• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Co 14 dní už je moc. Když je sekret jakoby světlejší a řidší, může to být první známka zánětu. Nechala bych mu to pro začátek vypláchnout dezinfekcí, jestli to nepomůže.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mám dotaz - jak často se můžou vymačkávat anální žlázky? Vím že se to nemá přehánět, ale co už je moc často?

    A ještě - je teoreticky možné, že by se do žlázek nějak dostala voda, když se pes uvolněný válí v teplé vodě (Loki se naučil fakt si to koupání užívat - rozvalí se na bok nebo na záda a relaxuje v lavóru s teplou vodou)?
    Může mít na naplnění žlázek vliv prašné prostředí?

    Ono Loki byl od začátku typ psa, co potřeboval občas žlázky vymáčknout, ale v ČR nám stačilo provést to tak jednou za tři měsíce, teď mám pocit, že je má plné po každém koupání (cca jednou za 14 dní) - má sklony si kousat zadek - kořen ocasu (i když na tom může mít podíl i to, že ho má oholený a šimrá ho na něm srst z ocasu) ale občas i sáňkuje. Průjem nemá, kadí normální pevné bobky. Sekrekt ze žlázek mi přijde světlejší a řidší než co pamatuju z Čech a mám pocit že i míň smrdí, ale je ho víc. Novinka je právě to koupání v lavóru a to že je tady fakt tuna písku a prachu všude, tak nevím, jestli něco z toho může mít vliv...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    díky za reakce :)

    vše jsem o víkendu přehodnotila, zapory převyšují klady.
    necham ji vykastrovat nekdy v listopadu, prosinci....Myslim, že bychom si to neužili ani jeden. ja to mela prave naplanovany na ted, ze si vezmu nejakou dovcu, napojim to na víkend a pohoda, jenze on mi vet vzal vitr z plachet a dal mi ten termin par dni pred odjezdem a byl takovej v klidu, že by se toho nebal a ze pry ji budeme mit na ocich porad. tak proto jsem nad tim vahala a chtela znat vase rady.
    takze opravdu to necham na zimu. potom v zari mame prave jeste jednu dovcu...to by bylo stejny...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    KAMPA: no co planujes, to si neumim s tema svejma predstavit. Ne ze by nechtely litat, ale ja naopak dostala od veta instrukce, ze do vyndani stehu klidek, neprepinat, takze jsem je hodne krotila radsi.
    Celou dobu mely prupany, dvakrat denne jsem jim menila gazovy polstarky, aby to mely cisty. A na vyndani stehu jsem s nima sla po deviti dnech, protoze pak to vychazelo na vikend. A dobre jsem udelala, uz jim ty stehy zacinaly zarustat, zahojily se totiz nezvykle rychle.
    Tak to jeste zvaz, ja bych do neceho takovyho, co planujes Ty, nesla. Nehlede na to, ze Cookie pak mela i po vyndani stehu komplikaci, protoze se ji udelala hnisava boulicka, ktera se musela rozriznout a vycistit a zalecit antibiotikama (pry to byla reakce na vnitrni steh).
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Jeste me napada, proc to nenechas po dovoleny? To by bylo asi nejjednodussi reseni, navic i ohleduplny vuci fene + tobe by odpadly stresy.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KAMPA: Ty jo, po trech dnech bych se drobek bala, hnedka vyletit a aktivita - ona to kazda fena snasi jinak. Po trech dnech nejaky běhani, jako by nemela rozkuchanej pupek - asi sem prilis velky "opatrnista" - ale u nas se do vyndani stehu dodrzoval velmi decentni rezim, aby pupek cube srostl v poradku a nejak se uvnitr nepotrhala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Koupat by se určitě neměla.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tapina - no to nejak tak vyjde do tech dvou tydnu...prijedeme trochu driv.
    a jaky nazor mas na to koupání? diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Určitě bych stehy nenechávala dýl, než 14 dní, i kdybyste měli jít na vytažení někam v místě dovolené. Ono to tam potom dýl už začíná dráždit a může to hnisat. Ale jinak bych až tak problém neviděla.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat tech lidi, co maj kastrovany pesany.
    jdu s čubou na kastraci 11.7. - prvni tri dny s ni budem doma, ale pak jedem na dva tydny na dovcu - bohuzel jinak to vymyslet neslo - myslite, ze je to oká? budeme jezdit po chalupach, delat vylety, koupat se (to by se asi koupat nemela, nez ji vyndaj stehy - tipuju). to celou tu dobu ma tedy na sobe ten elasticky fac kolem tela? vet mi rek, ze po trech dnech jsou psi naprosto v poradku a muzou normalne behat , jak jsou zvykly. a jeste stehy ji bude vyndavat tak o tri ctyri dny pozdeji, nez tech deset dni - to je taky v pohode? on mi rek, ze ralativne dobry...ale dyl uz ne.
    sorry za takovy otazky, ale poprve kastruju psa a uprimne z toho nejsem zrovna nadsena...bojim se a kor kdyz jedem pak na tu dovolenou.diky za odpovedi.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    MATHEA, TAPINA : Nooo zajít tam ale stejně musíme i s močí,aby zánět vyloučili a nasadili nám ty léky. Díky Holky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: Jestli to je hormonální inkontinence, nepoznají. Poznají jen, jestli nemá zánět močových cest. Feny s hormonální inkontinencí mají moč zdravou, problém je v povoleném pánevním svalstvu (znají i ženy po přechodu).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    MATHEA: U nás je to taky nárazově...ale spíš je to rozestup pár dní než měsíců :( Někdy třeba jen ukápne pár kapek moči, ale někdy je to zas velký množství, třeba 3x po sobě. Tak já nevím. Asi ji odeberu vzorek moči a hodím to na veterinu. To ze vzorku poznají,ne ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BARUSSS: u moji cuby se objevila inkontinence taky az po case od kastrace a byla narazova, treba 3 mesice nic, pak najednou totalne prochcana postel. Chvili jsem ji cpala nejakejma hormonama (uz si nevzpomenu na nazev), asi po 3 tejdnech se pocurala i pres ne, takze sem je vysadila.. a po par dalsich prihodach uz je uplnej klid pres 2 roky. Je fakt, ze ona se proste ve spanku regulerne pocurala komplet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: 24 kg už je velká fena. Ale ono to není vázané na váhu, někdy to mají i malé. Jen u velkých je to častější.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    může průjem u psa souviset s tím vedrem? čuba má od včera průjem, v noci mě dokonce dvakrát vytáhle ven, ale nevim o tom, že by snědla něco špatnýho. neni to nějak dramatický, dneska prostě dostala rýži s kuřetem a snad to bude ok.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    TAPINA: No, právěže je to amstafka - 24kg :/ Tou pokastrační inkontinencí trpí spíše větší feny,ne ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUSSS: Velké plemeno? Mohlo, inkontinence je někdy po kastraci bohužel dlouhodobý problém, souvisí to s hladinou hormonů (a dá se to taky hormonálními léky řešit).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Prosím o radu. Mé fence(3roky) uniká moč. Nevíte od čeho by to mohlo být? Není to každý den, spíš tak nepravidelně, ale když tak několikrát za sebou :( Myslím si, že by to asi mohlo být ve spojitosti s kastrací (po které je teda už rok). Co myslíte ?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: paráda díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Akorát bych to asi nekmbinovala s tím Dermanormem, to už by bylo moc olejů najednou. Ten den, kdy budeš dávat Bezopet, Dermanorm vysaď. Ten funguje na bázi dlouhodobého účinku a jednodenní pauza nevadí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam