• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    INXS
    INXS --- ---
    jinak se nedoporučuje k dlouhodobýmu užívání resp po jedný lahvičce musí bejt asi dva měsíce pauza.
    INXS
    INXS --- ---
    VERCA_ZABA: normálně ho přimichávám do masíčka, on je docela nasládlej, takže Bonymu nevadil
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    hmm, tak on je to jenom sirup, fakt že jo.. to by jedině arnošt musel denně pít mlíko nebo kefír:P
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TILLIT: aha, tak to mám ještě štěstí, že na arnošta se stačí zle podívat a nic nevyplivne:D
    le každopádně se na ten aptoflex jdu podívat
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    btw. jak do psa narvu sirup? mně třeba přijdou tablety pohodlný, vemu, hodím dozadu do pusy, zavřu tlamu a je to
    INXS
    INXS --- ---
    TILLIT: jj ten bral Bony a je fakt dobrej. vet říkal, že je to nej přípravek co může doporučit
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TILLIT: Tam zase není to MSM. Jinak, v dnešní době je trh veterinárních chondroprotektiv až přesycen, každá firma má vlastní přípravek a trumfují se v tom, kdo ho bude mít levnější a vícesložkovější, takže bych řekla, že Alavis, který těží z toho, že tady byl první a lidi ten název znají, je už poněkud překonaná technologie. Se stejným i lepším složením najdeš mnohem levnější věci - Aptoflex, Cartilan, Flexivet, řada Roboranů Chondro a spousta dalších
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TILLIT: Případný rozbor je na obalu, totéž, co je na internetu. Není to stejné, a glukosamin sulfát je to podstatné. MSM je jen protizánětlivá složka.
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    jasny, ja to sem davam zda nema nekdo zkusenost s nadorem v uchu.
    GIO
    GIO --- ---
    dekuji moc!
    GIO
    GIO --- ---
    jiste, to jsem potrebovala slyset, dekuji! takze je tam proste nazenu a at si nechaji naordinovat neco jineho - psovi je trinact teda,a le stejne..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Používá, ale až jako krajní řešení, když nestačí ACE inhibitory a diuretika. Je o něm známo, že sice zmírňuje příznaky, ale taky zkracuje dobu dožití, tedy pacient bude žít kratší dobu, ale ve větší pohodě.
    GIO
    GIO --- ---
    ja mam dotaz na tapinu. podava se u psu velikosti lhasa apso bezne na nedomykavost chlopne a s tim souvisejici problemy s dychanim/kasel/ digoxin?.. rodice taky nechteji znvou se psem k vetovi pro recept protoze "pes je tam stresovany". ten veterinar jim tuhle diagnozu poslechove sdelil, ale zatim to neresili medikamenty. ja jim poradila at zavolaji a zkusi konkretniho veta poprosit o recept, bez rpitomnosti psa, i kdyz vim, ze je to blbost, a psa by mel urcite znovu videt, ale spis me zajima, jestli se ten lek pouziva pro lecbu podobne nemoci ve vetmedicine.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAARIIIII: No a jestli operovat nebo ne, to ti nemůže říct nikdo jiný, než tvůj veterinář.

    Což mi připomnělo perličku z práce, přišel mi e-mail adresovaný několika různým ordinacím. Paní si dle vlastních slov "dělá statistiku", jestli má smysl operovat jejího psa, kterého srazilo auto a má zlomenou pánev, nebo jestli se to třeba zahojí samo. Jen takhle, to jsou celé informace, na základě kterých chtěla odpověď. Tak takhle to fakt nejde.
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    jo tyhle stranky mam pomalu a jiste to studuzju ale mam v tom este zmatek a ja se neptala na barf ale kvuly operaci....
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MAARIIIII: http://www.manwe.eu/
    Barf je fajn věc, ale člověk si musí sednout, nastudovat a hlavně MYSLET u toho.. ale je to OT, takže znovu, šup mezi nás do BARF klubu.
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    Prave proto jsme sem zadala dotaz abych se dozvedela vice.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAARIIIII: No hlavně, BARF není syrové maso, trocha tuku, ovoce a zelenina, to si zajdi do toho klubu o BARFu a důkladně načti, co je potřeba, aby ten pes dostal, protože podvýživa by jí teď rozhodně neprospěla. Ona taky existuje veterinární dieta pro pacienty s nádory, která právě splňuje ty podmínky živit pacienta a neživit nádor. Rozmysli, co bude pro tebe realizovatelnější.
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    DIKY ZA ODPOVED, je to prave tezky rozhodnuty no zjistila jsme to azt po 2 letech pac mi kazdej veterinar tvrdil neco jineho ze ma v uchu bradavicic,ze je to jen nejaka vyrazka tak az ted se prislo na to ze je to nador a zhoubnej :-( proto se ptam obyc. lidi pac veterinari neudelaj testy a hned mne chtej objednad na zakrok aniz by si zjistily co stim je ja nejsme veterinar abych jim to rikal atomu nerozumim. diky za radu za to sono presne takove rady ja potrebuju. Abych vedela az sni pudu zase k doktorovi. A strava o tech obylovinach to newim, ale jiunak by dostalavala syrove maso, trocha tuku, ovoce zelenina....coz si myslim ze je fajn ale to s etaky musim este poradit aby ji ta zmena jen nezhorsila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam