• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit s nemocnou kočkou. Je to nekastrovaná, zcela bytová, 14-letá kočka,kterou jsme našli jako malou u popelnic. Nikdy neměla koťata. Za život se párkrát léčila jen s nachlazeními nebo střevními nemocemi. Před asi třemi týdny začala čím dál tím méně jíst a pít,ale na záchod chodí stále a i se stará o srst, hraje si, ale je víc unavená a hodně spí. Byli jsme u veterináře, ten jí odebíral krev a tekutinu z břicha a posílal to na testy. Nic z nich nevyšlo,jen že má asi zánět. Tak jí nasadil antibiotika. Vůbec se to po nich nezlepšilo,spíš začala trpět větším nechutenstvím. Současně s antb. jsme zkoušeli i různé druhy jídel (RC Exigent, vitamínové pasty, rybí a kuřecí maso..),ale většinou si jenom kousla a pak to nechala. Navíc prášky,co dostávala částečně vyslintávala. Veterinář jí dal pár injekcí antibiotik,které mají být na více dnů a pak že jí máme začít dávat prášek Enroxil Flavour 50mg. Prášky bere asi od pondělí, ale přestala úplně jíst a pít. Na záchod stále chodí,ale nevím,jestli to není tím,že jí ten prášek vstřikujeme do tlamy rozmačkaný ve vodě. Stále se o sebe i stará a reaguje na nás normálně,jen je více unavená. Veterinář vyslovil názor,že by to mohla být chronická forma Fib (něco podobného totiž prodělala minulé jaro,ale za týden se z toho vyléčila).
    Přijde mi,že s těma prášky se její stav spíš zhoršuje (už nejí a ani nepije). Nevím,jestli by nebylo lepší je vysadit a třeba týden počkat,jestli se to samo nezlepší?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KREMZINA: jo, je to tak, pri harani se ve fene bourej hormony a ty krmej nadory (velmi laicky receno:)) ), kamosky cuba taky zacinala s malickou boulickou na mlecny liste.. a pak se z ni behem nekolika malo harani udelalo neco velikosti tenisaku. Mezi haranim byl vzdy klid, rostlo to jen pri nem.

    Vsak neboj, operaci zvladne ok a bude mit klid na zbytek dlouhatanskyho zivota:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KREMZINA: No vidíš, a bude rovnou vyřešené i riziko zánětu dělohy, cukrovky a podobných "radostí".
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    Tak a je to. Včera vzali naší dámě krev a udělali předoperační vyšetření. V úterý jde na operaci, vezmou jí pro jistotu celou mléčnou žlázu a asi i ten prsník vedle a zároveň ji vykastrují. Prý by každá další říje (???) mohla způsobit podobný problém. No jsem si 12 let libovala, jaké mám štěstí na zdravého psa ač malé rasy a stejně se operaci nevyhneme. Děkuji všem za rady, popostrčily jste mě k řešení.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    jen hlasim, ze po dvou dnech maje otok slezl :) tak super!!
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: jasne, tak zvraceni ani prujem ani nic takovyho...jako je posledni tyden nejakej linej, ale to je i druha cuba..pricitala jsem to jarni unave... ach jo.. tak asi nekam zajdem.. jinak tu kuzi ma na krku vsude hodne volnou..vesel by se do ni dalsi pes, tak jestli to nemuze bejt tim..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: To vypadá fakt na dehydrataci, i když je to divný. Takový stav bývá při zvracení nebo průjmu. Každopádně by to měl pro jistotu někdo vidět.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: sliznice je lepkava, pes je triletej. Aktualne ma teda taky hodne rozjetej exem na vsech packach vykousanej na maso..kdyby to mohlo souviset.. vodu asi pije..doma mizi, ale od ty doby, co je mam na barfu, tak moc nepijou..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Jak u kterýho psa. Běžně dehydratace, ale třeba starší psi mají sníženou kožní elasticitu a má to taky tenhle efekt. Když odhrneš pysk a sáhneš na sliznici, je vlhká a slizká, nebo suchá a lepkavá?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Dehydratace u zvířat - Chovatelka.cz
    http://www.chovatelka.cz/clanek/dehydratace-u-zvirat
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    NICKIE: napada me dehydratace?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    prosim co muze znamenat, kdyz vezmu psa za kuzi na krku a pustim a kuze zustane vytazena a zatahuje se pomalu... jako bych zmackala papir... ?? mam to resit, nebo je to normalni?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CORNELA: tak náš to měl na nose, na ten by ponožka nešla :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    kdybyste nekdo potreboval tenhle limec, nepouzitej, jenom vyzkousenej cca na 3 sekundy, abychom zjistili, ze pro Bibi je to neco, jako bychom ji na krk privazali zaves s petardama
    Límec ochranný nafukovací BooBooLoon M 30-46cm : GRANULKY.CZ - krmivo (granule) a chovatelské potřeby pro psy, kočky a koně - Olomouc
    http://www.granulky.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=8038
    na cene se dohodneme
    GIO
    GIO --- ---
    KREMZINA: ja mam kocku po podobne operaci, ma odstranenu celou mlecnou listu pro jistotu..neboj,bude to dobry, nechte udelat predoperacni vysetreni srdicka a urcite to zvladne.
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    TAPINA: Asi jsem to nechtěla slyšet, ale chápu a řešit budu hned. Díky za odborné rady.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: dobre, dekuju za odpoved, oni mi k tomu rekli v podstate to samy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: To teda nesetkala. Prokrvený bývají střeva při zánětu, ale to by se projevilo průjmem. Když nemá problémy, tak bych to neřešila, kdo ví, kolik psů to má a nikdy se na to nepřijde, protože se neotevřou.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Dotaz asi hlavne pro Tapinu... po kastraci mi veti nasadili brouka do hlavy. Rekli mi, ze Bibi ma cerveny streva, hodne prokrveny a ma na nich zvenku jakoby vyrustky, ze to nikdy nevideli. Ptali se, jestli ma zazivaci problemy, coz nema vubec, prujem mela tak 3x za dobu, co ji mam. A na zacpy taky netrpi. Doted jsem si myslela, ze je to proste normalni zdravej pes...
    Nesetkal jste se s tim nekdo?
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    SIMCIIQ: na otok je dobrá heparinová mast. Po namazǎní zmizel otok do druhého dne. Prodává se normálně v lékárně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam