• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    není to demence, občas se to dělá. Ale rizika jsou a je to nepříjemný zákrok jak pro zvíře, tak pro operatéra. Když to jde nechat fenu donosit, je to lepší.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Děkuji, věděla jsem, že je zas demence na druhé straně :)
    GIO
    GIO --- ---
    druha vec je eticky problem, ve vysokem stadiu brezosti uz jde o "hotove plody". doporucuje se max do triceti dnu brezosti kastrovat...
    GIO
    GIO --- ---
    no zdravotni rizika jsou patrna, vykrvaceni, protoze prokrveni toho organu plus asobujicich cev je ve vysokem stadiu brezosti eminentni.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Dotaz - je nějaká studie na kastraci feny ve vysokém stadiu brezosti? Konkretne mam na mysli zdravotni rizika... Pripadne vase nazory.. diky :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TOY_BOX: no, ta octová voda se normálně doporučuje na poštípání hmyzem, cca 1:2 až 1:7 (na citlivou kůži), přijde mi zvláštní ji používat, jestli jde fakt o pokousání.

    Jinak pokud vím patří ocet do kategorie léčby našich babiček, stejně jako cibule, a efekt má hlavně to chlazení. Přičemž chladit se nemá víc než cca 48 hodin po vzniku úrazu, max 3 dny, protože pak už potřebuješ, aby se tkáň hojila a chlazení hojení zpomaluje.

    Chlazení ve stavu už rozvinutého zánětu před uplynutím této doby má pokud vím menší efekt (normálně se chladí proto, aby se potlačil rozvoj zánětu), ale efekt pořád mírný má - především teda snižuje bolestivost, případně svědění. Ale nemá se chladit trvale - jde o to, že chlazení stáhne cévy a omezí přísun krve, ale když budeš chladit příliš dlouho, tak se ti zas roztáhnou, jak se bude organismus bránit - doporučujou se třeba krátké masáže kostkou ledu.

    Ale teda přeptala bych se veta, na tohle všechno.
    TYET
    TYET --- ---
    nemáme ani králikárnu, ani stodolu, zato máme pět krvelačných psů, ale něco vymyslíme
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    ahoj,
    pred dvema dny jsme miladu (11leta argentinska doga) asi kousnul netvor (muj dalsi pes) za ucho, a my jsme si mylne mysleli, ze tam dostala zihadlo, ted ji rana otekla (patrne infekce) byli jsme s tim dnes na pohotovosti a tam nam dali antibiotika neco proti zanetu a mame ucho chladit octovou vodou a zitra prijit na kontrolu. mate nekdo zkusenost s tim, jakym pomerem mam vodu s octem redit? 1:1? je jeste neco jinyho, co se da delat, nez drzet psa v klidu a postizene misto chladit? na nekterych webech zase pisou, ze po rozvinuti infekce pod kuzi uz chladit nema smysl, jsem z toho vtohlava, mate nekdo zkusenost?
    diky, t_b
    GIO
    GIO --- ---
    a jsi schopna popsat jak vypada jeji trus? ( pro to je taky treba fajn ta izolace, ze vis ktery je jeji..( mas pocit, ze je jakoby paralyzovana?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: tak to doporucuju nejak doresit, treba do bedny a do nejaky stodoly, protoze karantena se hodi vzdycky. do pondeli to to muze roztahat na cely hejno
    GIO
    GIO --- ---
    no, izolovatneni problem, proste ji zavri treba do kralikarny.)
    TYET
    TYET --- ---
    GIO: izolovat ji dost dobře nemám kam a jak, studuju už druhej den různý weby, kde se o nemocech drůbeže píše a začínám mít pocit, že to může být téměř cokoliv, pokud přežije do pondělí, zavolám veterináře, díky
    GIO
    GIO --- ---
    TYET: to je na polivku nebo na veterinare. a hlavne ji izoluj, kdyby to bylo infekcni, at eliminujes riziko nakazy v hejnu.
    TYET
    TYET --- ---
    nevím, jestli tu dostanu radu i ohledně slepic, ale zkusím to: jedna z našich slepiček není od rána ve svý kůži, hodně pije, jedno oko má zkalený, nežere a stojí celá načepýřená stranou od hejna, často na jedný noze, prohlíželi jsme ji a není na ní nic vidět, napadá někoho něco?
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    nic tam viditelného nemá, možná si to skutečně jen má tendenci pořád čistit :-(
    INXS
    INXS --- ---
    nebo má taky potřebu to čistit po vymačkání
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIJKA: A nemá tam podrážděnou kůži od toho, jak si to lízal předtím?
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    ahoj, potřebovala bych poradit, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, že si pejsek stále líže místo pod kořenem ocasu a kolem, i když má anální žlázky vyprázdněné, v poslední době se mu ucpávají, ale ihned po vymačkání si to místo líže dál, nemůže to být už jen zlozvyk?
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    CAMELLA: no prove ze zvraci a cele dny prospi.. :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PHOE3E: dokud žere, je komunikativní a má v pohodě biochemické i hematologické ukazatele, tak určitě není třeba utrácet. Znám několik onkologických pacošů, co žili v pohodě ještě mnoho měsíců, někdy i pár let.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam