• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: tak to doporucuju nejak doresit, treba do bedny a do nejaky stodoly, protoze karantena se hodi vzdycky. do pondeli to to muze roztahat na cely hejno
    GIO
    GIO --- ---
    no, izolovatneni problem, proste ji zavri treba do kralikarny.)
    TYET
    TYET --- ---
    GIO: izolovat ji dost dobře nemám kam a jak, studuju už druhej den různý weby, kde se o nemocech drůbeže píše a začínám mít pocit, že to může být téměř cokoliv, pokud přežije do pondělí, zavolám veterináře, díky
    GIO
    GIO --- ---
    TYET: to je na polivku nebo na veterinare. a hlavne ji izoluj, kdyby to bylo infekcni, at eliminujes riziko nakazy v hejnu.
    TYET
    TYET --- ---
    nevím, jestli tu dostanu radu i ohledně slepic, ale zkusím to: jedna z našich slepiček není od rána ve svý kůži, hodně pije, jedno oko má zkalený, nežere a stojí celá načepýřená stranou od hejna, často na jedný noze, prohlíželi jsme ji a není na ní nic vidět, napadá někoho něco?
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    nic tam viditelného nemá, možná si to skutečně jen má tendenci pořád čistit :-(
    INXS
    INXS --- ---
    nebo má taky potřebu to čistit po vymačkání
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIJKA: A nemá tam podrážděnou kůži od toho, jak si to lízal předtím?
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    ahoj, potřebovala bych poradit, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, že si pejsek stále líže místo pod kořenem ocasu a kolem, i když má anální žlázky vyprázdněné, v poslední době se mu ucpávají, ale ihned po vymačkání si to místo líže dál, nemůže to být už jen zlozvyk?
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    CAMELLA: no prove ze zvraci a cele dny prospi.. :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PHOE3E: dokud žere, je komunikativní a má v pohodě biochemické i hematologické ukazatele, tak určitě není třeba utrácet. Znám několik onkologických pacošů, co žili v pohodě ještě mnoho měsíců, někdy i pár let.
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    ahoj, chci se zeptat. Kamošky siamka (14let) má shoubný nádor, již teda odoperovaný. Myslíte, že ta kočka netrpí a neměla by ji raději nechat uspat? Nerada bych aby se ta kočička zbytečně trápila, přeci jen už není nejmladší a vyrovnat se s rakovinou v jejím věku nebude jednoduché.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TABO: zkus si přečíst ten článek, co sem linkovala - tuším že regenerace už poškozené chrupavky není prokázána, zato protizánětlivé účinky jo.
    TABO
    TABO --- ---
    Měla bych ještě jednu otázku k tomu Alavisu.
    Pro psa, který už artrózu má a kulhá, je vhodnější Alavis 3 nebo 5? Alavais 3 má větší podíl MSM, ale zas míň druhů látek podporujících chrupavku.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    EIRAM: Pokud by se to opakovalo, tak vážně zkus to vyšetření na srdce - v létě stačí málo.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    EIRAM: máš docela odvahu, ale hlavně že to dobře dopadlo. Mně tehdy řekli, že kdybych dojela o hodinu později už by jí to mohli jen urychlit.

    Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tím, jestli psi, kteří mají demodex jsou náchylnější na takovéto alergické reakce (tráva, postřiky apod.)? Je to tím, že mají sníženou imunitu?
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    děkuji za rady :) ,.. tak už je zase v pořádku,v noci ještě vydával sem tam nemohoucí zvuky, ráno ještě mátoha, ale v pololedne už snědl první jídlo a ted už zase pobíhá čilej a zdravej :) tak asi z toho horka..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Tak to byla prej alergická reakce dostala injekci a každý druhý den ji mám koupat v nějakým šamponu s peroxidem. Nějaký doporučení? Paní chtěla dát Máje šampon za 400 (doma mám nějaký na demodex, písnu sem třeba bude stačit mám ho ještě půlku) a to jsem tedy kámošce řekla ať odmítne :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SATHIK: se byla koupat v rybníku a protibleší spot on dostala asi před 14ti dny.. no doufám, že to je alergie, v pátek jedeme k moři a ona moře a vodu celkově miluje, by byla škoda, kdyby se nemohla koupat..
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    SIMCIIQ: spíš bych řekla alergická reakce na něco (tráva, postřik, krmení, nový protibleší obojek..), při demodexu se neosypávají bolákama..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam