• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NICKIE: to jsou žaludeční šťávy :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    my v práci používáme černé nitě na zevní stehy a ty jsou nerozpouštěcí, musí se vyndat.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    vrta mi hlavou, jestli jsou u psu zlutozelene fosforeskujici zvratky normalni? psice ma nekolikrat do tydne nutkavou touhu naprat se travou a vyzvracet to a pak je zase v pohode..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LANTHAL: aha, tak to se musím vetky zeptat, jestli se to teda rozpustí nebo ne a mám řešit to zarůstání.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ZMYJKA: provázky jsou myslim ty, kterýma nám šili dřív, ty se rozpustí celkem rychle ... tohle je fakt jak obužírkovanej drátek. Asi to teda budu radši vyndavat.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LANTHAL: loki tam má spíš černej "provázek" teda. To čím mi kdysi šili obočí působilo silonovějc :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: aha, dík
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Je spousta druhů s různými dobami rozkladu.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: vidíš, zrovna to teď řešíme ... jsou dva druhy vstřebatelných? Teď nám kočky šijí takovým "zeleným drátkem", prý je vstřebatelný, ale až tak po 2-3 měsících. Přitom já pamatuju před pár měsíci kastrovanou kočku zašitou vstřebatelnými, po kterých nebylo za dva týdny ani vidu. Je tedy víc druhů s různě dlouhou dobou rozpadu? Nechat to tam dva měsíce mi přijde mooc, to si to kočka spíš vykouše a může udělat větší paseku, ne?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: aha. Tak to nevím, to sem se neptala, zjistím, díky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: No ony se i vstřebatelné můžou vyndat, protože by tam jinak byly dlouho.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: nee, vetka říkala, že máme přijít na vyndání po deseti dnech. Ten blíž k břichu vyšel volnější, ten bude v pohodě, ale ten blíž k šourku má hodně v kůži, no. Ty vstřebatelné má šité nějak zevnitř - kde jsou je patrné jenom na tom, že je tam ta kůže staženější.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: A nejsou ony to taky vstřebatelné, když jsou jenom na krajích? To by teda na věci teď nic neměnilo, jenom že by nevadilo, když zarostou.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: on má vnitřek vstřebatelnýma ale venku na krajích právě dva normální. A nese to teda dost špatně - za což teda nemůže ani tak ta kastrační rána, ale ta spálená kůže. Náplast sem vzdala už první den, s tou spálenou kůží to nešlo, ale i tak má problém vydržet chíli jít nebo ležet a nevrhat se pod břicho aby se k tomu dostal. Pak se obvykle zoufale vrhne na mě, podřízne mě límcem a pokusí se mi vylézt až na hlavu s vyděšeným výrazem "paničko, udělej s tím něco, svědí mě koule". Mažu mu to pravidelně, ale jinak moc nevím, jak mu ulevit.

    Tak já zkusím vetku ukecat v pondělí, to těch sedum dní bude. Fakt se mu to jinak hojí moc hezky - srůstá téměř před očima. Nevím jestli je to u něj norma nebo je to tím koloidním stříbrem, ale regeneruje neskutečně, když to srovnám s čubou nebo třeba s kočkou, co jsme kastrovali nedávno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Psy šiju vstřebatelnýma, ale minimálně těch 7 dní by to tam být mělo.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    A jinak teda poprvé jsem viděla tak prudkou kožní reakci na dezinfekci alkoholem - blonďák má citlivou kůži a jak ho oholili a pak to přetřeli alkoholem, tak ji měl doslova spálenou - na šourku a vepředu na pindíku, naštěstí ne u rány, ale udělaly se mu na tom hromady stroupků pod kterejma mu rostla srst, takže z toho naprosto šílel. Ale krásně zabralo koloidní stříbro a meduňková mast - už to má taky prakticky zahojené, posledních pár stroupků asi půjde dolů zítra.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Prosím o radu místní veterinárně zdatné - kdy nejdřív se dají po kastraci (psa, takře má jen dva vnější stehy a tuším dva vnitřní) vyndat stehy? Vím že norma je 10 dní, ale to je obecné číslo kdy už je rána určitě zarostlá. U lidí mám zkušenost, že se stehy často daly bezpečně vyndat už po 5 - 7 dnech, když se rána dobře hojila. Jde o to, že mladej už má ránu povrchově zahojenou (v jedné půlce ještě je růžová čárka, v druhé ani to ne) a mám pocit, že mu jeden ten steh (tam kde už není ani čárka) začíná zarůstat - a jak ho má fakt hodně těsně, tak si ani nelajznu mu ho vyndat sama (narozdíl od čuby Loki při ošetřování zrovna nedrží a navíc nemám nic čím by to šlo bezpečně fiknout, když je to vpresovaný takhle v kůži). Byl kastrovanej v pondělí, takže teď asi ještě fakt brzo, ale zas aby mu to třeba fakt zbytečně nezarostlo... Navíc ho to teda pekelně svědí (má límec, ale je z toho občas až hysterickej). U nás můžu na veterinu bez příplatku i o víkendu - co myslíte, mám tam skáknout? Nebo mu prostě takhle brzo ty stehy nevyndaj ať to vypadá jakkoli?
    SNELA
    SNELA --- ---
    Nemá z Vás někdo možnost sehnat větší balení (tzn. i cenově přijatelnější) kapek OTODINE? kdyžtak prosím pošta, díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: No ale proč ten draslík takhle měl? U zdravě vypadajících zvířat fakt změny iontů nebývají, draslík vyleze třeba v konečné fázi ledvinového selhání, ale rozhodně to není to první, co by se objevilo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CRS1138: a z jakyho duvodu ma byt kastrovan?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam