• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: Jestli to je hormonální inkontinence, nepoznají. Poznají jen, jestli nemá zánět močových cest. Feny s hormonální inkontinencí mají moč zdravou, problém je v povoleném pánevním svalstvu (znají i ženy po přechodu).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    MATHEA: U nás je to taky nárazově...ale spíš je to rozestup pár dní než měsíců :( Někdy třeba jen ukápne pár kapek moči, ale někdy je to zas velký množství, třeba 3x po sobě. Tak já nevím. Asi ji odeberu vzorek moči a hodím to na veterinu. To ze vzorku poznají,ne ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BARUSSS: u moji cuby se objevila inkontinence taky az po case od kastrace a byla narazova, treba 3 mesice nic, pak najednou totalne prochcana postel. Chvili jsem ji cpala nejakejma hormonama (uz si nevzpomenu na nazev), asi po 3 tejdnech se pocurala i pres ne, takze sem je vysadila.. a po par dalsich prihodach uz je uplnej klid pres 2 roky. Je fakt, ze ona se proste ve spanku regulerne pocurala komplet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: 24 kg už je velká fena. Ale ono to není vázané na váhu, někdy to mají i malé. Jen u velkých je to častější.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    může průjem u psa souviset s tím vedrem? čuba má od včera průjem, v noci mě dokonce dvakrát vytáhle ven, ale nevim o tom, že by snědla něco špatnýho. neni to nějak dramatický, dneska prostě dostala rýži s kuřetem a snad to bude ok.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    TAPINA: No, právěže je to amstafka - 24kg :/ Tou pokastrační inkontinencí trpí spíše větší feny,ne ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: Velké plemeno? Mohlo, inkontinence je někdy po kastraci bohužel dlouhodobý problém, souvisí to s hladinou hormonů (a dá se to taky hormonálními léky řešit).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Prosím o radu. Mé fence(3roky) uniká moč. Nevíte od čeho by to mohlo být? Není to každý den, spíš tak nepravidelně, ale když tak několikrát za sebou :( Myslím si, že by to asi mohlo být ve spojitosti s kastrací (po které je teda už rok). Co myslíte ?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: paráda díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Akorát bych to asi nekmbinovala s tím Dermanormem, to už by bylo moc olejů najednou. Ten den, kdy budeš dávat Bezopet, Dermanorm vysaď. Ten funguje na bázi dlouhodobého účinku a jednodenní pauza nevadí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Bezopet neobsahuje bílkoviny, takže hypoalergenní dietu nenaruší. Obsahuje oleje a může se u zvířete s citlivým zažíváním po něm objevit průjem, ne alergický, ale "prostý". Ale klidně to vyzkoušej, v nejhorším to vysadíš.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: ještě dodám, že vyčesáváme tak jednou týdně furminatorem, ale i tak ještě pořád celkem dost líná (asi jak je dlouho zima)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    prosím o radu, naše číča (1 rok, bytová, jedináček, blíže neurčitelná směs kdečeho, útulkovka) je alergik (projevuje se průjmem) dostává veterinární dietu (RC hypoalergenic) a teď kvůli srsti přilepšujeme Dermanorm Oil .. často se drbe a vylizuje, většinou bez následků ..

    otázkou je, můžu jí pořídit nějakou pastu na lepší trávení chomáčů srsti, aniž bych jí nějak zásadně rozhodila trávení - jestli se to dá vůbec takhle "po drátech" předpovědět. nebo to mám zkusit a uvidím, případně je to blbost a je jasný, že by jí to rozhodilo a nemám to vůbec zkoušet?
    pasty miluje, a vzhledem k jejímu dost jednotvárnému jídelníčku (pouze granule) jsem jí chtěla občas udělat radost, protože ona ty pasty naprosto zbožňuje :-)
    uvažovala jsem něco takového:
    http://www.spokojenypes.cz/vitaminy-mineraly/bezopet-pasta-120g?id=63319 (bohužel tu nikde nevidím složení a i kdyby ano, asi bych ho neuměla pořádně posoudit :-/)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Tak veterinář se neobjevil, čili jsem jen tak přihlížela ;-), sehnala kočce teplé měkké a pohodlné útočiště v závětří kam by se mohla uklidit k odpočinku a dneska už řádila jak černá ruka. oči téměř čisté, dýchá neslyšně, žere a jen jí pořád trochu teče z nosu, nicméně myslím že na to už nechcípne. Díky všem za odpovědi
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    LOVETHIEF: ja bych ji vykoupala. Jednou mi tohle dělal pes doma a bylo to tím, ze jsem mu špatně vymyla šampon. Třeba to pomůže :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Mame tu na 14 dni na hlidani ctyrletou fenku kamaradky. A ona se FURT drbe a okusuje a lize. Nekolikrat jsem ji prohlizela, ale zadny blechy nebo klistata jsem nenasla. Kuzi ma vesmes bledou a bez podrazdeni, sem tam ale par cervenych mistecek. Jo a ma docela lupy. Zere dost mizerne, protoze granule (Eucanuba) ji moc nejedou, takze zere jenom v nejkrajnejsim pripade.
    Mel by nekdo napad, co ji trapi? Nedostatek zivin? Alergie? Stres z toho, ze je v cizim prostredi? Nebo muze to bejt nejakej parazit nebo plisen, je nejaky riziko, ze to preskoci na moje holky???
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    HJURVAJS: no, mel ho v puberte, meli jsme trikrat po sobe po mesici advocate a zmizel. Letos mame preventic, protoze si nejsme jisty, jestli ho nema na packach, nebo jestli je to alergie a taky nam to celkem zabira..Akorat preventic se musi casto menit tusim...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: Někdy je potřeba systémová léčba, Milbemax na dlouho a denně, vychází to dost draho.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    NICKIE: a jakým způsobem se vám ho podařilo zbavit? my zatím měli jednou pipetu advocate za krk, teď obojek preventic, nějaký vitamíny na kůži a srst ale zatím se to furt zhoršuje..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    HJURVAJS: ja jsem u psa s demodexem nejakou dobu bojovala...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: Ono je možný, jestli dělá jenom krávy, že ani psí tabletky na odčervení nemá. Ale nějaká injekční antibiotika, která se dají dát i kočce, mít bude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam