• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAARIIIII: No hlavně, BARF není syrové maso, trocha tuku, ovoce a zelenina, to si zajdi do toho klubu o BARFu a důkladně načti, co je potřeba, aby ten pes dostal, protože podvýživa by jí teď rozhodně neprospěla. Ona taky existuje veterinární dieta pro pacienty s nádory, která právě splňuje ty podmínky živit pacienta a neživit nádor. Rozmysli, co bude pro tebe realizovatelnější.
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    DIKY ZA ODPOVED, je to prave tezky rozhodnuty no zjistila jsme to azt po 2 letech pac mi kazdej veterinar tvrdil neco jineho ze ma v uchu bradavicic,ze je to jen nejaka vyrazka tak az ted se prislo na to ze je to nador a zhoubnej :-( proto se ptam obyc. lidi pac veterinari neudelaj testy a hned mne chtej objednad na zakrok aniz by si zjistily co stim je ja nejsme veterinar abych jim to rikal atomu nerozumim. diky za radu za to sono presne takove rady ja potrebuju. Abych vedela az sni pudu zase k doktorovi. A strava o tech obylovinach to newim, ale jiunak by dostalavala syrove maso, trocha tuku, ovoce zelenina....coz si myslim ze je fajn ale to s etaky musim este poradit aby ji ta zmena jen nezhorsila.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    MAARIIIII: Tohle je vzdycky tezky rozhodnuti, zda rezat, nebo ne a vzdy je to na majiteli a posouzeni stavu psa, zda to ma smysl.
    Jestli ma nekde v uchu dva roky zhoubnej nador - tak je to uz asi rozesety vsude mozne metastazema? Zkuste nejdriv nechat udelat sono a uvidite, jestli ma operace vubec smysl. Co se zradla tyka, mela jsem dva psy s osteosarkomem - nevratna diagnoza bez vyhledu na uzdraveni, nicmene prirozenou stravou muzes malinko zpomalit nevyhnutelne. Nejen u sarkomu, vseobecne u raka u psu. Dost jsem si o tom onehda cetla a hledala, zaklad je minimum sacharidu a oproti tomu maximum zivocisnych tuku a bilkovin a omega-3 nenasycenych mastnych kyselin. Cili zadny obiloviny, ryze - ty vykrmuji nador. Ty potrebujes vykrmit psa, aby mel silu bojovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na dvou kočkách se objevila podrážděná kůže s oranžovými stroupky - kocour má jakýsi strup na hrudníku a okolo toho ty oranžové věci a kočka má podrážděnou kůži ve vnějším boltci.

    Jsou čerstě po aplikaci advocate spot-onu.

    Co to může být? Mám to jen mazat kalciovkou a nebo to řešit víc?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MAARIIIII: najdi si tu mimo jiné klub o barfu ;) jinak musí poradit zkušenější, ale tam by lidé mohli mít zkušenosti s přechody na barf za různých okolností.
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    Mám problém mam 7 letou fenku krizence vlckaka si 20 kg a ma v uchu asi uz 2 roky nador zhoubnej, veterinari na to prisly az ted dost sem jich vystridala. a mam newim zda s ni podstoupit operaci aby se nador nerozsiril dal do hlavy apod. Zatim se chystam navstivit veterinu kde bych ji eventuelne nechala operovat www.well-vet.cz na spořilove. a uvazuji je ji zmenim jidelnice na Bafr newiom zda je to v hodne casove kolem operace ale jednou urcite tak mi prosim zkuste nekdo zkusenej poradit co si mam pocit newim keter rozhodnuti je to prave aby fenka zustala dlouho ziva a zdrava. diky
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    KEVIN00: taky bych doporučila savo, s ohledem na to, že se moje fretečka teď napila z vycifovaného sprcháče, který jsem si myslela, že je dobře umytý a strávila 14 dnů na veterině, tak raděj savo
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    TAPINA: jj to dělám, navíc záchodek vytírám řádně ještě ... jen mi bylo řečeno, že to tím nesmím mýt, tak jsem se chtěl zeptat :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEVIN00: Základ je po umytí to pořádně opláchnout, aby tam nezůstaly žádné olízatelné zbytky.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    TAPINA: Mám doma nějaký Bref či co to je zač, takže to mohu klidně použít ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEVIN00: Na dezinfekci věcí kolem zvířat je nejlepší obyčejné Savo.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Chtěl bych se zeptat, čím dezinfikujete záchodky svých mazlíčků. Mohu použít běžnou chemii do kuchyně/koupelny či mám koupit něco přímo k danému účelu vyrobené.
    Děkuji za radu.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SRNKAA: fenu jsem dala kastrovat před rokem, nikdy nechtěla štěňata a doktorka to pak definovala jako "zmchlanou dělohu"
    každopádně fenka je v pohodě, netloustne a když si vzpomenu, jak byla při hárání nervozní a běhalo za ní stádo psů, jen dobře pro ni, má klid a já se nemusím strachovat o zánět dělohy v pozdějším věku. Taky jsem pořád rozmýšlela zda je to dobrá volba, ale teď už jsem s tím smířená a spokojená. Hlavně jsem díky své neopatrnosti a neschopnosti kastrovat včas málem přišla o freťulku, i přes to, že měla mláďata, tak proběhl hodně ošklivý zánět dělohy a málem nepřežila, celkově, pokud neplánujete mimina, klidně jí vykastrujte. Povaha se nezměnila.
    ZULUZUK
    ZULUZUK --- ---
    Mám 40 kg fenu a kastraci zvládla úplně v pohodě, ani nejsou žádný problémy, musím teda zaklepat :)
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    PETRA_CHATEAU: tak jsem před tebou svou návštěvu k tobě zase neututlala :S
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: stav se
    SRNKAA
    SRNKAA --- ---
    TAPINA: Díky za odezvu a názor .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SRNKAA: Když ženská jaksi není fenka. Zatímco ženy mají problémy tehdy, když vaječníky přestanou pracovat, nebo nejsou na svém místě (osteoporóza po menopauze a nutnost dodávání umělých hormonů), u fenek je to přesně naopak, škodí, když hormony pravidelně s fenkou třískají a štěňata nikde. Inkontinence u velkých fen hrozí, ale ta se dá řešit léky. Rakovina je rakovina.
    SRNKAA
    SRNKAA --- ---
    Nazdárek, potřebovala bych od Vás zkušených "pejskomilů" radu ohledně kastrace fenky. Máme roční beauceronku a moje matka s ní včera byla na kontrole u dr. ( jako štěně jí srazilo auto, takže přední noha to docela odnesla, ale zkrátka jen kontrola u dr.) a domlouvala se s ním, že by jí nechala vykastrovat ( v nějakém časovem horizontu cca do 2 let), dr jí tvrdil že je to úplně bez problému a že to bude jedině dobře. Já se nějak nemůžu přesvědčit, že je to ok, prostě když pořídím fenku tak hold musím počítat s tím že bude hárat a že to budu muset zabezpečit a prevence rakoviny? Ženská si přece taky nenechá vyoperovat vaječníky kvůli prevenci :( Takže Vaše zkušenosti s kastrací fen velkých plemen? Dočetla jsem se jen o problémech s inkontinencí, ale nevím kolik je na tom pravdy. Všem předem děkuji.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    TYET: jsem ráda,že nejsem sama přecitlivělej máčo.-) Kdybych měla slepici,tak by se jmenovala jarmilka a byla bych schopná s ní jít i na operaci.-)dneska jsem se snažila před kolegama na obědě zachránit vosu,ale nepovedlo se mi to:-/
    Tak držim palce,atˇ atb zaberou a holka si spokojeně kvooká:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam