• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    LOVETHIEF: no Don nebyl očkovaný minimálně 9 měsíců, takže to není ani ono....
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: do oblasti kycli se asi neockuje, co...
    totiz Cookie taky mela takovou tvrdou boulicku asi tak mesic po injekcich, bylo to pravdepodobne z toho, brzo to zmizelo
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    mám dotaz. Donovi se udělala boulička na zádech v oblasti kyčlí. Na omak je to tvrdé ale nijak nereaguje že by ho to bolelo-netušíte co by to mohlo být? Jestli je potřeba veterina nebo jestli to mám nechat až to zmizí...
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    CORNELA: je pravda,že ta diagnóza je takova neuplna a ta pricina spíš odhadnuta..možná bych o té neurologii uvažoval,nějaké doporučení?dik
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Krční mícha je ale trošku jiná záležitost, což? Měla jsem dojem, že se bavíme o hlavových nervech vs. centrální problém v mozku. Páteř a mícha se běžně operuje za realizovatelné ceny. Neurochirurgie mozku je záležitost řádově statisíců korun, neřekla bych o člověku, co to odmítne zaplatit, že "pes prostě není jeho priorita".
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Předávám do specializované péče půlku pacientů, protože nemám specializované přístrojové vybavení na diagnostiku, třeba zrovna neurologických potíží. A nemám s tím problém, to spíš majitelé. 8 z 10 nepůjde někam, kde jen vyšetření bude stát pět tisíc.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    CORNELA: Muzu se optat, co teda mel tvuj pes za odoperovanej centralni problem? Nejsem vet, ale zajimalo by me to.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Pochlubíš se taky, co to bylo za problém a kolik operace stála? Tenhle pes má někým diagnostikovanou obrnu n. facialis a já nemám důvod tomu nevěřit, když jsem ho neviděla.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CORNELA: ne, proto ze ses prechytrala jak radio. myslim, ze to nikoho nebavi.
    GIO
    GIO --- ---
    ja delam, ze nic nevidim, ale nebude to trvat vecne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    vypnete to uz nekdo
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    I centrální problémy se u psů řeší čekáním a steroidama, ono tam v neurologii není moc co jiného dělat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Z hlediska dif. dg. je to důležité tak možná k tomu, že budeš vypadat hned vzdělanějc, když to latinsky pojmenuješ, jinak ať je to problém kteréhokoliv nervu, léčba, nebo spíš neléčba, bude stejná. Klid a trpělivost, možná ty kortikoidy.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CORNELA: známý měl právě na začátek předepsaný klid a asi po čtyřech týdnech nebo tak nějak dostal předepsané nějaké speciální cviky. A u psa mi tenkrát říkali, že to, že sám aktivně nebude cvičit se dá nahradit masáží.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Jazyk ne, ale pysky a čelisti. Ono je to ale z hlediska kliniky jedno.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZMYJKA: diky, to je dobry napad, poradim se s vetem, jdem tam v pondeli, chodime na hradek

    TAPINA: ok, zkusim to navrhnout, uvidime jak se na to budou tvarit.. zatim ma atb a becko
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Když máš podezření, jestli to nemohlo být z toho podchlazení, tak zkus zkonzultovat s veterinářem nasazení kortikoidů. Já bych je v tomhle případě dala. Pomáhají v situacích, kdy vznikne nějaký otok, který utlačí nerv, a ono by to z podchlazení mohlo takhle být. A když nepomůžou, tak v rozumné dávce při krátkodobém užívání neuškodí.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FREETEKK: a teda kamarád se s něčím podobným léčí už pů roku, nejdřív měl nařízený přísný klid a nějaké obstřiky a tak a teď právě má nařízené nějaké cvičení. Takže možná když nepomůže veterinární medicína, zkus zkonzultovat nějakého lidského neurologa a pak se s veterinážem poradit, jestli to jde zkusit u psa - já to tak občas dělám a už jsme tak přišly s vetkou i na postupy, které by nás jinak nenapadlo zkusit a zabraly.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZMYJKA: v podstate to odnesla spodni celist a jazyk, visi ji pysky a trci ven jazyk, nedovre tu spodni celist a ma pusu porad pootevrenou
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Náš pes válčí od loňského roku právě s nějakým tím stařeckým problémem, je mu 13 let a probíhá to u něj tak, že ho vždycky ze dne na den něco "škrábne", pak se z toho dva měsíce hrabe a zas mu přestane fungovat něco jiného. Nejdřív tahal levé nohy, pak měl právě problém s ovládáním jazyka a pysků (cca ty 2 měsíce, pak dobrý), pak pro změnu pravé nohy, no užije si. Ale vždycky stihne zregenerovat dřív, než ho postihne něco dalšího, takže celkově pořád chodí, nažere se a napije, i když jeden čas nemohl kousat granule. U mladé fenky by to mělo být rychlejší.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TAPINA: no je mlada, 2 roky, tak budem doufat.. a zkusim si zjistit neco o tom masirovani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam