• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na dvou kočkách se objevila podrážděná kůže s oranžovými stroupky - kocour má jakýsi strup na hrudníku a okolo toho ty oranžové věci a kočka má podrážděnou kůži ve vnějším boltci.

    Jsou čerstě po aplikaci advocate spot-onu.

    Co to může být? Mám to jen mazat kalciovkou a nebo to řešit víc?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MAARIIIII: najdi si tu mimo jiné klub o barfu ;) jinak musí poradit zkušenější, ale tam by lidé mohli mít zkušenosti s přechody na barf za různých okolností.
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    Mám problém mam 7 letou fenku krizence vlckaka si 20 kg a ma v uchu asi uz 2 roky nador zhoubnej, veterinari na to prisly az ted dost sem jich vystridala. a mam newim zda s ni podstoupit operaci aby se nador nerozsiril dal do hlavy apod. Zatim se chystam navstivit veterinu kde bych ji eventuelne nechala operovat www.well-vet.cz na spořilove. a uvazuji je ji zmenim jidelnice na Bafr newiom zda je to v hodne casove kolem operace ale jednou urcite tak mi prosim zkuste nekdo zkusenej poradit co si mam pocit newim keter rozhodnuti je to prave aby fenka zustala dlouho ziva a zdrava. diky
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    KEVIN00: taky bych doporučila savo, s ohledem na to, že se moje fretečka teď napila z vycifovaného sprcháče, který jsem si myslela, že je dobře umytý a strávila 14 dnů na veterině, tak raděj savo
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    TAPINA: jj to dělám, navíc záchodek vytírám řádně ještě ... jen mi bylo řečeno, že to tím nesmím mýt, tak jsem se chtěl zeptat :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEVIN00: Základ je po umytí to pořádně opláchnout, aby tam nezůstaly žádné olízatelné zbytky.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    TAPINA: Mám doma nějaký Bref či co to je zač, takže to mohu klidně použít ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEVIN00: Na dezinfekci věcí kolem zvířat je nejlepší obyčejné Savo.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Chtěl bych se zeptat, čím dezinfikujete záchodky svých mazlíčků. Mohu použít běžnou chemii do kuchyně/koupelny či mám koupit něco přímo k danému účelu vyrobené.
    Děkuji za radu.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SRNKAA: fenu jsem dala kastrovat před rokem, nikdy nechtěla štěňata a doktorka to pak definovala jako "zmchlanou dělohu"
    každopádně fenka je v pohodě, netloustne a když si vzpomenu, jak byla při hárání nervozní a běhalo za ní stádo psů, jen dobře pro ni, má klid a já se nemusím strachovat o zánět dělohy v pozdějším věku. Taky jsem pořád rozmýšlela zda je to dobrá volba, ale teď už jsem s tím smířená a spokojená. Hlavně jsem díky své neopatrnosti a neschopnosti kastrovat včas málem přišla o freťulku, i přes to, že měla mláďata, tak proběhl hodně ošklivý zánět dělohy a málem nepřežila, celkově, pokud neplánujete mimina, klidně jí vykastrujte. Povaha se nezměnila.
    ZULUZUK
    ZULUZUK --- ---
    Mám 40 kg fenu a kastraci zvládla úplně v pohodě, ani nejsou žádný problémy, musím teda zaklepat :)
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    PETRA_CHATEAU: tak jsem před tebou svou návštěvu k tobě zase neututlala :S
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: stav se
    SRNKAA
    SRNKAA --- ---
    TAPINA: Díky za odezvu a názor .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SRNKAA: Když ženská jaksi není fenka. Zatímco ženy mají problémy tehdy, když vaječníky přestanou pracovat, nebo nejsou na svém místě (osteoporóza po menopauze a nutnost dodávání umělých hormonů), u fenek je to přesně naopak, škodí, když hormony pravidelně s fenkou třískají a štěňata nikde. Inkontinence u velkých fen hrozí, ale ta se dá řešit léky. Rakovina je rakovina.
    SRNKAA
    SRNKAA --- ---
    Nazdárek, potřebovala bych od Vás zkušených "pejskomilů" radu ohledně kastrace fenky. Máme roční beauceronku a moje matka s ní včera byla na kontrole u dr. ( jako štěně jí srazilo auto, takže přední noha to docela odnesla, ale zkrátka jen kontrola u dr.) a domlouvala se s ním, že by jí nechala vykastrovat ( v nějakém časovem horizontu cca do 2 let), dr jí tvrdil že je to úplně bez problému a že to bude jedině dobře. Já se nějak nemůžu přesvědčit, že je to ok, prostě když pořídím fenku tak hold musím počítat s tím že bude hárat a že to budu muset zabezpečit a prevence rakoviny? Ženská si přece taky nenechá vyoperovat vaječníky kvůli prevenci :( Takže Vaše zkušenosti s kastrací fen velkých plemen? Dočetla jsem se jen o problémech s inkontinencí, ale nevím kolik je na tom pravdy. Všem předem děkuji.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    TYET: jsem ráda,že nejsem sama přecitlivělej máčo.-) Kdybych měla slepici,tak by se jmenovala jarmilka a byla bych schopná s ní jít i na operaci.-)dneska jsem se snažila před kolegama na obědě zachránit vosu,ale nepovedlo se mi to:-/
    Tak držim palce,atˇ atb zaberou a holka si spokojeně kvooká:-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: aneb... v kazdym chovu mas ztraty zvirat. kdyz je to pod 5% tak dobry, to bylo uz zjisteno, vypocitano a overeno, ze to je normalni i pres veskerou peci
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: tak tak, priste budes vedet, ze ta sekyrka neni zadny tyrani .)
    TYET
    TYET --- ---
    ANABEL_LEE: já vím... ale stejně, asi je to spíš nějaký poselství pro mě, abych všechno tak neprožívala a dokázala se smířit i s porážkou na poli onemocnění slepice :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam