• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: no právě, ani ty ibuprofeny a sirupy nekoupíš (což je ale zas asi dobře, protože člověk dost těžko zjistí, jestli zvíře něco bolí, a když už to je evidentní, tak nějakej ibuprofen asi nestačí; a když zvíře kašle, tak to taky vůbec nemusí být jen nějakej kašel ... maj vůbec kočky/psi jen tak kašel? :) ...
    No rozumný člověk se s veterinářem poradí, o tom, kdy je potřeba znovu zvíře otestovat nebo prohlédnout ... nerozumní lidé se cpou ibuprofeny dnes a denně ... v tomhle dle mého dieta pro zvířata na předpis nepomůže, nerozumné lidi rozumnými neučiníš (někdo třeba krmí kočky bramborama, a to bude asi horší než ty diety..)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: No vidíš, a zrovna zvířecí "ibuprofeny" a sirupy na kašel volně nekoupíš. S dietama se to má tak, že pacient na dietě musí být sledovaný. Dieta není kompletní strava, to není jako když člověku řekne doktor "nejezte tučný a nesolte". Jenže takhle to v praxi vypadá tak, že si člověk koupí první balení a pak ho veterinář třeba rok nevidí, přičemž dieta se podává už nekontrolovaně. A to nemluvím o tom, že jedna klientka mi prakticky jen chodí oznamovat, jakou dietu kterému svému zvířeti momentálně dává. Má jich pět, podle mě zcela zdravých, ale všechny na dietě.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: nevim presne, ale myslim, ze "odborne vysetreni"
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: v tomhle si dovolím oponovat, chápu, že je asi celkem těžký se na menšim městě jako veterinář uživit, ale nemoct si koupit ani antiparizitika volně v lékárně je mého trochu zcestné ... pokud svoje zvířata znáš, víš jak s léky zacházet a nepotřebuješ k tomu informace od veterináře, pak je ten volný prodej dle mého naprosto v pořádku. Stejně tak s dietou, dobře, první balení si po zjištění problémů můžu zakoupit u veta (zřejmě po tom, co tam zaplatím také slušné sumy za různá vyšetření, která problém diagnostikovala), ale pak pokud je nadále problém jasný, proč bych musela znova na nákup k veterináři?
    Jako bys musela mít předpis i na ibuprofen nebo sirup na kašel ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: A jak je to "vlezné" zapsáno na účtence? :o) To mě vždycky zajímalo, tolik už jsem o tom slyšela.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: na veterine, kam jsem chodila v Praze, si uctujou 150 korun jenom za to, ze clovek vleze do ordinace. Vzhledem k tomu, ze jsem tam s Cookie behem deseti dnu byla osumkrat... Plus teda jeste lecba. Pak jsem prolejzala ucty a nasla jsem tam i zahrnuty leky, ktery ji nakonec vubec nedal (sam mi to rikal, ze to mel v planu, ale nakonec ji je nedal). Plus tam zapocital limec za 200, kterej jsem mu hned vratila. No nic, moje blbost. Ale kazdopadne psa mi zachranil, takze na nej stejne vzpominam v dobrym a jsem mu vdecna.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já si tady jenom v souvislosti s veterinárním zbožím na e-shopech dovolím takovou malou kampaň ve stylu "Podporujte svého lokálního veterináře" :o)
    Řeší se teď na fóru Komory, že situace kolem e-shopů se stává pro nás nepěknou. E-shopy si na množstevní odběry dojednávají ceny, jakých veterinář v normální ordinaci není schopen dosáhnout (často jsou prodejky e-shopů nižší, než naše nákupky), jenže je to často zboží, které se prodává na základě odborného doporučení (antiparazitika, diety - ty by se snad ani neměly takhle prodávat vůbec). Čím dál častěji se veterináři setkávají s tím, že přijde klient, nechá si poradit, vyslechne si podrobnou přednášku o výhodách toho či onoho (v případě antiparazitik se například dost liší účinnost podle lokality), poděkuje a jde si nakoupit na internet. Na tohle mohou veterináři reagovat logicky jediným způsobem, protože teď vlastně pracují zadarmo - naše práce není prodej těch přípravků, ale prodej vědomostí, které si často necháváme zaplatit jen v podobě marže na přípravku, tak prostě zadarmo pracovat přestanou. Může se časem stát, že se veterináři v prodeji omezí jen na léky na předpis, nebude jim ležet tolik peněz ve skladových zásobách, a začnou důsledně účtovat poplatky za konzultaci. A to se nevyplatí především majitelům, zaplatí stovku (v lepším případě) za doporučení a půjdou si přípravek koupit o dvacku levněji do obchodu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: i aptobalance atd :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: nebo eshop veterináře, třeba tady mají tu probican pastu :)
    Probican pasta 15ml - Veterinární péče
    http://www.veterinarnipece.cz/probican-pasta-15ml-1311.html
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: Myslím, že Aptus Aptobalance je volně prodejný v lékárnách nebo přes e-shop. Jinak na veterině není problém koupit cokoliv (ono to veterináře motivuje k tomu, mít pacienty zdravé, když si ti zdraví nepůjdou nakupovat jinam ;o)
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    CAMELLA: volně prodejná psí jsem myslela právě ty z lékárny... držím rekord v nenavštívení veteriny (ťuk ťuk ťuk) tak to nechci pokazit... děkuji za tip :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: tak volně prodejná asi uplně ne, rsp každý veterinář ti je bez problemu prodá, ale v petshopu je běžně neseženeš (stejně jako lidská seženeš v lékárně). Doporučuju probican pasta, psum chutná a je levná
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    prosím dotaz na Tapinu- jsou nějaké volně prodejná psí probiotika? don anižby měl v posledním půl roce antibiotika,změnu stravy, změnu pohybu atp. tak začal prdět jak ....no hodně...
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    Kamarádka má dvouměsíční kotě, je aktivní, hravý, žere, ALE má průjem už asi týden. Co byste poradili? Smecta nezabrala..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Tak to může být po nějakém kousnutí, ale to by asi měl zkontrolovat veterinář, jestli to není absces.
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: nene vůbec
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Na očkování nebyl, nějakou jinou injekci taky nedostal, tak měsíc zpátky?
    SNELA
    SNELA --- ---
    Psovi se udělala na boku taková bulka, je takova pohyblivá a měkká, nejdřív velká jako padesátikoruna a ted se zvětšila, má jí dva dny.. Možná jak si s fenkou hrajou, mohla mu to nějak pohmoždit, nebolí ho to, mám to zatím nechat být ?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    čuba dneska měla trochu řidčí stolici a na konci bylo pár kapek krve. Vypadá jinak v pohodě.. Mám panikařit?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jaj, tak díky moc za informace, jsem zas o něco chytřejší. No zkusím ty K/D, objednala jsem jen půlkilový balení, takže kdyby to nežrala tak mi to tak mrzet nebude a hodím to holkám do útulku. A kdyžtak potom zkusím ten royal
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Nebo :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam