• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    TAPINA: díky. Podívám se na to co doporučuješ. Ještě bych možná měla poznamenat, že fena má čtyři a půl kila a devět let. Právě vzhledem k tomu věku chci něco přírodního. Už dneska je celá nervozní, párkrát to tu venku bouchlo, takže bych radši něco dlouhodobějšího.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIAPAKA: No, on už Sedalin ani není. Ty přírodní fungujou tak, že taky vůbec nemusíš poznat rozdíl. Na Zylkéne bych nespoléhala, ten má účinky spíš pi hodně dlouhodobém podávání. Alavis Relax je novinka, takže ještě nevyzkoušeno. Dobrou zkušenost mám se Serene-UM a Relaxisem, ale všechno se to musí dávat minimálně 3 - 4 dny dopředu, lépe víc. Čím dýl, tím stabilizovanější pes, kterého hned tak něco nerozhodí.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s použitím přírodních zklidnujících přípravků pro psy - Alavis Relax, Alavis Calming, Zylkené apod.? Fena má hrůzu z ohnostrojů a petard a celý prosinec je pro ní neštastné období. Před pár lety jsme jí na silvestra podali Sedalin a to už teda nikdy víc, proto mě zaujaly přírodní přípravky, po kterých zvíře není utlumené pouze zklidněné.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    LANTHAL:Děkuji za tip, zkusím se pozeptat na co jsou v prodejně schopny "dosáhnout"
    MAIKOR: Někdy mají takové ty testovací vzorky nebo jen 3 kg balení, od toho bych se chtěl odrazit.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    KEVIN00: rozhodně doporučuju koupit nejdřív menší balení než koupit velký nad kterým pak kočky ohrnou nos. Já jsem koupila 10 kg pytel Brit Care castrate a musím to míchat a nenápadně přidávat do proplan delicate. I když to dám venkovkám, tak je to v misce dokud to nevyluxuje psice při obchůzce.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: tak pokud nepotřebují žádnou speciální dietu, tak bych asi doporučila zkusit třeba i jiné značky ... tedy takhle, Hillsem asi nic nezkazíš, ale pokud zkusíš něco z níže jmenovaného, bude to nejspíš levnější/chutnější/s lepším složením

    koukni třeba na:
    Nutram, Mastery, Trainer Feline, Leonardo, ... nebo i levnější český Brit Care (taky superpremiovka a cenově i chuťově výborný, krmím s ním dlouhodobě)

    tyjo a teď dokonce koukám, že Hillsky jsou tady označený pouze jako premiový ( http://www.spokojenypes.cz/pro-dospele-kocky-feline-adult/hills-feline-adult-chicken-10kg?id=15274 ) a to složení tedy nevypadá příliš vábně, tak nevim, jestli nezměnili recepturu a nejsou fakt už "jen" premiovky ... v tom případě fakt doporučuju zkusit něco jiného
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    LANTHAL: Ano je to Hills. Je to pro domácí kočičky ... ven se asi nikdy nepodívají, klasické panelákové křeslo-gaučové mazlíčky. Nejsou ani "značkové", obě jsou "co zahrada na vesnici dala".
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: myslíš Hills? ... jestli jo, tak je to sice superpremiovka, ale i za superpremiové ceny, kočky jí většinou žerou, ale extra nadšení jsem nezaznamenala
    Ale dá se pořídit minimálně stejně dobré krmivo za lepší ceny, a kočkám i víc chutnající.
    Ale záleží také, pro jakou kočku krmivo sháníš ...
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Má někdo nějakou zkušenost s krmením Sciente Plan (pro čičiny) ? Jedná se o kvalitní krmivo či nějakou obyčku ? Vyplatí se kupovat ?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    mám dotaz. můj pes se včera v noci poblil, normálně vyblil hromadu granulí, pak se mu ještě jednou natáhlo, ale nevyblil nic. dneska v pohodě běhal a blbnul, ale teď večer se mu zase natahuje, ale neblije. nevíte co by to mohlo být? vypadá to, jako by ho něco dráždilo v krku.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ok, dík za info, to už jsou jen dohady a pravdu se těžko dozvíme :(
    snažim se furt najít nějakej jinej důvod, než že to zvíře prostě někdo zmrzačil schválně ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    STHENO: Taky si myslím, že to možný není. Viděla jsem zhnisanou ránu po kastraci, když tam veterinář nechal moc dlouhý konce vláken a asi nenasadil atb clonu, nebo nevím, ale pořád to vypadalo jako kastrační rána.
    STHENO
    STHENO --- ---
    to snad nie je mozne . aby takuto kastraciu zmrsil takto veterinar.
    STHENO
    STHENO --- ---
    LANTHAL: ehm...alebo nejaky "utulok" s poriadne svihnutymi "pracovnikmi".
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    STHENO: to mě taky napadlo, ale on má i nastřižený ucho (zhojený zhruba stejně, jako je ta rána), tak mi přijde, že moc lidí neví, že se (útulkovejm) kočkám nastříhávaj po kastraci uši ... takže spíš snad veterinář ...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: Jasný, kastrovaný kocoury mám celkem okoukaný, takže vím, jak to vypadá, tohle je fakt něco podivnýho ... říkala jsem si jestli ne třeba ten kryptorchid, ale když se to dělá jinudy, tak to teda fakt už nevim ...
    STHENO
    STHENO --- ---
    LANTHAL: no, pocula som o "ludoch", co robia kastraciu kocurom doma sami. bez toho, aby o tom nieco viac vedeli. toto mi pride ako vysledok takehoto "pokusu". :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: No, kdo ví, jak to vzniklo. Protože po normální kastraci se rána ani nemusí šít, lízat si to můžou a nic takovýho nevzniká.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    tak to musí bejt nějaká totálně zprasená (navíc rozlízaná) kastrace teda asi ...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: takhle asi přehlednější: https://picasaweb.google.com/lh/photo/YCAHgS5vZgUA2oJChXKCYwtJewtsSvA0WPyxEPa7wqw?feat=directlink

    jenže ono je to jak kdyby mu ty koule někdo vzal a celý uříznul, a ne jen naříznul kůži a vyndal vnitřek ... prostě na místě kulek nemá nic, plocho, jen tu ránu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Nějak se nemůžu zorientovat v lokalizaci. To je pod ocasem, jak bývají normáně varlata? To spíš rozlízaná rána od normální kastrace, ale to se zas zrovna nestává. Kryptorchidi se kastrujou břichem nebo tříslem, podle toho, kde ta kulka je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam