• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    jinak mas stoprocentni pravdu no
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: rana brezost se slusnym vetem(pred 28. dnem nebo kolikatym) vubec neurcuje, protoze to je hadani z kristalove koule,)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Plody bývají nezaměnitelné, když už je i srdíčko, je to jasné, ale třeba plodový váček v rané březosti se s pyometrou nebo mukometrou zaměnit dá. Druhá věc je, že určit to jako březost u staré a viditelně nemocné kočky chce hodně velkého optimistu.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: tak snad "tehotenstvi" odhali ne? pokud nevidi jasne plody, prip. srdicko, nema vubec co placat o nejake brezosti (abychom se teda dobrali k spravne temrinologii )
    GIO
    GIO --- ---
    ono, uprimne, vet, ktery ti rek, ze je tehotna, mi taky prijde desne spolehlivy.. upalovala bych milovymi kroky jinam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Je. Otázka je, co je příčinou.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    TAPINA: děkuju, zkusím se ho na to zeptat, jdeme k němu zítra
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Aha, a nebo ten zánět, jestli "něco" v děloze viděl. Mělo by to jít poznat, ale jsou přístroje různé kvality a ne vždycky je to dobře vidět.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    TAPINA: sono jí veterinář dělal a tvrdil,že je těhotná (což prostě možné není),takže je dost možné, že má nějaký nádor
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Sono na stav dělohy jí někdo dělal? Já když vidím 14letá nekastrovaná, tak bych uvažovala i tímhle směrem, záněty dělohy u koček nemívají tak typický průběh, jako u fen.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    LANTHAL: no,tak to moc neodpovídá průběhu. Díky za odkaz
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MYSKAZBRISKA: já tomu popisu moc nerozumím, zkus si přečíst třeba tohle: http://www.kocky-online.cz/clanky/fip-infekcni-peritonitida-kocek možná tam najdeš odpověď ...
    Tedy k tvojí poslední otázce, zda vysadit antibiotika - já bych to nedělala, ony nejspíš nejsou příčinou toho, proč kočka nežere.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    LANTHAL: měla tekutinu na břiše,ale už několik let, veterinář jí tu tekutinu odebral,ale nic nenašel
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MYSKAZBRISKA: myslím, že v tomhe ti nikdo na dálku neporadí ... obávám se, že nic jako chronická forma Fib (ani FIP) neexistuje, natož aby se z toho někdo vyléčil. Má tekutinu v břiše nebo na plicích? Antibiotika by jí chuť k jídlu ubírat neměla, je to spíš tím, že je jí prostě hůř (nikoliv z antibiotik). Každopádně pokud tvoje kočka už ani nepije ani nežere (a není denně na kapačkách), tak nějaký týden na pokusy už bohužel nemá.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit s nemocnou kočkou. Je to nekastrovaná, zcela bytová, 14-letá kočka,kterou jsme našli jako malou u popelnic. Nikdy neměla koťata. Za život se párkrát léčila jen s nachlazeními nebo střevními nemocemi. Před asi třemi týdny začala čím dál tím méně jíst a pít,ale na záchod chodí stále a i se stará o srst, hraje si, ale je víc unavená a hodně spí. Byli jsme u veterináře, ten jí odebíral krev a tekutinu z břicha a posílal to na testy. Nic z nich nevyšlo,jen že má asi zánět. Tak jí nasadil antibiotika. Vůbec se to po nich nezlepšilo,spíš začala trpět větším nechutenstvím. Současně s antb. jsme zkoušeli i různé druhy jídel (RC Exigent, vitamínové pasty, rybí a kuřecí maso..),ale většinou si jenom kousla a pak to nechala. Navíc prášky,co dostávala částečně vyslintávala. Veterinář jí dal pár injekcí antibiotik,které mají být na více dnů a pak že jí máme začít dávat prášek Enroxil Flavour 50mg. Prášky bere asi od pondělí, ale přestala úplně jíst a pít. Na záchod stále chodí,ale nevím,jestli to není tím,že jí ten prášek vstřikujeme do tlamy rozmačkaný ve vodě. Stále se o sebe i stará a reaguje na nás normálně,jen je více unavená. Veterinář vyslovil názor,že by to mohla být chronická forma Fib (něco podobného totiž prodělala minulé jaro,ale za týden se z toho vyléčila).
    Přijde mi,že s těma prášky se její stav spíš zhoršuje (už nejí a ani nepije). Nevím,jestli by nebylo lepší je vysadit a třeba týden počkat,jestli se to samo nezlepší?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KREMZINA: jo, je to tak, pri harani se ve fene bourej hormony a ty krmej nadory (velmi laicky receno:)) ), kamosky cuba taky zacinala s malickou boulickou na mlecny liste.. a pak se z ni behem nekolika malo harani udelalo neco velikosti tenisaku. Mezi haranim byl vzdy klid, rostlo to jen pri nem.

    Vsak neboj, operaci zvladne ok a bude mit klid na zbytek dlouhatanskyho zivota:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KREMZINA: No vidíš, a bude rovnou vyřešené i riziko zánětu dělohy, cukrovky a podobných "radostí".
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    Tak a je to. Včera vzali naší dámě krev a udělali předoperační vyšetření. V úterý jde na operaci, vezmou jí pro jistotu celou mléčnou žlázu a asi i ten prsník vedle a zároveň ji vykastrují. Prý by každá další říje (???) mohla způsobit podobný problém. No jsem si 12 let libovala, jaké mám štěstí na zdravého psa ač malé rasy a stejně se operaci nevyhneme. Děkuji všem za rady, popostrčily jste mě k řešení.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    jen hlasim, ze po dvou dnech maje otok slezl :) tak super!!
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: jasne, tak zvraceni ani prujem ani nic takovyho...jako je posledni tyden nejakej linej, ale to je i druha cuba..pricitala jsem to jarni unave... ach jo.. tak asi nekam zajdem.. jinak tu kuzi ma na krku vsude hodne volnou..vesel by se do ni dalsi pes, tak jestli to nemuze bejt tim..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam