• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    JELLYBEAN: tak jezkove ok, vcera se rozhodli, ze uz maj plny zuby kocicich konzerv a kureciho masa a dalsich pochoutek a nastehovali se psovi do pelechu. maj to bliz k jeho granulim. to ma asi za to, ze je vyhrabal.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MUI: nebyla jsi to ty, co chtěla tomu králíkovi řezat uši? a teď se tady pohoršuješ, že mu po kastraci nedali prášky proti bolesti...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, zrovna ty gynekologické záležitosti - po císaři jsem druhý den analgetika neměla a nepotřebovala. Bolelo to jen v tahu při vstávání, a to si myslím, že by stejně o moc lepší nebylo.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MUI: U samecka mi to strasny nepřipadá, stejně jako u samičky - žádný zvíře jsme neměli po operaci na analgetikách. Ani já sama jim pooperačně (trhání moudráku atd.) zrovna nefandím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: To spíš bude opravdu ještě zbytkové oblbnutí z anestezie. Králíci se z toho vzpamatovávají hůř, než jiné druhy. Zase opravdu je nutné, aby cítil, že se mu něco někde děje, protože kdyby začal hned druhý den po operaci skákat metr a půl do výšky, nebylo by to pro hojení to pravé.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Co je na tom strašnýho? Vypadá, že ho něco bolí?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Je to normální, i u samičky by to bylo normální. Analgetika se dávají při operaci, drží až 12 hodin a pak už to není obvykle potřeba.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MUI: samečkovi? U těch to není potřeba - mají tam mikroranku a většinou si toho ani nevšimnou. Patrně dostal nějakou injekci proti bolesti při samotné kastraci, to chvíli drží a naprosto to stačí.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    dotaz: naší potkance vyrostl dole na bříšku nádor, snad během měsíce, dost ji to omezuje v pohybu, ale jinak žere, zdá se mi veselá, má už skoro 2 roky, chci ji nechat normálně dožít, ale nebolí ji to? máme ji případně nechat uspat?
    GIO
    GIO --- ---
    mno... kontrolujte je,je dost mozne ze je mamka nenajde a pak jim musite pomoci.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    dotaz : vcera nas pes vyhrabal pod břečťanem hnizdo ježku. 8 kousku, uz ne uplny mladatka, ale ne dospeli.
    Museli jsme je prenest, udelat jim improvizovane hnizdo ve stodole, kam se nedostane nas pes, protoze by je proste nenechal bejt. V hnizne byli jenom mali jezci, bez rodicu. Trochu mi ale vrta hlavou, jestli jsme udelali dobre, jestli je jeste treba nekrmi maminka, jestli je najde a vubec, jestli to prezijou. diky za rady.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Cookie se udelal nejakej velkej vred na brichu, jsem si temer jista, ze na stejnym miste, kde se ji zanitil vnitrni steh po kastraci :-( Myslite, ze je to vazny? Zitra hned s ni pujdu k doktorovi, dneska jsem cely den nebyla doma, hlidala mama a ona si toho nevsimla.

    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jo ja asi tusim.. jsem to blbe pochopila :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To ne, to je jiný zvuk. Kašel je kašel, tohle je fakt takové popotahování nosem.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    A neni to jen psincovej kasel? U me byla poprvy stejna panika, pes ma neco v krku, dusi se (a to rozhodne nebyl jeden zachvat za noc ale kaslal skoro v kuse).. pak pes ma problem s patrem a nakonec pomohla injekce acc a jitrocelovej sirup :)
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Uf, trosku jste me uklidnili. Ja jsem takovy posera, ze bych s tim letela hned na veterinu. Tak uvidime. Nic co by mela mit v nose nevidim a dycky se ji to stane kdyz spi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Taky, to teda bývá typické pro některá plemena.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: neobjevuje se tohle taky u nějakých potíží s měkkým patrem?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Naši psi tohle čas od času udělají, podezřívám nějaký hlen blbě zapadlý vzadu v nose (ostatně i mně se to čas od času stane). Divné je, že se to takhle opakuje. Cizí těleso se ale dřív nebo později začne projevovat výtokem z jedné nosní dírky. Možná je to jen větší zahlenění z důvodu třeba té alergie. Frekvence jednou denně ještě není nic, co by ukazovalo na akutní závažný problém.
    GIO
    GIO --- ---
    nemuze mit v nose cizi predmet? kus travy nebo tak, proste neco co drazdi?... alergie?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam