• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SENIN: Dřív. Ach jo, Convenia jako atb. první volby na rýmu, to by měl vidět ten chytrák z klubu Medicína, co si myslí, že zákaz prodeje tabletových antibiotik veterináři vyřeší problém zvyšujících se rezistencí (to ignoruj, to byl jen takovvý OT povzdech).
    SENIN
    SENIN --- ---
    Kočička má rýmu, chrochtá a chrápe. Byli jsme u pani doktroky, dostala ATB Convenia. Měla mírně zvýšenou teplotu a nateklé uzlinky. Teď má k tomu průjem, asi taky ze změny prostředí, adoptovala jsem ji. Za jak dlouho by ta rýma měla ustoupit? Do 14 dnů nebo dřív? Pořád se jí špatně dýchá a sýpe.
    INXS
    INXS --- ---
    ď zajdem
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    spíš antibiotické kapky = veterinář
    INXS
    INXS --- ---
    hnis z oka, nažloutlý, hlavně ráno
    borová voda? opthalmoseptonex?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    CAMELLA: já mám podezření, že mu někdo šlápl na ucho..nicméně je to ve finále jedno co to způsobilo. Hematom není nijak velký, takže budu sledovat a doufat že se vstřebá.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    jak říkám, u nás se vždycky nejdřív punktuje a dává se dex přímo na místo, p.o. pamba, dělá se to obden, tak u 80% případů to zabere a cca do 14 dní je hotovo, u zbylých se prošívá...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: No právě, zabandážovat to jde blbě. Dělá se ledacos, ale jediný lege artis postup je vypustit to a prošít vypodloženou suturou. A čím víc čtu "soudničky" v komorovém časopisu, tím víc na lege artis postupech trvám, protože klient, který bude lobovat za konzervativní řešení, bude zpravidla první, který tě pak požene před revizní komisi kvůli tomu, že psovi zůstalo krabaté ucho :D
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CORNELA: My to 1x za den prevazovali protoze si to kocka sundala, ale s krunýřem nezrala nepila a tvářila se ze než s takovym ponizenim žít tak raději umře. Nebylo to nic moc ji to 1x za den znova propichovat a ovazovat ale po zbytek dne byla happy.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CORNELA: Tohle mi udělali u kočky propichli ucho dali tam kanilu a přes malou rulicku z obvazy prelepili ouško a trvalo cca 3 týdny nez se to zhojilo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A já mám teda s othematomy zkušenost takovou, že když se neřeší hned, tak se zvětšujou, až jsou přes celé ucho. Rozhodně bych nečekala, až to kritické bude. Pokus o konzervativní řešení možný je, taky se mi to už jednou povedlo, ale je to na dlouho, pro psa nepříjemné a s nejistým výsledkem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Nedá, to se udělá hned znovu, dokud je tam kapsa, tak se plní.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EWOKK: je naprosto jasné z čeho, právě z toho drbání - jak se drbou, tak si prostě v uchu pohmoždí nějakou cévku a ta se vylije do podkoží..
    ale teda zašla bych radši k někomu, kdo s othematomy má své zkušenosti, protože pochybuju, že se mu to vstřebá a když se to nechá moc dlouho, poškodí to trvale ucho
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    EWOKK: mažu to akorát Heparoidem
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Tak jsem se zastavila nakonec u veta hned, a říkal že to zatím není nijak kritický. Bude to hematom, akorát není jasné z čeho...prý to vypadá že už je tam delší dobu a měl by se vstřebat. Tak snad to celé proběhne neinvazivně :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: u nás v práci to léčí i konzervativně, záleží na rozsahu a ne vždy to vyjde...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EWOKK: Oteklé jako kdyby tam měl polštářek naplněný tekutinou? To tě moc nepotěším, googli "othematom". Řeší se to bohužel jen chirurgicky.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Ahoj, můj pes má oteklé jedno ucho..od špičky do půlky. Je trošku horké a všimla jsem si toho až teď. Co to může být? Nijak zvlášť se neškrábe, i když možná si pamatuju že se tak před 3 týdny docela drbal.
    Infekce? Roztoče? Nachlazení?
    Počkám do pátku a pokud se to nezlepší, tak vet...
    Jinak se chová celkem normálně, i když je z víkendu trošku unavený.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    Tak tu mám další otázku. Když už se nám Arthur uzdravil a začal zase řádit jako černá ruka, projevilo se to stejné u mladšího kotěte Theodora. Theoušovi je 7 týdnů, do teď normálně baštil, pil a hrál si...včera večer jsem zjistila, že má průjem, dneska jednou zvracel (jenom žaludeční šťávy) a je očividně unavený a nechce jíst. Než onemocněl Arthur, řešili jsme prakticky to stejné se psem...takže otázka zní: Je možné aby nám doma lítala nějaký zvířecí viróza? Případně pokud ano, jak postupovat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KABIS: Ne kočičí chřipka ale kočičí rýma :o) Ale jinak jo, na veterinu, a z očkování hned tak asi nic nebude.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ahojte, jak je to s kocici chripkou? Mame ted nove doma kotatko a tece mu hnis z oci, co si pamatuju tak za to mohla kocici chripka.. je to tak? (zitra jede na veterinu i kvuli ockovanim a tak, ptam se hlavne ze "zvedavosti") Jinak je aktivni a papa pekne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam