• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SATHIK: To bude značka od značky různé, chce to porovnat složení.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    TAPINA: Díky, chondroprotektiva řeším zvlášt už pár let, ale s tou ochranou ledvin toho asi moc nenadělám nebo k tomu můžu nějak přispět? Kolik asi dělá ten snížený obsah proteinů?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SATHIK: V zásadě ne, dokud je pes aktivní a nemá sklon přibírat. Rozdíl je jen ve sníženém obsahu tuků a někdy i proteinů (ochrana ledvin). Některé lepší značky mají v seniorských zakomponovaná chondroprotektiva, ale to se dá řešit samostatně.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Procházela jsem si nějaké články, ale odpověď jsem stejně nenašla.. Je nějaký rozumný důvod pro přechod na seniorské granule? Pokud pominu, že někteří starší psi potřebují dietnější složení, aby nepřibírali.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    VAMPY: diky za info. Mela jsem krecka se zapalem plic a docela jsem na vas myslela.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    MAGDALENA: Dostal novy antibiotika(uz treti)borgal davkovani 0,03ml 2xdenne.ma je treti den a opet to vypada ze se zacina lepsit.chut k jidlu neztratil zatim a je aktivni(coz se divim vzhledem k tomu jaky sracky bere)ten borgal nevim jak dlouho bude brat.v nedeli jdem na kontrolu(uz asi 150,to zvire je mimentalne nejdrazsi osmak na svete).tak doufam ze se to po tydnu zase nezlomi a nezacne se zahadne horsit jak pred tim.nehlede na to,ze je tezsi a tezsi to do nej vpravit.nenavidi me a jestli se nekdy pred tim nechal pohladit,tak ted uz ani omylem.ma stres i kdyz mu jdu vymenit zradlo...
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    VAMPY: jak mu je?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    VAMPY: a nechces zkusit dalsiho veterinare? Nechci krivdit tve doktorce a nevyznam se v tom, ale druhy nazor snad nicemu neuskodi.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    TAPINA: Hm hm,takze ho necham asi do toho 10.3.a pak normalne pujdem k ty doktorce...jinak to jeho chrchlani prestalo stagnovat a zacalo se to i navzdory tem antibiotikum docela horsit(jinak furt zere,pije,jen vic odpociva).tak mozna premyslim ze tam s nim skocim znovu jeste driv nez toho desatyho.jenze kdyz jsem cetla ty vase reakce tak s tim asi stejne nic neudela,takze cas je mozna lepsi pomocnik nez ho zase tahat na veterinu...nebo co myslite?
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    VERCA_ZABA: diky moc... uz jsem mu to preposlala! a mas fakt pravdu s tim.. logicky, vid.. ze to pak neciti tu bolest a vlastne si jde sam az do extremu a to bohuzel nevedomky!! to je mazec! fakt dekuju!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MARTHA43: jinak k tý dysplazii - můj arnošt ji mám taky, čtyřkovou na obou kyčlích - operace mi přijde zbytečná - v dnešní době stojí cca 60k (to nemám) a právě je tam ta malá šance, že se to ujme.. ale spíš k těm práškům - co jsem se bavla s vetama, tak je lepší nedávat prášky proti bolesti, protože ten pes pak lítá venku jak vyšinutej a vlastně necítí, že už ho ty nohy bolí a neodpočine si.. dle mýho, je lepší dávat jenom vitaminy na klouby, mít psa osvalenýho, hodně plavat a ten pes sám pozná, kdy ho to bolí (u nás např. arnošt lítá lítá a když ho to začne bolet, tak sám přestane, začne posedávat atd..)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: Ono kdyby to nebylo infekční, tak to může být třeba od srdce, ale tady je u osmáka fakt problém něco zdiagnostikovat i léčit. EKG mu nenatočíš, na rentgenu asi u takhle malýho srdce rozdíl vidět nebude, a když, stejně nejsou léky, které by se na něj daly nadávkovat. Takže ono to bohužel obvykle probíhá tímhle způsobem - antibiotika, delší antibiotika, a když nezabere nic, tak bohužel.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: nemývaj osmáci polypy? (vůbec netuším, jenom mě to tak napadlo, jestli jsou plíce čistý). A nedá se jim stříkat něco do nosu na lokální léčbu nosní sliznice třeba? (já měla vždycky jen pískomily a morčata a veterináře, co to s léčbou moc nepřeháněl, navíc u morčat to bývalo rychlý).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAMELLA: přesně to jsem nechtěla slyšet...

    takže buď se ten zápal plic minule nedoléčil a ta breberka kvůli který chrchlá je resistentní a nejspíš mu nic nepomůže, nebo léčíme něco jinýho co neni bakteriální, ale virový (je fakt, že na plicích nic neslyšela) a nebo si zlomil nosní přepážku a nemůže dejchat (to je ale blbost, nicméně nic lepšího mě nenapadlo :-D)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VAMPY: enrofloxacin je v podstatě to nejsilnější (a taky skoro jediný) antibiotikum, co může dostat.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    tak opět dotaz s osmákem. Před asi dvěma měsíci, možná víc jsem sem psala o osmákovi co měl zápal plic. Dobral antibiotika, vypadal vyléčeně, jenže za cca tři týdny začal zase vydávat bublavý zvuky, jako když má rýmu a bublá to ven a trochu kýchat. Objednala jsem se k osmáčí doktorce a došla tam. Ta ho poslechla, řekla že na plicích nic neslyší, ale že tedy slyší že se mu přitom nedýchá dobře, stejně jako já. Napsala mu znova antibiotika na 14 dní (baytril 2x denně 0,1 ml peroárlně)a že za týden na kontrolu. Osmák přestal trochu bublat, ale pořád kýchal, občas zabulbal, ale už to nemělo tu zhoršující se tendenci. spíš mírně zlepšující, ale nezlepšovalo se to tak výrazně a po velkých skocích jako u těch původních antibiotik. Dnes po týdnu jsme šli na tu kontrolu. Říkala jsem že pořád kýchá, ale že se mi jinak zdá poslechově lepší. řekla že nic neslyší, už ani to bublání u nosu jako minulý týden a že je to dobrý, ale že u ještě prodlouží dávku na tři týdny a 10. 3. se opět máme přijít ukázat. Teď jsem mu dávala večerní dávku antibiotik a všimla jsem si, že si u veterinářky nebublal, ale že jinak celkem slušně bublá při vysoké námaze(zvládl mi utýct trošku a jak utíkal bylo slyšet, že hodně lape po dechu). Když jsem ho hodila zpátky do klece, kterou má teď malou, marodní, tak tam toho nemůže nic moc dělat, tak ztichl a zase jen občas pšíkne, žádný bublání. Bojím se, že to neustoupí ani po těch třech týdnech, protože si říkám že po týdnu antibiotik už by tedy krom bublání mohl i přestat kýchat. Otázka zní: Tuší někdo jaký by mohl být další postup v případě že to nezabere? Jak a čím bych ho mohla ještě podpořit (ještě k tomu užívá jednou denně 0,1 ml imunoglukan na podporu imunity) a je to vůbec k něčemu abych do něj ještě něco rvala na podporu? Jakou mají tato antibiotika účinnost(je možné že je takhle pomalé zlepšování až stagnace u těchto antibiotik při tomto dávkování normální a zybtečně se znepokojuji?). Je mu cca 5 let, takže si říkám, že by nemusel ještě umřít. Kor když už mě za poslední dva měsíce stál asi 1500 na veterinářích:-)
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    CORNELA: mmm..absence chlupu je velka skoda no... snad to nejak vyresi! ale diky vsem za rady!
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    CORNELA: jojo.. mas recht.. to by asi bolelo! to ja jen tak placla.. jiste, ze by se to doladilo jinak. beztak si myslim, ze kdyby hodil hlavou, tak by ani kolicek nedrzel.. nevim!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MAGDALENA: já bych se hlavně u RR bála čehokoliv, co může narušit okraje uší - oni dost trpěj na vaskulitidy... A jinak RR snad chlupy v uších nemaj, to je specialita chlupatějších psisek s jiným typem srsti (převážně ti, co jim roste srst i na mordě, tuším to souvisí s genem pro fousy a obočí).
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    MARTHA43: na ty kolicky bacha, at zkusi naplast. Ma hodne chlupu v usich? U nas to bohuzel musime trhat prubezne a pak cistime porad a obcas vetrame :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam