• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Moje zkušenosti jsou teda spíš takové, že když už pes vezme čáru, nemá smysl na něj řvát cokoliv, a spíš je to kontraproduktivní, protože neposlechne a zapamatuje si, že tenkrát neposlechl a on svět nespadl. Mně se osvědčilo mít oči na stopkách a předvídat situace, kde by tu čáru mohl chtít vzít, zareagovat PŘEDEM, dokud je ještě na příjmu a nějak ho namotivovat (pamlsky, hračky), připnout na vodítko a pustit zase až v bezpečném prostoru. A přivolávat zásadně tehdy, když je aspoň jakás takás šance, že vnímá. Jinak je lepší si pro něj radši dojít a beze slova odlovit.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    GRACIIJKA: Já bych to viděla na začátek puberty. Na pejsky sice nejsem odborník, ale podle toho, co nám říkali na cvičáku, je to v tomhle věku tak nějak normální. Náš pes je sice starší, ale dělá podobné věci, protože je útulkový a původně žil se starší paní, takže se učí hrát až teď (v nějakých cca. 4 letech). Ideálním řešením je dlouhý vodítko. Já mám 15m a je to perfektní záležitost. Pes má volnost a při tom ho mám pořád pod kontrolou. Jinak dle informací na cvičáku, pokud pes vezme čáru, nemá se přivolávat "ke mně" (nebo "k noze"), ale má se na něj řvát "sedni" nebo "lehni". Tak by se měl alespoň zastavit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GRACIIJKA: Hárat už může, ale to bys asi poznala, minimálně by měla výtok (i když může být poprvé slabý). Spíš se přiláním k té pubertě.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Ahoj potřebuju radu. Není to žádná nemoc či zdravotní problém, ale určitě mi tu zkušenější poradí.
    Jsem nováčkem mezi pejskaři. Nikdy jsem psa neměla a ani mít nechtěla...nicméně přítel si ho prosadil. Teď k problému. Feně je cca půl roku. Máme jí přes inzerát od sociálně slabších, takže nevíme přesné datum narození a není moc socializovaná. U nás je od půlky prosince. Ač nejsem 100% pejskař problémy spolu nemáme, poslouchá mě. Aspoň do dneška jsem si to teda myslela, na zavolání vždycky hned přišla. Protože se celkem bojí lidí a má hrůzu z dětí drží se nás na procházkách jak klíště. Nicméně včerejškem začalo bezdůvodné utíkání během procházky. Přítel jí včera naháněl půl hodiny po parku. Nic jí nevyděsilo, nebyli v okolí jiní lidé a ona nabrala čáru neviděla, neslyšela. Na volání k noze nereagovala, člověk si pro ní musel dojít a dohonit jí. Dnes mi to udělala dvakrát. Po prvním útěku jsem si jí dala na vodítko a za pár minut jí zkusila zas pustit. Chovala se normálně, hrála si se psy. Po cca čtvrt hodině jsme se od ostatních pejskařů odpojily a šly směrem domů. Po chvíli se zas sebrala a běžela pryč. Našla jsem jí u skupiny pejskařů a opět si pro ni musela dojít. V menším parku, co máme po cestě domů se mě normálně držela a nesnažila se zdrhat. Může to být začátek hárání, není na to případně moc mladá? Nebo to je puberta? Díky za jakýkoli názory.....
    ADITU
    ADITU --- ---
    LOVETHIEF: na Budejovicky (Praha 4, lekarna u polikliniky, ne DBK) mivaji. nebo objednaji a do dvou dnu ji tam mas nachystanou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Někde jo, ale málokterá lékárna má takhle široký veterinární sortiment.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: ja po nem Probican chtela, ale nemel ji
    Je k sehnani normalne v lekarne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Bacha, možná dostaneš Probican pastu a ta má teď na sobě datum výroby, ne exspirace (a vydrží rok od výroby). Ale to je jediná, pokud vím.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: dik, tak jim to tam pujdu pekne vratit
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LOVETHIEF: jj, je prošlá a navíc to nejsou probiotika, je to pasta s vysokým obsahem energie určená po operacích atd.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    tak jsem trochu zmatena
    Nakonec jsem s tou boulickou, co se Cookie udelala po kastraci, musela jit na veterinu, protoze zfialovela a byla vystoupla. Tam ji to rozrizli, vytekl hnis a byla tri dny po sobe na antibiotikach injekcne (ona totiz i zvracela a mela trochu teplotu). Uz bude asi v pohode, ale rekla jsem si, ze ji poridim nejaky probiotika, kdyz mela dvakrat po sobe antibiotika.
    A vet mi prodal Reconvalescent dog pastu. Fajn, nic proti ni, asi by ji neuskodila. Ale zkontrolovala jsem, jestli neni prosla. A ma tam napsany EXP 11/2011
    Pochopila jsem to spravne, ze je to rok a pul prosly?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Jednak si na tebe bude muset dýl zvykat, než tě vůbec začne poznávat, jak už psali předchozí, a pak zvířata ze zverimexů bývají často předčasně odstavena a psychicky zakrnělá ve vývoji, protože je prostě někdo vezme hned, jak přežijou bez matky, a strčí do akvárka ve výloze, kde s nima nikdo nekomunikuje. Ber to tak, že ses ujala mentálně zaostalého zvířete a musíš se snažit, abys z něj udělala normální :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MUI: podle mně teda slyší normálně, co sem koukala na to video. Identifikace zdroje zvuku je komplikovaná i u tvorů, co normálně slyší a je to mimo jiné i věc učení. Co se vidění týče, musí se naučit "rozhlížet se" - panáčkovat a vyhledávat vizuální podněty - v přírodě by se to naučila, tady ji to musíš naučit ty :) Prostě vypadá jako normální zdravý mladý králík, který vyrůstal v prostředí s nedostatkem podnětů (akvárko třeba) co potřebuje jenom nabrat víc zkušeností - králíci prostě nejsou géniové a než si spojí hlas + člověka jako celou bytost + pamlsky, trvá jim to. Dej jí čas, ukazuj jí, co všechno si ty, poskytni jí podněty - a uvidíš, že se zlepší.

    Buď ráda, že nemáš plašana, co se všeho leká :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MUI: hele a dělá totéž když se snížíš na její úroveň - klekneš si? Vem si, co z tebe ten králík vidí - bačkory, pokud máš vůbec nohy na zemi. Kdyby ses ty měla orientovat jenom podle sluchu, taky by sis zavolání poslechla několikrát, než bys přesně určila směr, odkud se ozývá a pak teprve bys tam vyrazila. A identifikovat, co je "panička" když z ní vidíš jenom poměrně omezený výsek není snadné. Zkus k přivolávání přidat pohyb - zavolej a třeba zamávej rukou dole, ve výši králíkových očí, aby viděl, kde seš - myslím, že pak přiběhne mnohem líp. Moje morčata s tímhle taky měly problém - v podstatě sledovaly moje boty, protože věděly, že k botám se pravidelně přibližuje ruka s pamlskem - ale nevím, jestli vůbec kdy pochopily, že to všechno patří dohromady.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KEEE: ano chaoticky dle kraliciho systemu :)))) pekne vyjadreni
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: asi to tak kralici maji hozeny, ja se v nich moc nevyznam, ale verila bych Tapine...
    KEEE
    KEEE --- ---
    MUI: a seš si jistá, že tě hledá a nehopká si jenom chaoticky podle králičího systému? :o)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: jasny, no ja myslim, ze ho ty usi az tak netrapi, jsou horsi deformace...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: no a proc sis teda koupila berana, kdyz ti ty usi tak vadi? jinak viz Tapina, jeste jednou, kralik neni pes .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Pravděpodobně slyší úplně normálně, to, co popisuješ, mi přijde jako normální chování králíka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam