• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: To vypadá fakt na dehydrataci, i když je to divný. Takový stav bývá při zvracení nebo průjmu. Každopádně by to měl pro jistotu někdo vidět.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: sliznice je lepkava, pes je triletej. Aktualne ma teda taky hodne rozjetej exem na vsech packach vykousanej na maso..kdyby to mohlo souviset.. vodu asi pije..doma mizi, ale od ty doby, co je mam na barfu, tak moc nepijou..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Jak u kterýho psa. Běžně dehydratace, ale třeba starší psi mají sníženou kožní elasticitu a má to taky tenhle efekt. Když odhrneš pysk a sáhneš na sliznici, je vlhká a slizká, nebo suchá a lepkavá?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Dehydratace u zvířat - Chovatelka.cz
    http://www.chovatelka.cz/clanek/dehydratace-u-zvirat
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    NICKIE: napada me dehydratace?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    prosim co muze znamenat, kdyz vezmu psa za kuzi na krku a pustim a kuze zustane vytazena a zatahuje se pomalu... jako bych zmackala papir... ?? mam to resit, nebo je to normalni?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CORNELA: tak náš to měl na nose, na ten by ponožka nešla :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    kdybyste nekdo potreboval tenhle limec, nepouzitej, jenom vyzkousenej cca na 3 sekundy, abychom zjistili, ze pro Bibi je to neco, jako bychom ji na krk privazali zaves s petardama
    Límec ochranný nafukovací BooBooLoon M 30-46cm : GRANULKY.CZ - krmivo (granule) a chovatelské potřeby pro psy, kočky a koně - Olomouc
    http://www.granulky.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=8038
    na cene se dohodneme
    GIO
    GIO --- ---
    KREMZINA: ja mam kocku po podobne operaci, ma odstranenu celou mlecnou listu pro jistotu..neboj,bude to dobry, nechte udelat predoperacni vysetreni srdicka a urcite to zvladne.
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    TAPINA: Asi jsem to nechtěla slyšet, ale chápu a řešit budu hned. Díky za odborné rady.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: dobre, dekuju za odpoved, oni mi k tomu rekli v podstate to samy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: To teda nesetkala. Prokrvený bývají střeva při zánětu, ale to by se projevilo průjmem. Když nemá problémy, tak bych to neřešila, kdo ví, kolik psů to má a nikdy se na to nepřijde, protože se neotevřou.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Dotaz asi hlavne pro Tapinu... po kastraci mi veti nasadili brouka do hlavy. Rekli mi, ze Bibi ma cerveny streva, hodne prokrveny a ma na nich zvenku jakoby vyrustky, ze to nikdy nevideli. Ptali se, jestli ma zazivaci problemy, coz nema vubec, prujem mela tak 3x za dobu, co ji mam. A na zacpy taky netrpi. Doted jsem si myslela, ze je to proste normalni zdravej pes...
    Nesetkal jste se s tim nekdo?
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    SIMCIIQ: na otok je dobrá heparinová mast. Po namazǎní zmizel otok do druhého dne. Prodává se normálně v lékárně
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: to mi připomíná, když jsme s vetem zkoušeli dát potkanovi límec, aby si nevyrval stehy :D Sem se když jsme dostali zpátky potkana se zašitým nosem přeptala, jestli by k němu nebyl límec. No a vet povídal že jo, že ho vlastně má, ale nikdy to na hlodavce nezkoušel, tak ať to vyzkouším a poreferuju. No nešlo to, potkan z toho měl takový psotník, že by se snad umlátil, takže jsme nakonec límec vzdali a jenom hlídali a dopovali nějakejma oblbovákama.

    Ale stejně preferuju, když mi vet dá kompletní informace a nechá na mně, abych to zkusila - třeba psovi jsem naraženou tlapu chladila a držel.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIMCIIQ: přes hodně vrstev, aby ji to fakt nemrazilo, jde jen o mírný chlazení - a nejlíp přes něco měkkého (šála třeba), aby jí ten tvrdý led na to netlačil, asi to má dost bolestivé.

    Jinak ono na pohmat se dá poznat, jestli je to otok nebo ne, takže asi v klidu. A pokud tam nikde nemá nalezitelnou ránu, tak už vůbec.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIMCIIQ: No a to je ten důvod, proč to nikdo většinou nedoporučuje :o)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    jen to ohmatal..
    teda jak to tomu psovi ledovat, ji se to nelibi
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: já právě taky doufám, že udělal, jenom mě trošku zneklidnil ten popis průběhu vyšetření, jinak bych se ani neozývala. Ale zas jestli je to zkušený profík, tak to třeba prohmátl a hned věděl a nebylo čím se zdržovat, no.

    Vidíš, to sem ani nevěděla, že to není převážně krev, když jsme to vypouštěli hafákům, bylo to červený :) A měla jsem pak vždycky psa "s mašličkou" :) Nejvtipnější to měla jednou Ovce, ta měla fakt velkou kapsu na boku, takže drén jí vedl prakticky přes celý bok - vypadalo to fakt úchylně :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    jdu ji to teda ledovat, to mi vet ani nerekl, ach jo nejakej debil asi :( jdu to prozkoumat a budu s ni dneska spat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam