• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CORNELA: známý měl právě na začátek předepsaný klid a asi po čtyřech týdnech nebo tak nějak dostal předepsané nějaké speciální cviky. A u psa mi tenkrát říkali, že to, že sám aktivně nebude cvičit se dá nahradit masáží.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Jazyk ne, ale pysky a čelisti. Ono je to ale z hlediska kliniky jedno.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZMYJKA: diky, to je dobry napad, poradim se s vetem, jdem tam v pondeli, chodime na hradek

    TAPINA: ok, zkusim to navrhnout, uvidime jak se na to budou tvarit.. zatim ma atb a becko
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Když máš podezření, jestli to nemohlo být z toho podchlazení, tak zkus zkonzultovat s veterinářem nasazení kortikoidů. Já bych je v tomhle případě dala. Pomáhají v situacích, kdy vznikne nějaký otok, který utlačí nerv, a ono by to z podchlazení mohlo takhle být. A když nepomůžou, tak v rozumné dávce při krátkodobém užívání neuškodí.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FREETEKK: a teda kamarád se s něčím podobným léčí už pů roku, nejdřív měl nařízený přísný klid a nějaké obstřiky a tak a teď právě má nařízené nějaké cvičení. Takže možná když nepomůže veterinární medicína, zkus zkonzultovat nějakého lidského neurologa a pak se s veterinážem poradit, jestli to jde zkusit u psa - já to tak občas dělám a už jsme tak přišly s vetkou i na postupy, které by nás jinak nenapadlo zkusit a zabraly.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZMYJKA: v podstate to odnesla spodni celist a jazyk, visi ji pysky a trci ven jazyk, nedovre tu spodni celist a ma pusu porad pootevrenou
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Náš pes válčí od loňského roku právě s nějakým tím stařeckým problémem, je mu 13 let a probíhá to u něj tak, že ho vždycky ze dne na den něco "škrábne", pak se z toho dva měsíce hrabe a zas mu přestane fungovat něco jiného. Nejdřív tahal levé nohy, pak měl právě problém s ovládáním jazyka a pysků (cca ty 2 měsíce, pak dobrý), pak pro změnu pravé nohy, no užije si. Ale vždycky stihne zregenerovat dřív, než ho postihne něco dalšího, takže celkově pořád chodí, nažere se a napije, i když jeden čas nemohl kousat granule. U mladé fenky by to mělo být rychlejší.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TAPINA: no je mlada, 2 roky, tak budem doufat.. a zkusim si zjistit neco o tom masirovani
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FREETEKK: tak to je pitomý, dědkovi jenom trochu klesalo víčko a občas slintal.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: No, mohlo by být. Obecně tyhle nervové problémy, pokud za nimi nestojí nádor, stařecká degenerace nervové tkáně, nebo něco takového, co postupně přichází a postupně se zhoršuje, tak se obvykle spraví. Ale regenerace nervových vláken trvá dlouho.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ZMYJKA: blby je prave to, ze ma taky castecne jazyk, takze se nenaji, nenapije
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TAPINA: bylo to samovolne, ze dne na den.. proc se zatim nevi, ale krev ma v poradku, takze vyloucili boreliozu a zanet toho nervu.. napadlo mne,jestli to nemuze byt tim, ze se ji v poslednich 14 dnech hazel venku tenisak, tak jestli se ten nerv nejak nepodchladil, jak mela v hube porad ten zmrzly tenisak
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FREETEKK: dá se to prý hlavně u mladších psů z části rozmasírovat a rozcvičit - ale chce to, aby ti někdo ukázal, jak na to... Uf, kdybych já si jenom vzpomněla, kde jsem na to narazila... Možná někdo, kdo dělá fyzioterapii u psů. Můj dědek měl ochrnutou jednu stranu a s tím už jsme teda nic nedělali, páč to bylo to nejmenší a jeho to netrápilo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Záleží na příčině. Jestli po úrazu, nebo samovolně vzniklé, jestli se ví proč. Léčit se to moc nedá, jen čekat na přirozenou regeneraci (a případně ji podporovat vitamíny skupiny B), a je to na dlouho, může to být i trvalé. To je odpověď, co?
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    Ahoj,setkal se někdy někdo s obrnou licniho nervů u psa?jak se to léčí a jak dlouho to může trvat?resp spíše jestli se to vůbec dá vyléčit nebo je to trvale?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIEGR: může byt klidně slabší epilepticky záchvat, ast je predisponovane plemeno...ale samozřejmě to může byt i něco jiného.
    ESL
    ESL --- ---
    SIEGR: Tohle se objevovalo u jednoho z našich kocourků. Jako nekontrolovatelný třas, připomíná to zimnici, ale zvířo je úplně v klidu, jako by se nechumelilo. Zatím mám dojem, že to spontánně vymizelo. Ale co to bylo, to netuším, nikde jsem to nekonzultovala.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    NE7RA: to neni ze sna..to vypada jinak....obcas se mu nohy tresou i kdyz treba sedi...Je to divny no..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    STHENO: právě že ne.. projevilo se to strasně rychle, včer aráno byl uplně v pohodě, otravoval, hrál si a když sme večer přijeli dom, tak se nemohl ani postavit, z ucha óbr hnis, když sem ho postavila na nohy, okamžitě upadl na tu stranu, na kterou i nahejbal hlavu a oči mu těkaly, nemohl moc vnímat..
    STHENO
    STHENO --- ---
    VERCA_ZABA: nekupala si ho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam