• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Když máš podezření, jestli to nemohlo být z toho podchlazení, tak zkus zkonzultovat s veterinářem nasazení kortikoidů. Já bych je v tomhle případě dala. Pomáhají v situacích, kdy vznikne nějaký otok, který utlačí nerv, a ono by to z podchlazení mohlo takhle být. A když nepomůžou, tak v rozumné dávce při krátkodobém užívání neuškodí.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TAPINA: no je mlada, 2 roky, tak budem doufat.. a zkusim si zjistit neco o tom masirovani
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FREETEKK: tak to je pitomý, dědkovi jenom trochu klesalo víčko a občas slintal.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: No, mohlo by být. Obecně tyhle nervové problémy, pokud za nimi nestojí nádor, stařecká degenerace nervové tkáně, nebo něco takového, co postupně přichází a postupně se zhoršuje, tak se obvykle spraví. Ale regenerace nervových vláken trvá dlouho.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZMYJKA: blby je prave to, ze ma taky castecne jazyk, takze se nenaji, nenapije
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TAPINA: bylo to samovolne, ze dne na den.. proc se zatim nevi, ale krev ma v poradku, takze vyloucili boreliozu a zanet toho nervu.. napadlo mne,jestli to nemuze byt tim, ze se ji v poslednich 14 dnech hazel venku tenisak, tak jestli se ten nerv nejak nepodchladil, jak mela v hube porad ten zmrzly tenisak
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FREETEKK: dá se to prý hlavně u mladších psů z části rozmasírovat a rozcvičit - ale chce to, aby ti někdo ukázal, jak na to... Uf, kdybych já si jenom vzpomněla, kde jsem na to narazila... Možná někdo, kdo dělá fyzioterapii u psů. Můj dědek měl ochrnutou jednu stranu a s tím už jsme teda nic nedělali, páč to bylo to nejmenší a jeho to netrápilo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Záleží na příčině. Jestli po úrazu, nebo samovolně vzniklé, jestli se ví proč. Léčit se to moc nedá, jen čekat na přirozenou regeneraci (a případně ji podporovat vitamíny skupiny B), a je to na dlouho, může to být i trvalé. To je odpověď, co?
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    Ahoj,setkal se někdy někdo s obrnou licniho nervů u psa?jak se to léčí a jak dlouho to může trvat?resp spíše jestli se to vůbec dá vyléčit nebo je to trvale?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIEGR: může byt klidně slabší epilepticky záchvat, ast je predisponovane plemeno...ale samozřejmě to může byt i něco jiného.
    ESL
    ESL --- ---
    SIEGR: Tohle se objevovalo u jednoho z našich kocourků. Jako nekontrolovatelný třas, připomíná to zimnici, ale zvířo je úplně v klidu, jako by se nechumelilo. Zatím mám dojem, že to spontánně vymizelo. Ale co to bylo, to netuším, nikde jsem to nekonzultovala.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    NE7RA: to neni ze sna..to vypada jinak....obcas se mu nohy tresou i kdyz treba sedi...Je to divny no..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    STHENO: právě že ne.. projevilo se to strasně rychle, včer aráno byl uplně v pohodě, otravoval, hrál si a když sme večer přijeli dom, tak se nemohl ani postavit, z ucha óbr hnis, když sem ho postavila na nohy, okamžitě upadl na tu stranu, na kterou i nahejbal hlavu a oči mu těkaly, nemohl moc vnímat..
    STHENO
    STHENO --- ---
    VERCA_ZABA: nekupala si ho?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kde může kocour chytit zánět středního a vnitřního ucha?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SIEGR:myslim ze to je normalni :) zdaji se mu sny
    STHENO
    STHENO --- ---
    NAJBABAZBA: moj kocur to mal po penicilinovych antibiotikach. stacilo vysadit a postupne to zmizlo, takze by som hladala pricinu. v prvom rade skus nedavat tie konzervy shiny cat (zeby alergia na tie krevety?) a uvidis za par tyzdnov.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    Zdravim, mam dotaz..Mam ctyr a pul leteho ast krizence. Obcas se bez jakehokoliv duvodu trese..Treba lezi/spi a ma takovy svalovy tresy...evidentne ho to nijak nestve, ale zajimalo by me cim to je.. Nekdo nejake zkusenosti?
    NAJBABAZBA
    NAJBABAZBA --- ---
    Ahojte, potrebujem poradit! Nasej macke sa na hlave (tam na bokoch ako su chlpky jemnejsie) vyhodili vyrazky. Stale si to skrabe, takze uz tam ma krvave stroupky. Vcera som s nou bola na veterine a doktor jej zobral vzorky na cytologiu a pozrel na to pod mikroskopom. Vysledok bol, ze ma zvysene eozinofily a su tam obcas kokove bakterie. Dal mi na to nejaku dezinfekciu, s tym ze ked sa to nezlepsi, tak budeme hladat dalej pricinu. Zatial to vyzera na nejaku alergiu.
    Mame este druheho kocura a ten to nema. Macky su bytove, von nechodia, iba na balkon a ten mame zaskleny. Nemenila som ani ziadnu kozmetiku ani prasok na pranie a ani granule (Jedine co sme im davali "nove" bola konzerva shiny cat tunak s krevetami od gimpetu).
    Nestretli ste sa niekto s takymto podobnym pripadom? Dik moc (kludne piste do posty)
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    TAPINA:
    CAMELLA:
    OK. Diky....

    takze doporucujete jeste jednou ten Biocan jo? dostal to 29.12.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERUKEBA: plesnivé zvíře bych rozhodně nenechala naočkovat, je to zbytečná zátěž a ta plíseň se mu pravděpodobně znovu rozjede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam