dávení na pětkrát asi, už ale neublinkává ale stojí a funí, řekla bych že to může mít i z toho horka
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    EIRAM: pokud mi pes zvrací tři hodiny a je apatický, už bych byla dávno u veta.. ale odborník nejsem.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    ale ta bouřka ještě nezačala, prozatím jenom hřmí..je mu špatně už asi tři hodiny
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    TAPINA: a může zvracet i z velkého stresu?
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    EIRAM: v tom případě může nejspíš zvracet i kvůli té bouřky. Můj druhý psek, když se při bouřce chová stejně (kromě toho zvracení teda) - nervózní, dýchá otevřenou tlamou, více pije, ale sedí nebo leží na místě (v přepravce).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EIRAM: Taky radím pohotovost. Nemusí to být zrovna otrava, ale je to podezelé. Pes když se potřebuje vyzvracet, tak se prostě vyzvrací, leda by mu v tom bránila závažná překážka.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    EIRAM: Uz jsem to psala vedle, ale zopakuju se - jsem kockar, ne pejskar, ale v tomhle pripade bych se taky bala otravy a zvire odvezla k vetovi.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    a co by bylo na podporu vyzvracení? můžu mu dát jídlo, myslim, že by si i dal třeba kousek ryby na chleba co ted citi..
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    no jenom bile sliny zvraci trosku malinke hromadky a chodi sklesle..ted se i hodne napil vody a je jeste nervozni z toho jak hrmi tak nelezi v klidu,
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    EIRAM: zvrací jen žaludeční šťávy? Bála bych se otravy, měla jsem fenku jednou otrávenou a zpočátku to bylo podobné. Zvracela víc než popisuješ teda, ale byla pak na kapačkách 3 dny, takže toho asi sežrala víc.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    trosku u toho i chodi ale trapi se, napada me hermankovy caj mu trosku davat na jazyk?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam