• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: Jestli to je hormonální inkontinence, nepoznají. Poznají jen, jestli nemá zánět močových cest. Feny s hormonální inkontinencí mají moč zdravou, problém je v povoleném pánevním svalstvu (znají i ženy po přechodu).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    MATHEA: U nás je to taky nárazově...ale spíš je to rozestup pár dní než měsíců :( Někdy třeba jen ukápne pár kapek moči, ale někdy je to zas velký množství, třeba 3x po sobě. Tak já nevím. Asi ji odeberu vzorek moči a hodím to na veterinu. To ze vzorku poznají,ne ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BARUSSS: u moji cuby se objevila inkontinence taky az po case od kastrace a byla narazova, treba 3 mesice nic, pak najednou totalne prochcana postel. Chvili jsem ji cpala nejakejma hormonama (uz si nevzpomenu na nazev), asi po 3 tejdnech se pocurala i pres ne, takze sem je vysadila.. a po par dalsich prihodach uz je uplnej klid pres 2 roky. Je fakt, ze ona se proste ve spanku regulerne pocurala komplet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: 24 kg už je velká fena. Ale ono to není vázané na váhu, někdy to mají i malé. Jen u velkých je to častější.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    může průjem u psa souviset s tím vedrem? čuba má od včera průjem, v noci mě dokonce dvakrát vytáhle ven, ale nevim o tom, že by snědla něco špatnýho. neni to nějak dramatický, dneska prostě dostala rýži s kuřetem a snad to bude ok.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    TAPINA: No, právěže je to amstafka - 24kg :/ Tou pokastrační inkontinencí trpí spíše větší feny,ne ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: Velké plemeno? Mohlo, inkontinence je někdy po kastraci bohužel dlouhodobý problém, souvisí to s hladinou hormonů (a dá se to taky hormonálními léky řešit).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Prosím o radu. Mé fence(3roky) uniká moč. Nevíte od čeho by to mohlo být? Není to každý den, spíš tak nepravidelně, ale když tak několikrát za sebou :( Myslím si, že by to asi mohlo být ve spojitosti s kastrací (po které je teda už rok). Co myslíte ?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: paráda díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Akorát bych to asi nekmbinovala s tím Dermanormem, to už by bylo moc olejů najednou. Ten den, kdy budeš dávat Bezopet, Dermanorm vysaď. Ten funguje na bázi dlouhodobého účinku a jednodenní pauza nevadí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Bezopet neobsahuje bílkoviny, takže hypoalergenní dietu nenaruší. Obsahuje oleje a může se u zvířete s citlivým zažíváním po něm objevit průjem, ne alergický, ale "prostý". Ale klidně to vyzkoušej, v nejhorším to vysadíš.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: ještě dodám, že vyčesáváme tak jednou týdně furminatorem, ale i tak ještě pořád celkem dost líná (asi jak je dlouho zima)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    prosím o radu, naše číča (1 rok, bytová, jedináček, blíže neurčitelná směs kdečeho, útulkovka) je alergik (projevuje se průjmem) dostává veterinární dietu (RC hypoalergenic) a teď kvůli srsti přilepšujeme Dermanorm Oil .. často se drbe a vylizuje, většinou bez následků ..

    otázkou je, můžu jí pořídit nějakou pastu na lepší trávení chomáčů srsti, aniž bych jí nějak zásadně rozhodila trávení - jestli se to dá vůbec takhle "po drátech" předpovědět. nebo to mám zkusit a uvidím, případně je to blbost a je jasný, že by jí to rozhodilo a nemám to vůbec zkoušet?
    pasty miluje, a vzhledem k jejímu dost jednotvárnému jídelníčku (pouze granule) jsem jí chtěla občas udělat radost, protože ona ty pasty naprosto zbožňuje :-)
    uvažovala jsem něco takového:
    http://www.spokojenypes.cz/vitaminy-mineraly/bezopet-pasta-120g?id=63319 (bohužel tu nikde nevidím složení a i kdyby ano, asi bych ho neuměla pořádně posoudit :-/)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Tak veterinář se neobjevil, čili jsem jen tak přihlížela ;-), sehnala kočce teplé měkké a pohodlné útočiště v závětří kam by se mohla uklidit k odpočinku a dneska už řádila jak černá ruka. oči téměř čisté, dýchá neslyšně, žere a jen jí pořád trochu teče z nosu, nicméně myslím že na to už nechcípne. Díky všem za odpovědi
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    LOVETHIEF: ja bych ji vykoupala. Jednou mi tohle dělal pes doma a bylo to tím, ze jsem mu špatně vymyla šampon. Třeba to pomůže :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Mame tu na 14 dni na hlidani ctyrletou fenku kamaradky. A ona se FURT drbe a okusuje a lize. Nekolikrat jsem ji prohlizela, ale zadny blechy nebo klistata jsem nenasla. Kuzi ma vesmes bledou a bez podrazdeni, sem tam ale par cervenych mistecek. Jo a ma docela lupy. Zere dost mizerne, protoze granule (Eucanuba) ji moc nejedou, takze zere jenom v nejkrajnejsim pripade.
    Mel by nekdo napad, co ji trapi? Nedostatek zivin? Alergie? Stres z toho, ze je v cizim prostredi? Nebo muze to bejt nejakej parazit nebo plisen, je nejaky riziko, ze to preskoci na moje holky???
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    HJURVAJS: no, mel ho v puberte, meli jsme trikrat po sobe po mesici advocate a zmizel. Letos mame preventic, protoze si nejsme jisty, jestli ho nema na packach, nebo jestli je to alergie a taky nam to celkem zabira..Akorat preventic se musi casto menit tusim...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: Někdy je potřeba systémová léčba, Milbemax na dlouho a denně, vychází to dost draho.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    NICKIE: a jakým způsobem se vám ho podařilo zbavit? my zatím měli jednou pipetu advocate za krk, teď obojek preventic, nějaký vitamíny na kůži a srst ale zatím se to furt zhoršuje..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    HJURVAJS: ja jsem u psa s demodexem nejakou dobu bojovala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam