• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    CORNELA: mmm..absence chlupu je velka skoda no... snad to nejak vyresi! ale diky vsem za rady!
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    CORNELA: jojo.. mas recht.. to by asi bolelo! to ja jen tak placla.. jiste, ze by se to doladilo jinak. beztak si myslim, ze kdyby hodil hlavou, tak by ani kolicek nedrzel.. nevim!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MAGDALENA: já bych se hlavně u RR bála čehokoliv, co může narušit okraje uší - oni dost trpěj na vaskulitidy... A jinak RR snad chlupy v uších nemaj, to je specialita chlupatějších psisek s jiným typem srsti (převážně ti, co jim roste srst i na mordě, tuším to souvisí s genem pro fousy a obočí).
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    MARTHA43: na ty kolicky bacha, at zkusi naplast. Ma hodne chlupu v usich? U nas to bohuzel musime trhat prubezne a pak cistime porad a obcas vetrame :)
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    ZMYJKA:
    ZMYJKA: super!! diky moc.. hned mu to napisu! s tim odvetravanim :D chlupaty je teda nema, to je fakt, ale prijdou mi dost priplacly na te hlavince.. ;) ale asi by ty kolicky stejne nevydrzel :D hahaha
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MARTHA43: teď jsem na to koukala a Clorexyderm zdá se obsahuje isoprypylalkohol, na který jsou občal psi přecitlivělí, takže bych možná zkusila ten Epi-Otic, jestli to nepomůže - v tom není.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MARTHA43: člověče odvětrávání jsme zkoušeli (u pudla to jde snáz :)) a žádný extra výsledky to nepřineslo. A RR zas ty uši nemaj chlupatý, tak by větrat +- měly. Co to chce je hodně to hlídat, když se pes někde vykoupe, to potom chce hned vyčistit, ale jinak myslím že přílišná péče škodí stejně jako zanedbání - to je jak s mikroflórou ženskýho těla, když to přeženeš s výplachama, taky to nedělá dobrotu :) - takže pokud tam není aktivní zánět, brzdila bych s tím čištěním. Jo a ať mrkne, jestli Clorexyderm neobsahuje alkohol, to někdy kůži taky dráždí - na ten je pro změnu fest alergickej můj druhej pudl :D.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    ZMYJKA: dekuju.. o te potravni alergii s veterinarem taky mluvili.. hypoalergenni krmivo mu dava. ja si prave myslim, ze jak ma ty usi priklopeny, tak mu moc nevetraj (coz je mozna u pudlice taky ne? ;)) tak jsem mu rikala, at mu je zkusi odvetravat... treba na par hodin denne ;) pricvaknout kolickem na pradlo... je to divny, ale byt to muj pes, zkusim to.. treba kdyz lezi nebo tak...za zkousku nic neda..
    kazdopadne dekuju za nazor.. uz jsem mu to poslala..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MARTHA43: nevím jak RR, ale moje pudlice je třeba na uši prostě trvale hodně citlivá (je jí už skoro 12 a táhne se to s ní od štěněte, kdy prodělala zánět) - čistím Epioticem, pokud nevyčistím každý týden, tvoří se jí tam hodně nahnědlého mazu a ať už má uši čisté nebo ne, když ji za ně třeba někdo nechtě zatáhne, hned kníká. Přitom veškeré stěry má čisté (žádné bakterie ani kvasinky), zánět tam nemá, kůži má klidnou - veterinářka říkala, že to může být lehká potravní alergie, ale nikdy jsme nepřišli na to na co, ale co vím, někteří pudlové maj prostě uši trvale citlivější (hlavně po zaléčených zánětech), tak je možné že RR to budou mít stejně - že prostě uši bude mít citlivější celý život. Může zkusit různá hypoalergenní krmiva, třeba to pomůže, nebo barf, ale jestli nemá v těch uších zarudlou kůži a trvale si je nedrásá a neklepe hlavou a nic mu v nich nebydlí (bakterie, kdvasinky), tak bych možná naopak snížila intenzitu čištění a smířila se s tím, že bude patřit ke psům, pro které pořádné podrbání za ušima holt nebude.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Zdravim, mela bych dotaz - kamarad ma Rhodeskeho ridgebacka, ktery trpi na zanety v usich, cisti mu je 3x tydne Clorexydermem, ale pry to nezabira... cisty je prej ma, ale je videt, ze ho to boli, ze trpi... zajimalo by me, jestli nekdo nemate zkusenost primo s touhle rasou a s timto problemem.. nejakou radu na jiny lek apod. Predem moc dekuju.... (ja tuhle rasu moc neznam, ale pry jsou to dost alergici, mimo to ma samozrejme dysplazii kycelnich kloubu, ale vet rekl, ze s operaci je sance ani ne 50%, ze by to bylo lepsi, tak davaji nejake prasky na tlumeni bolesti a vitaminy....)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: poučení pro příště :)
    (sem dokonce podezřívala ten peroxid, jestli není prošlej třeba, tak jsem si lízla a málem jsem vrhla já :D)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Ono taky může hrát roli, že když se to dává po jednotlivých lžičkách, tak to stíhá vyšumět. Když se to dá stříkačkou najednou, tak je to docela hukot :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: no šak, a lžička má tuším 5 ml. Takže 6-7 kilovému psovi by mohly tři lžičky vcelku stačit - Lokimu stačí krásně a to je těžší než Ovce. A Ovce dostala šest (3 a po asi 10 minutách další tři) a nic. Přitom normálně blejt umí, když sežere něco, co se jí nezdá třeba.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: No, standardní dávka na vyblití je 2 - 3 ml/kg a v případě potřeby poloviční dávku po 10 minutách, ono se to nezdá, ale musí se toho dát docela dost.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mám nějakou megarezistentní Ovci :/ Psiska venku ojídaly něco, co mi přišlo podezřelé (ne moc, ale v poslední době jeden neví), tak jsem se rozhodla, že to doma povinně vyblejou. Mladej hodil vzorně šavli po třetí lžičce peroxidu, ale Ovce vzdorovala šest lžiček peroxidu, polívkovou lžíci hořčice i několik lžiček slané vody. Nakonec pomohlo až narvat jí prst téměř do žaludku, pak se konečně vyblila. Nechápu.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: aha, tak asi neexistuje, myslela jsem, jestli se na to nekdo treba nezameruje... diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Nejsem si jistá, jestli vůbec existuje specialista na psí uši, v životě jsem o nikom takovém neslyšela.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nevíte náhodou, jestli není v Praze nějaký veterinář specialista na psí uši?
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Děkuji všem za radu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKMA: Spíš promazávat, klidně indulonou na ruce. Touhle dobou to bude nejspíš podrážděné od sněhu a soli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam