• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIJKA: A nemá tam podrážděnou kůži od toho, jak si to lízal předtím?
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    ahoj, potřebovala bych poradit, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, že si pejsek stále líže místo pod kořenem ocasu a kolem, i když má anální žlázky vyprázdněné, v poslední době se mu ucpávají, ale ihned po vymačkání si to místo líže dál, nemůže to být už jen zlozvyk?
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    CAMELLA: no prove ze zvraci a cele dny prospi.. :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PHOE3E: dokud žere, je komunikativní a má v pohodě biochemické i hematologické ukazatele, tak určitě není třeba utrácet. Znám několik onkologických pacošů, co žili v pohodě ještě mnoho měsíců, někdy i pár let.
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    ahoj, chci se zeptat. Kamošky siamka (14let) má shoubný nádor, již teda odoperovaný. Myslíte, že ta kočka netrpí a neměla by ji raději nechat uspat? Nerada bych aby se ta kočička zbytečně trápila, přeci jen už není nejmladší a vyrovnat se s rakovinou v jejím věku nebude jednoduché.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TABO: zkus si přečíst ten článek, co sem linkovala - tuším že regenerace už poškozené chrupavky není prokázána, zato protizánětlivé účinky jo.
    TABO
    TABO --- ---
    Měla bych ještě jednu otázku k tomu Alavisu.
    Pro psa, který už artrózu má a kulhá, je vhodnější Alavis 3 nebo 5? Alavais 3 má větší podíl MSM, ale zas míň druhů látek podporujících chrupavku.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    EIRAM: Pokud by se to opakovalo, tak vážně zkus to vyšetření na srdce - v létě stačí málo.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    EIRAM: máš docela odvahu, ale hlavně že to dobře dopadlo. Mně tehdy řekli, že kdybych dojela o hodinu později už by jí to mohli jen urychlit.

    Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tím, jestli psi, kteří mají demodex jsou náchylnější na takovéto alergické reakce (tráva, postřiky apod.)? Je to tím, že mají sníženou imunitu?
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    děkuji za rady :) ,.. tak už je zase v pořádku,v noci ještě vydával sem tam nemohoucí zvuky, ráno ještě mátoha, ale v pololedne už snědl první jídlo a ted už zase pobíhá čilej a zdravej :) tak asi z toho horka..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Tak to byla prej alergická reakce dostala injekci a každý druhý den ji mám koupat v nějakým šamponu s peroxidem. Nějaký doporučení? Paní chtěla dát Máje šampon za 400 (doma mám nějaký na demodex, písnu sem třeba bude stačit mám ho ještě půlku) a to jsem tedy kámošce řekla ať odmítne :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SATHIK: se byla koupat v rybníku a protibleší spot on dostala asi před 14ti dny.. no doufám, že to je alergie, v pátek jedeme k moři a ona moře a vodu celkově miluje, by byla škoda, kdyby se nemohla koupat..
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    SIMCIIQ: spíš bych řekla alergická reakce na něco (tráva, postřik, krmení, nový protibleší obojek..), při demodexu se neosypávají bolákama..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    V pátek jedeme k moři a Mája se mi osypala přes noc takovejma bouličkama - trošku jak beďárky to vypadá, může to být zas demodex? (trpěla na to když byla malá)
    TABO
    TABO --- ---
    ZMYJKA:
    TAPINA: Děkuju!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak bílá pěna obvykle není žaludeční problém, ale často právě psincák nebo srdce (toho bych se vzhledem k počasí bála víc, na psincák navíc nejspíš neumře), někdy překážka v jícnu. Žaludečí šťávy jsou žluté.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Taky to může být psincový kašel, to vypadá dost podobně a většina laiků to od zvracení nerozezná (dá se to poznat tak, že pes reaguje záchvatem při tlaku na hrtan - třeba přitažení obojku, ale někdy to chce spešl hmat). Nehledě na to, že v tomhle vedru to může být i nastupující srdeční kolaps.

    Zkrátka veterinář je nezbytnost.

    Z diagnostických postupů bez veta doporučuju test kožní řasy (dehydratace), otestovat prokrvení periferií, změřit teplotu a tep. Zvracení se dá vyvolat roztokem peroxidu, ale to má smysl jen tehdy, pokud víš, že pes sežral něco, co má smysl aby vyblil - obecně psi nemají problém se vyblít, když je jim blbě - v tomto případě bych to považovala spíš za blbej nápad to zkoušet.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    to nebylo zvracení ale ublinknutní a dávení na pětkrát asi, už ale neublinkává ale stojí a funí, řekla bych že to může mít i z toho horka
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    EIRAM: pokud mi pes zvrací tři hodiny a je apatický, už bych byla dávno u veta.. ale odborník nejsem.
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    ale ta bouřka ještě nezačala, prozatím jenom hřmí..je mu špatně už asi tři hodiny
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    TAPINA: a může zvracet i z velkého stresu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam