Dotaz na mistni veterinare:osmak degu.segra asi pred tydnem zacala tvrdit,ze kycha.nicmene kdykoliv k nemu prisel nekdo jinej a sedel u nej jakkoliv dlouho,nic nevidel,neslysel.amatersky poslech hrudniku neodhalil zadne chrasteni,nic.nicmene jsme nasadili preventivni kuru v podobe echinacey,kterou jsme driv davali i morcatum a potkanum kdyz byly nachlazeni.vse se zdalo v poradku,uz ani segra nic neslysela.az predevcirem si vsimla mama ze psika.vcera jsem prijela domu a osmak chrcel jak v poslednim tazeni.bublal a chrastil odevsad (nicmene zere,hryze porad vztekle do mrizi jako driv a cile beha).usoudila jsem,ze to nejspis bude velmi akutniho razu a donesla ho nasi mistni veterinarce, co se nam stara o psa (zdal se mi to akutni pripad,hlodavcare mame 20min.autem,ale nebyva tam cely tyden a nez by se mi povedlo se k nemu objednat a prijit, pac vecne operuje potkani nadory,osmak by asi chcip)sdelila jsem sve podezreni na zapal plic,vetka ho poslechla,rekla ze chrci pekne,pichla antibiotika,dala mi pro nej na doma ve strikacce k podani oralni cestou a sli jsme domu (jmeno antibiotik nevim).a ted.antibiotika ma na 7dni,pred chvilkou jsem dala druhou davku.akorat funi furt stejne,mozna mi prijde jste o malinko vic(ale nevin jestli to neni jen moje paranoidni
Domnenka)porad cile hryze do mrizi,hopka po kleci a pred chvili dostal mrkev a jal se ji hlodat.cukrovku na kterou osmaci trpi nema a podvyzivenej taky neni,takze nema stizene podminky k uzdraveni. Otazka zni. Kdy mam zacit propadat panice ze ty antibiotika nezabiraji a ze to tedy bude nejaka virova sracka,nebo jina breberka?pripadne jak dal postupovat?