• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    COQUINE: A co za atb to je?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ahoj, mam jeden rychly dotaz tykajici se ATB. cica rano snedla jak svoji porci ATB, tak i kocourovu (ona 0,7 ml, on 1ml). zacali je brat min. ctvrtek vecer, tudiz dnes rano 7 dni. parkrat ale zlobili a nevzali si celou davku; radeji bychom, aby jeste dnes vecer meli naposled ATB. nepredavkujeme tim cicu? diky :)
    GIO
    GIO --- ---
    jinak mas stoprocentni pravdu no
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: rana brezost se slusnym vetem(pred 28. dnem nebo kolikatym) vubec neurcuje, protoze to je hadani z kristalove koule,)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Plody bývají nezaměnitelné, když už je i srdíčko, je to jasné, ale třeba plodový váček v rané březosti se s pyometrou nebo mukometrou zaměnit dá. Druhá věc je, že určit to jako březost u staré a viditelně nemocné kočky chce hodně velkého optimistu.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: tak snad "tehotenstvi" odhali ne? pokud nevidi jasne plody, prip. srdicko, nema vubec co placat o nejake brezosti (abychom se teda dobrali k spravne temrinologii )
    GIO
    GIO --- ---
    ono, uprimne, vet, ktery ti rek, ze je tehotna, mi taky prijde desne spolehlivy.. upalovala bych milovymi kroky jinam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Je. Otázka je, co je příčinou.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    TAPINA: děkuju, zkusím se ho na to zeptat, jdeme k němu zítra
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Aha, a nebo ten zánět, jestli "něco" v děloze viděl. Mělo by to jít poznat, ale jsou přístroje různé kvality a ne vždycky je to dobře vidět.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    TAPINA: sono jí veterinář dělal a tvrdil,že je těhotná (což prostě možné není),takže je dost možné, že má nějaký nádor
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Sono na stav dělohy jí někdo dělal? Já když vidím 14letá nekastrovaná, tak bych uvažovala i tímhle směrem, záněty dělohy u koček nemívají tak typický průběh, jako u fen.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    LANTHAL: no,tak to moc neodpovídá průběhu. Díky za odkaz
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MYSKAZBRISKA: já tomu popisu moc nerozumím, zkus si přečíst třeba tohle: http://www.kocky-online.cz/clanky/fip-infekcni-peritonitida-kocek možná tam najdeš odpověď ...
    Tedy k tvojí poslední otázce, zda vysadit antibiotika - já bych to nedělala, ony nejspíš nejsou příčinou toho, proč kočka nežere.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    LANTHAL: měla tekutinu na břiše,ale už několik let, veterinář jí tu tekutinu odebral,ale nic nenašel
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MYSKAZBRISKA: myslím, že v tomhe ti nikdo na dálku neporadí ... obávám se, že nic jako chronická forma Fib (ani FIP) neexistuje, natož aby se z toho někdo vyléčil. Má tekutinu v břiše nebo na plicích? Antibiotika by jí chuť k jídlu ubírat neměla, je to spíš tím, že je jí prostě hůř (nikoliv z antibiotik). Každopádně pokud tvoje kočka už ani nepije ani nežere (a není denně na kapačkách), tak nějaký týden na pokusy už bohužel nemá.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit s nemocnou kočkou. Je to nekastrovaná, zcela bytová, 14-letá kočka,kterou jsme našli jako malou u popelnic. Nikdy neměla koťata. Za život se párkrát léčila jen s nachlazeními nebo střevními nemocemi. Před asi třemi týdny začala čím dál tím méně jíst a pít,ale na záchod chodí stále a i se stará o srst, hraje si, ale je víc unavená a hodně spí. Byli jsme u veterináře, ten jí odebíral krev a tekutinu z břicha a posílal to na testy. Nic z nich nevyšlo,jen že má asi zánět. Tak jí nasadil antibiotika. Vůbec se to po nich nezlepšilo,spíš začala trpět větším nechutenstvím. Současně s antb. jsme zkoušeli i různé druhy jídel (RC Exigent, vitamínové pasty, rybí a kuřecí maso..),ale většinou si jenom kousla a pak to nechala. Navíc prášky,co dostávala částečně vyslintávala. Veterinář jí dal pár injekcí antibiotik,které mají být na více dnů a pak že jí máme začít dávat prášek Enroxil Flavour 50mg. Prášky bere asi od pondělí, ale přestala úplně jíst a pít. Na záchod stále chodí,ale nevím,jestli to není tím,že jí ten prášek vstřikujeme do tlamy rozmačkaný ve vodě. Stále se o sebe i stará a reaguje na nás normálně,jen je více unavená. Veterinář vyslovil názor,že by to mohla být chronická forma Fib (něco podobného totiž prodělala minulé jaro,ale za týden se z toho vyléčila).
    Přijde mi,že s těma prášky se její stav spíš zhoršuje (už nejí a ani nepije). Nevím,jestli by nebylo lepší je vysadit a třeba týden počkat,jestli se to samo nezlepší?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KREMZINA: jo, je to tak, pri harani se ve fene bourej hormony a ty krmej nadory (velmi laicky receno:)) ), kamosky cuba taky zacinala s malickou boulickou na mlecny liste.. a pak se z ni behem nekolika malo harani udelalo neco velikosti tenisaku. Mezi haranim byl vzdy klid, rostlo to jen pri nem.

    Vsak neboj, operaci zvladne ok a bude mit klid na zbytek dlouhatanskyho zivota:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KREMZINA: No vidíš, a bude rovnou vyřešené i riziko zánětu dělohy, cukrovky a podobných "radostí".
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    Tak a je to. Včera vzali naší dámě krev a udělali předoperační vyšetření. V úterý jde na operaci, vezmou jí pro jistotu celou mléčnou žlázu a asi i ten prsník vedle a zároveň ji vykastrují. Prý by každá další říje (???) mohla způsobit podobný problém. No jsem si 12 let libovala, jaké mám štěstí na zdravého psa ač malé rasy a stejně se operaci nevyhneme. Děkuji všem za rady, popostrčily jste mě k řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam